reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Atopowe zapalenie skóry - AZS

Witam,

Ja za aloesowy kremik placilam 68zł u nas we Wroclawiu jest przedstawiciel. Jesli kupuje sie w internecie to trzeba uwazac i znac cene produktu w sklepie bo inaczej moga czlowieka naciagnac. Dzieki za info o owsiance i herbatce.
Mam jeszcze pytania odnosnie rosolu wolowo-drobiowego i pulpetow :
1. czy mozna uzyc zamiast kurczaka miesa z indyka?
2. czy mozna pozniej ten rosol wykorzystac do zupy pieczarkowej ale zaczynajac juz od wlozenia pieczarek a pozniej dalszy ciag przepisu peczarkowej? a moze powinnam gotowac wywar od nowa na ta zupe?
3. czy pulpety wg ciebie to tosamo co klopsiki u pani Ani? Jesli tak to klopsiki sa robione wg przepisu z miesa wolowo-wieprzowego a czy ja moge zamiast tego miesa wykorzystac mieso gulaszowe z indyka? ktory zreszta jest polecany przy wysypkach bo ma nature neutralno-ocieplajaca.
Ja wczesniej poprostu gotowalam wywary na 2 lub 3 dni i wykorzystywalam je do roznych zup. Lubie gotowac ale nie zawsze mam czas zeby codziennie spedzac 3 godz. przy kuchni.

Pozdrawiam

To cena w jakiej ja kupowalam przeszlo rok temu,wiec sie nie zmienila.Dzieki
Oki
1)Nawet przy alergii powinnas indyka uzyc wrzuc skrzydlo z indyka zamiast kuraka.I poszukaj przepisu na wiosenny rosol z wasowa Anny ciesielskiej na forum A.C.tez pyszny
2)Pieczarkowa mozesz na rosole robic
3)tak pulpety i klopsy to jedno -taka regionalna nazwa.Mozesz robic indycze,cieleco- indycze,cielece,jagniece,jagnieco-cielece.
Tak indor przy wysypkach polecany ale cielak choc zabroniony jest niezbedne bo jest miesem slodkim z wlasciwosciami regenerujacymi i rozpraszajacymi.Indyk raz w tygodniu chyba ze w pulpetach .Indyk jest wysuszajacy a cielak stymuluje sledzione do produkcji wlasciwej jakisci wilgoci.

reklama
Witam Dariasz,

Kupilam ten zel tylko zastanawiam sie czy to ten o ktorym mowilas. Nazywa sie Zel Arnikowy na rozszerzone naczynka, since, potluczenia, obrzmienia firmy Floslek. Sklad leku to wyciag z arniki gorskiej. Mozesz mi potwierdzic czy kupilam prawidlowy?

Pozdrawiam

Witam Squomage,
Poradzilas mi zebym jadla jajka na miekko lub w jajecznice ale dla rownowagi zawsze z czyms kwasnym i ty zaproponowalas ser kozi tyle ze on jest w smaku gorzkim a nie kwasnym . Natomist smak kwasny to bialy ser? Ktory wiec powinnam dobrac do jajek?
Mam jeszcze pytanie donosnie przygotowania ziemniakow. Jest w ksiazce kilka przepisow ale na mlode ziemniaki lub smazone a ja na razie nie jadam ani mlodych ani smazonych wiec jak przygotowac te ziemniaki czy sa jakies wytyczne?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam Squomage,
Poradzilas mi zebym jadla jajka na miekko lub w jajecznice ale dla rownowagi zawsze z czyms kwasnym i ty zaproponowalas ser kozi tyle ze on jest w smaku gorzkim a nie kwasnym . Natomist smak kwasny to bialy ser? Ktory wiec powinnam dobrac do jajek?
Mam jeszcze pytanie donosnie przygotowania ziemniakow. Jest w ksiazce kilka przepisow ale na mlode ziemniaki lub smazone a ja na razie nie jadam ani mlodych ani smazonych wiec jak przygotowac te ziemniaki czy sa jakies wytyczne?
Pozdrawiam

hI serek kozi zolty jest gorzki..ale ja pisalam o twarozku kozim bialym ten jest kwasny.Ja jem z ketchupem lub z z tym bialym kozim.
Ziemniaki zrobilam stare pokroilam w plastry wrzucilam na patelke (surowe nie gotowane) nasypalam kminku potem cebulka ostre przyprawy sol wegeta troche bazylii,tymianek kurkuma,znow kminek i pieprz czarny na koniec.Smarze to mieszajac do miekkosci.Pyszne.Mlode trzeba ugotowac najpierw bo maja duzo soku.Z tymi smazonkami mozna kombinowac dodajac roznosci .szkoda ze u mnie w domu zajadam sie nimi tylko ja i maz...starszaki papusne wola "ptasiego mleka" i "muchy w czekoladzie".
I jest pysznie.

Witam Squomage,

Dzieki za odp. Ale jestem zakrecona. Nie jestem jednak pewna czy moge jesc smazone ziemniaki. Nadal moja corcia jest karmiona cycem a pamietam, ze wszystko co smazone raczej nie sprzyja maluchom. Chcialam jeszcze dopytac o kapiel w zielu ostrozew. W jakiej ilosci powinnam je zaparzac do kapieli?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam Squomage,

Dzieki za odp. Ale jestem zakrecona. Nie jestem jednak pewna czy moge jesc smazone ziemniaki. Nadal moja corcia jest karmiona cycem a pamietam, ze wszystko co smazone raczej nie sprzyja maluchom. Chcialam jeszcze dopytac o kapiel w zielu ostrozew. W jakiej ilosci powinnam je zaparzac do kapieli?

Pozdrawiam

Puki karmisz raczej nie.Ostrozen wsypujesz na zimna wode-3-4l. -zagotowywujesz i pyrkolisz na gazie okolo 40 min.

Witam Squomage,

Dzieki za odp. w spr. ostrozenia. Zapytam się ponownie o przygotowanie ziemniaków. Czy mam je poprostu posolone ugotować i to wszystko czy powinnam dodać do nich jeszcze jakieś przyprawy? A drugie pytanie dotyczy forum na stronie pani Anny. Próbowałam na nim zapisać kilka pytań do Joanny Mamasik ale po wpowadzeniu podanego kodu nie zapisywały się moje pytania. Mślałam że może w innym miejscu więc wyszukiwałam po słowie Najdziuty ale też nic. Co powinnam zrobić aby wysłać moje pytania?

Pozdrawiam

ja ziemniaki gotuje tak: wrzątek + kurkuma+ ziemniaki+szczypta kminku+ oliwa(lub masło)+ cebula i czosnek+ sól

my tak zjadamy, i dla dziecka też tak gotuję:tak:

Najdziuty ziemniaki z wody robie jak F.Z. a gotowane do smazenia robie bez cebuli i czosnku oraz bez masla zamiast ich imbiru troche daje w ostrym.Smaze z przyprawami 3 przepisy masz w F.Ż.
Posty na forum A.C ida z opoznieniem widze ze twoj juz jest.

reklama
Witam,

Dziekuje Rosmerta i Squomage za odp. w spr przygotowania ziemniakow oraz za wyjasnienia dzialania forum AC. Pytanie mam jeszcze donosnie kminku powinien byc mielony czy caly? Czesto tez pojawia sie w przepisach AC i nie ma tam wskazania jaki powinnam uzyc a moze wieloletni praktykanci wiedza jaki.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry