reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam, jestem nowa na Babyboom. Mam na imię Kasia.
Zwracam się z pewną prośbą do Mam, które mają zbędne ubranka i inne rzeczy po swoich pociechach i mogą je oddać nieodpłatnie. Potrzebujemy ubranek na 14 miesięczną dziewczynkę (rozm 80-86) i 5 letniego chłopca (rozm 104-110) oraz podgrzewacz do butelek.
Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni.

Ostatnie miesiące przyniosły nam wiele zmian, niestety na gorsze... Nasz tatuś stracił pracę i obecnie jesteśmy bez żadnych dochodów... Jest nam ciężko dlatego zwracamy się z tą prośbą właśnie do Was. Mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś z dobrym serduszkiem kto pomoże...

Pozdrawiam serdecznie wszystkie MAMY i Maluszki

W tym miejscu znajdziecie informacje dotyczące konkursów i działań administracji BB.
A oto pierwsza z nich;-):tak::
Od wtorku rusza na BB konkurs, na który należy przesłać świąteczne zdjęcie. Może być zdjęcie dziecięcia, może być rodziny - grunt aby świątecznie. Nagrodą jest zamieszczenie zdjęcia w interaktywnej kartce, która można rozsyłać do krewnych i znajomych:biggrin2: Dodatkowo jest do wygrania 5 zestawów kosmetyków J&J. Z naszej strony robimy ten konkurs barterowo, ale zależy nam żeby się udał. Mam zgodę od organizatora żeby Forumowiczki o tym dowiedziały się już dzisiaj. Dlatego poproszę poinformujcie dziewczyny, żeby szykowały się z fotkami na wtorek:biggrin2: To ja tyle:biggrin2:.
Aniaslu

Od Aniaslu:
Witajcie, na naszym forum udziela się mama 3- miesięcznej dziewczynki. Kilka dni temu jej mąż został zamordowany. Zostawił ją ze strasznymi długami (około 400 tys. zł) i dziewczyna korzysta z pomocy mamy. Jako BB nie mogę robić zbiórki pieniędzy ( musiałabym mieć zgodę Ministerstwa Finansów), zresztą pewnie i tak zabrałby je komornik. Wydaje mi się, że sensowniejsza byłaby pomoc rzeczowa typu : pampersy, kosmetyki, może jakieś jedzenie :

tutaj cytat z maila przesłanego przez jedna z dziewczyn z forum: Zbiórka na pewno będzie dużą pomocą, na chwilę obecną mam wszystko co trzeba Juliance do 6 mies. i część ciuszków na 6-9 mies. Na pewno będę potrzebowała pampersy, kosmetyki,

Jeżeli możecie rozpropagować informacje na Waszych forach to poproszę. Może jakieś używane ubranka, czy krzesełko, ktoś ma do oddania. Może zrobi paczkę żywieniową. Osobiście - po doświadczeniach- jestem przeciwna wysyłaniu pieniędzy na konto prywatne- zresztą pewnie komornik czuwa.
W każdym razie jeśli ktoś chce pomóc to dane prześlę na PW:tak:.

Pilnie poszukuję osoby z Warszawy, która dziś (11 grudnia, piątek - najlepiej w godz. przedpołudniowych lub wczesnym popołudniem) mogłaby spotkać się na krótką (do 45 minut) rozmowę o jakiejś aktualnie ważnej dla siebie sprawie.

Ważne informacje:

• miejsce spotkania jest blisko centrum, na linii metra
  • jest możliwość zapewnienia opieki dla dziecka na miejscu w czasie spotkania (nawet jeśli jest to niemowlę)
  • rozmowa ma służyć moim celom szkoleniowym - jestem psychologiem, uczestnikiem szkoły psychoterapii - dla Ciebie może być to okazja do podzielenia się ważną sprawą lub problemem, przyjrzenia się bliżej czemuś ważnemu w Twoim życiu

Jeśli jesteś zainteresowana/y - proszę o wiadomość prywatną.

Pozdrawiam
Kasia

Mam wielką prośbę...
Razem z moją córeczką bierzemy udział w konkursie i mam wielka prośbę czy jakas mama ma niepotrzebne kody z chusteczek cleanic KIndii????
Jesli tak proszę o zagłosowanie na moją kruszynkę;)))
Pomóżcie nam znaleźć się chociaż na ok 30 miejscu:)))
Prosimy głosuj:)
akademiatroskliwejmamy.pl - Konkurs głosuj codziennie:)

Dziewczyny,
Otwieram tutaj nowy watek, bo podobnie jak wy jestem mama "siedzaca w domu". osttanio glowe zawraca mi mnostow mysli o moim zyciu,sytuacji i przyszlosci. chcialabym wiedziec jak wyglada wasze zyie, co zadecydowalo o waszych wyborach, decyzjach..; Nie moge trafic na konkretny watek dotyczacy mojego 'problemu' wiec postanowilam napisac tutaj.
Otoz jestem mloda mama, koncze studia w tym roku ( o ile dobrze pojdzie) no i zaczynam sobie stawiac pytania : co dalej ?
Czy isc do pracy ? czy jeszcze wylacznie wychowywac dziecko, czy kontynuowac jak najdluzej studia ? otoz moj problem, obawy polegaja na tym ze :
a) z mezem chcemy miec 3-4 dzieci, tutaj prace konczy sie pozno, bo ok.19
skoro chcemy miec liczna rodzine, to nie mam zmiaru, zeby dzieci placily z amoj stres, pozne powroty, brak czasu. Po co robic 4 dzieci, by je pozniej oddac do niani ?????
b) koncze studa na prestizowej fr. uczelni. nie przeraza mnie fakt siedzenia w domu z dyplomem, to nie jest zaden problem/ tylko obawiam sie, z ejak kiedys cos w zyciu nie wyjdzie : maz straci prace lub z jakiegos powodu nie ebdzie mogl w ogole pracowac, albo sie za 20 lat rozwiedziemy, to co ja wtedy zrobie ???? kto przyjmie do pracy 40 latke z ZERO doswiadczenia, jaka emeruture uda mi sie miec przez 10 lub 20 lat pracy, skoro normalnie potrzeba 40 !!!???

czy wy tez macie takie problemy? co decyduje o waszych decyzjach. w jaki sposob zabezpieczacie swoja i rodziny przyszlosc. Powiem wam szczerze ze tutaj kobiety mialy zle przezycia zwiazkowe, w regionie paryskiem 1 para na 2 sie rozwodzi i to w 5-10 lata od zaxwarcia zwiazku. Dla mnie i meza rodzina jest najwazniejsza wartoscia i naprawde mam ochote poswiecic sie jej w 100%, ale sie po prostu boje! Moje znajome i koleznaki pukaja sie po glowie i mowia "uwazaj"!
Sa bardzo krytyczne co do faktu zaleznosciw 100% od meza, mowia ze kiedys znajde sie bez dachu nad glowa i z niczym. ze zmarunuej szanse kariery, rozwoju
( z epo co mi bylo uczyc sie tylu jezykow, walczyc zeby sie dostac na sorbone), zeby pozniej zalezc od meza i ejszcze w razie zyciowego wypadku czy porazki na koniec znalezc sie w sytuacji krytycznej ?
jak wy sobie radzicie z takimi opiniami ludzi, jak planujecie swoja przyszlosc ? bede bardzo, bardzo wdzieczna za odpowiedz!
pozdrawiam,
j.

Ja wybrałam rodzinę. Wzieliśmy ślub jeszcze na studiach. rok po ślubie urodziłam dziecko. mgr obroniłam dwa miesiące przed porodem. teraz spodziewamy się drugiego dziecka( chcemy mieć 3 albo 4 dzieci). Ja siedzę w domu a mąż pracuje. Chcę najpierw mieć rodzinę. Wiem że postawiłam wszystko na jedną kartę, że za ok 5 lat mogę nie znaleźć pracy, tym bardziej że nie studiowałam jakiegoś super kierunku.Chciałabym kiedyś pracować w swoim zawodzie ale jeśli nie dostanę takiej pracy o jakiej marzę to wezmę taką jaka będzie. Nigdy nie żałowałam tej decyzji.

reklama
witam serdecznie wszystkie forumowiczki. a wiec tak od pazdziernika 2008 siedze sobie z moimi dwoma robalami w domu. corka w lipcu 4 latka skonczy, chodzi do przedszkola ale tak chodzi ze czesciej to w domku siedzi niz w tym przedszkolu bo non stop jakies zarazy przynosi. a synek 2 latka ciagle te zarazy od niej bierze. i tak w kolko.
bardzo chce wrocic do pracy no ale jak ? z koro oni nic tylko choruja. mlody ma isc w tym roku tez do przedszkola ale jak to bedzie wygladalo tak jak u corki to lipa straszna. o opiekunce nie ma mowy bo wychodze z zalozenia ze nie bede pracowac tylko po to zeby oplacic opiekunke. babcie rowniez odpadaja.
chodzi mi o to czy znacie jakies solidne zrodla dochodu dla mamy co sobie siedzi z dziecmi w domku? jakas praca chalupnicza, przy komputerze etc. tylko nie interesuja mnie ogloszenie typu "wplac 50 zl. ...."
serdecznie dziekuje za jakakolwiek pomoc. pozdrawiam.

Do góry