reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Atonia macicy - czy którejś z was to się przytrafiło ?

HappyBabyMama

Fanka BB :)
witam, drogie Mamy chciałam zapytać czy której z was po porodzie nie chciała się skurczyć macica? Jeśli są tutaj takie osoby proszę o info.

reklama
Skonczylo sie na strachu. W 2013r. Zaczal mi sie porod rozwarcie ale z uwagi ze dorobna jestem a dziecko wazylo4200g szacowano 4000-4200g zdecydowali o natychmiastowej cesarce gdyz bym niewypchnela sama,zgodzilam sie po18:28 byl na swiecie dzieć ;-) a o 21 przy uciskaniu mi brzucha lecialo ze mnie strasznie,plakalam z bolu tak mnie bolalo. Na poczatku polozne bagatelizowaly ze skarze sie na bol,bo ,,przeciez dostaje Pani w kroplowce przeciw bolowe,, w koncu lelarza zawolaly do mnie,ktory mnie akurat ciał,wezwal ordynatora w ciagu kilku minut byl u mnie. Lekarz prowadzacy chcial otwierac mnie ponownie ze gdyz moglo cos tam pojsc nietak,ordynator sie niezgodzil i zaczeli mi robic masaz macicy "recznie" w okol mnie podloga byla cala we krwi,balam sie strasznie.mialam przetoczona krew 3jednostki przez cala noc i nadzor przez cala noc pielegniarek. Czulam sie jak wrak nawet dziecka niemialam jak przytulic pelno kroplowek. Nieodczulam skutkow pozniej juz co dnia lepiej bylo. Dzieki Bogu teraz jestem w 11tyg niemialam usunietej macicy i ciekawe jaki teraz bedzie porod. U Ciebie jak to wygladalo??

Jesteś teraz w ciąży ? super gratuluje!!!
A nie byłaś drugi raz otwierana? Oni kasowali ta macice przez brzuch?

To jest po prostu taka przypadlosc. Mialam tez cisnienie podwyzszone cala ciaze ale kardiolog badal mnie i holtera zakladal mi nic niewykazalo i samoczynnie opadalo cisnienie. Niebylam otwierana. Masaz robil mi doktor recznie przez pochwe i w srodku masowal macice wszystkie skrzepy wyciagnal,oxy zaczelo dzialac i obkurczac. Niemam zadnych zalecen na razie

Zanetka u mnie po wyjęciu dziecka (cc) macica się nie skurczyła wiec krwawienie było koszmarne. 4 godziny ratowano mi życie bo było fatalnie. 7 l krwi mi przetoczono plus 2 litry osocza :) Natomiast nie wycięto mi macicy ale podwiązano tętnice biodrowe. Dlatego tez poszukuje osób po takiej przypadłości bo interesuje mnie jak przy kolejnym porodzie. No i czy jest w Polsce jakaś osoba z podwiązanymi tętnicami ;)

reklama
Do góry