reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Atopowe zapalenie skóry - AZS

Dziewczyny dzieki za wszelkie rady my narazie stosujemy na buzke Physiogel krem a do reszty cialka Aveeno i jakos jest ok nie jest skorka do konca jeszcze wyleczona ale jest o wiele lepiej a przede wszystkim nie ma zadnych nowych wysypow.Pozdrawiam !

reklama
Hej!
Moi chłopcy maja AZS. Krzyś na szczęscie zaleczone, dieta, zyrtex i oillan do kapieli. Z Maciusiem gorzej bo u niego ciagle sie cos wysypuje.
Od lekarki mam maść z hydrokortizonem, chlorofilem i witaminą A robioną i ona pomaga w tych najgorszych momentach. Jak jest zaleczony to kąpiel w oillanie i z tej samej firmy emulsja do natluszczania.
U nas sie sprawdza a nie drogie. Brakuje mi tylko kremu do twarzy na zime...bo co probuje to uczula. Mam zaprzyjazniona pania w aptece to zostawia probki. Ostatnio krem atopra byl niezly wiec go pewno kupie

A parafina oliwka itp u nas kompletny niewypal, nawet dodany do kapieli uczulal

Pozdrawiam AZS-owcow;-):-)

Witam!
Ala ma 4 miesiace i ciągle ją wysypuje. Ma AZS. Dostaliśmy maść cholesterolową. Czy to normalne,że na skórze w miejscu wysypki po smarowaniu robią się żółte strupki? Jestem początkująca w tej dziedzinie. Podpowiedzcie mi jakiego proszku używać i jakiego mleka?Wysypana jest wszędzie. Wizytę u alergologa mam pod koniec marca, a pediatra nic mądrego mi nie powiedział, oprócz tego że stwierdził że to atopówka. A i od pewnego czasu trze mi oczy.

zuskus- zamiast kremu na zimę-polecam wazeline kosmetyczną. Sprobuj nie powinno go uczulić. Chociaż nie wiem,bo jak od parafiny ma problemy.

Witam poczytalam i nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac.

Mam niespelna 3 miesieczna coreczke, ktora karmie piersia i u ktorej wprawdzie nikt nie stwierdzi azs ale ja wiem, ze to to. Sama mam azs a u Marysi tak jak u niektorych tutaj dzieci zaczela sie najpierw wysypka na buzi a teraz juz ma sucha i zaczerwieniona skore w zgieciach lokciowych i nadgarskach plus na ramionkach. Dodatkowo na glowce ma cos w rodzaju ciemieniuszki, ale chyba nie takiej typowej, ot sucha luszczaca sie skora.
Jestem przerazona jak mysle co ja i mnie czeka i wlasciwie jedyna mysla i deska ratunku to dieta wedlyg pp. Dzisiaj zamierzam kupic ksiazki ale dostane je pwenie dopiero w przyszlym tyg, bo wtedy lecimy do PL na 10 dni.

Bardzo chcialabym juz zaczac robic cos co mogloby powoli pomagac.
Sama wyeliminowalam mleko i jego przetwory na 2 tyg ale nei widzialam zmiany i teraz sporadycznie wypijam bawarke i zjadam kromke z serem zoltym.

Bardzo prosze o jakies porady.

Ostatnia edycja:
Squomage jesli moglabys podac jakies namiary na MamAsik (z tego co wyczytalam to jest ona doadca laktacyjnym). Moze bylaby w stanie udzielic mi choc kilku wskazowek na poczatku mojej drogi?

Bede Ci ogromnie wdzieczna:tak:

Witam!Obawiam się, że moja ośmiomiesięczna córka ma AZS. Wszystko zaczęło się jak byliśmy na świętach u dziadków, którzy rozparzyli nam córkę i przesadzili z podaniem w ciągu jednego dnia kilku nowych rzeczy do jedzenia(nie było nas w domu), przez co Amelka nam wymiotowała i zaczęło się swędzenie skóry głowy i przeszło na resztę ciała. Ma czerwone place za uszami, czerwone policzki, krostki na plecach i brzuszku. No i oczywiście strasznie ją to swędzi. Przez ostatni czas nie podawałam Jej nic nowego, a nie wiem czemu uczulenie wyszło jeszcze większe. Na pewno nie jest uczulona na mleko, jaka i soję, bo robiliśmy testy. Czy może byc to coś innego? Byłam u lekarzy, nie stwierdzono AZS. Jutro będę kontaktować się z kolejnym. Pozdrawiam wszystkie Mamy.

ZUZKUS... moj synek tez ma azs i powiem CI szczerze,ze dopoki nie wiedzialam jakie dzialanie maja sterydy to tez stosowalismy hydrocortizone... pomagalo i to jak szybko,ale jak tylko odstawilismy to na nowo to samo itak w kolko. ciagle poszukiwalismy czegos zastepczego,dziewczyny tu na forum maja dla swoich pociech wiele specyfikow,skutecznych na te najgorsze stany skory, no i probowalismy wysepic od lekarza recepty,ale tu gdzie ja mieszkam to z tym ciezko. dlatego sprowadzilam zPolski papke z cynkiem,kwasem borowym i innymi skladnikami,bezsterydowa,na zasuszanie saczacych sie ranek,bo dla nas to one sa najgorsze,Macius ma je na raminach i pod lokciem. radzilambym Ci odstawic steryd i poprosic o zrobienie masci, tez pomaga i nie szkodzi jak steryd,bo steryd ma zludne dzialanie niestety.
Protopic podobno jest super lekiem,ale ze od 2 roku to tez nie dostalam tu,choc dziewczyny stosuja u maluszkow i super sie sprawdza.

reklama
witam! u mojej córeczki zostało stwierdzone AZS miesiąc temu, już nie karmie piersią więc mała pije bebilon pepti, niestety wysypka na buzi ciągle się pojawia, oczywiście lekarz przepisał sterydy, które pomogły ale na krótko, na co dzień stosujemy odżywkę nanobase do twarzy. do kąpieli i codziennej pielęgnacji stosujemy emolium , brzuszek, plecki, nóżki, rączki są ładne bez wysypki:-)

Do góry