reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
reklama
wiem, przepraszam nie zauwazylam. ale jak czytam wypowiedzi tych naciagaczy to az mnie ch****a bierze ze czlowiek uczciwnie, bez wyrzutow sumienie ze zostawia dzieci a sam idzie do tyry nie moze zarobic kilku dodatkowych groszy w domu.

Ja wybrałam rodzinę. Wzieliśmy ślub jeszcze na studiach. rok po ślubie urodziłam dziecko. mgr obroniłam dwa miesiące przed porodem. teraz spodziewamy się drugiego dziecka( chcemy mieć 3 albo 4 dzieci). Ja siedzę w domu a mąż pracuje. Chcę najpierw mieć rodzinę. Wiem że postawiłam wszystko na jedną kartę, że za ok 5 lat mogę nie znaleźć pracy, tym bardziej że nie studiowałam jakiegoś super kierunku.Chciałabym kiedyś pracować w swoim zawodzie ale jeśli nie dostanę takiej pracy o jakiej marzę to wezmę taką jaka będzie. Nigdy nie żałowałam tej decyzji.

Czyli dokladnie tak jak ja, narazie dom i tez chcemy miec 3 lub 4 dzieci...
tylko ze ja w tym roku koncze studia, mam nadzieje obronic sie w czerwcu. pozniej nie wiem jak bedzie, moja sasiadka-kolezanka po 4 latach siedzenia w domu wlasnie waha sie czy nie wrocic do pracy, zaproponowlai jej stanowsiko dyrektora. 4 lata temu tuz przed promocja do ktorej nie doszlo odrzucila to stanowisko... a dzis zmienila zdanie... ja pare dni temu na niecie wpadlam na artykul " mama i zona w domu. najbardziej ryzykowny zawod naszyh czasow" .... oj... szkoda z etakie ciezkie czasy, z etrzeba wybierac i ze wybierajac rodzine, mozna jej stworzyc wiecej porblemow niz dobrego (np. dzieciom po rozwodzie, co im zagwarantuje bez pracy i emerytury?)

hmmm... doskonale cie rozumiem kasia. ale moz ejednak nic sie nie stanie jak zrobis zsobie np; rok przerwy i staz pozniej, wkoncu chyba nie przekreslaja i dyplomu i mozliwosci startu w zawodzie dlatego ze w miesiacu czy roku poprzedzajacym dymplom nie rozpoczelas stazu/pracy...ja w dalszym ciagu nie iwem co robi i chyba nie szybko sie dowiem, bo chcemy kilkoro dzieci, wiec nawet jakbym teraz podjela decyzje, to zapewne ulegnie ona zmianie po2 czy 3 dziecku, trzeba bedzie sie dostosowac do nowej sytuacji rodzinnej. poki co pierwszy wyznacznik to koniec lytego : zobaczy czy maz dostanie podwyzke i jak wazna.
Latwiej jest jak nie masz wyboru i musisz isc do pracy. A u mnie problem jest taki, z eja nie musze. i specjalnie sama z siebie nie mam ochoty, bo dzieci i rodzina dla mnie najwazneijsze. ale panicznie sie boje przyszlosci, co w razie wypadku, skad sobie emeryture wytrzasne. Ok bedziemy miec meza, a co jak za 30 lat nie ebdziemy juz razem ? wiem ze wbrew pzoorom decyzje trzeba podjac szybko, bo jak zaczne szukac pracy w wieku 30-35 lat to duza szansa ze mi podzikeuja.... a jak nie podziekuja to w jakim wieku wyrobie sobie emeryture? a zkolei nie widze siebie biegajacej do pracy miedzy 9 a 20 z trojka lub czworka dzieci, a akurat tyle chcemy... I badz tu madra! nie te czasy niestety dla kobiet i dla rodzin ... trzeba wybierac i to drastycznie, czesto wbrew sobie...

Witam widze bardzo ciekawy temacik się nasunął my rodzice mamy również taki problem nasz Staś za tydzień będzie obchodził urodzinki chcielibyśmy mu coś sprezentować na tą okazje :rofl2:
A skoro nie długo nadejdzie wiosna to może jakiś pomysł by się przydał, żeby to coś można zabrać na dwór na spacer:baffled:

Proszę o głosowanie oraz o potwierdzenie w poście, że już się zagłosowało- co by była jasność, kiedy wszyscy zakończą głosowanie:tak:

reklama
Do góry