squomage
Fanka BB :)
Witam,
Ja za aloesowy kremik placilam 68zł u nas we Wroclawiu jest przedstawiciel. Jesli kupuje sie w internecie to trzeba uwazac i znac cene produktu w sklepie bo inaczej moga czlowieka naciagnac. Dzieki za info o owsiance i herbatce.
Mam jeszcze pytania odnosnie rosolu wolowo-drobiowego i pulpetow :
1. czy mozna uzyc zamiast kurczaka miesa z indyka?
2. czy mozna pozniej ten rosol wykorzystac do zupy pieczarkowej ale zaczynajac juz od wlozenia pieczarek a pozniej dalszy ciag przepisu peczarkowej? a moze powinnam gotowac wywar od nowa na ta zupe?
3. czy pulpety wg ciebie to tosamo co klopsiki u pani Ani? Jesli tak to klopsiki sa robione wg przepisu z miesa wolowo-wieprzowego a czy ja moge zamiast tego miesa wykorzystac mieso gulaszowe z indyka? ktory zreszta jest polecany przy wysypkach bo ma nature neutralno-ocieplajaca.
Ja wczesniej poprostu gotowalam wywary na 2 lub 3 dni i wykorzystywalam je do roznych zup. Lubie gotowac ale nie zawsze mam czas zeby codziennie spedzac 3 godz. przy kuchni.
Pozdrawiam
To cena w jakiej ja kupowalam przeszlo rok temu,wiec sie nie zmienila.Dzieki
Oki
1)Nawet przy alergii powinnas indyka uzyc wrzuc skrzydlo z indyka zamiast kuraka.I poszukaj przepisu na wiosenny rosol z wasowa Anny ciesielskiej na forum A.C.tez pyszny
2)Pieczarkowa mozesz na rosole robic
3)tak pulpety i klopsy to jedno -taka regionalna nazwa.Mozesz robic indycze,cieleco- indycze,cielece,jagniece,jagnieco-cielece.
Tak indor przy wysypkach polecany ale cielak choc zabroniony jest niezbedne bo jest miesem slodkim z wlasciwosciami regenerujacymi i rozpraszajacymi.Indyk raz w tygodniu chyba ze w pulpetach .Indyk jest wysuszajacy a cielak stymuluje sledzione do produkcji wlasciwej jakisci wilgoci.