reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
reklama
wiem, przepraszam nie zauwazylam. ale jak czytam wypowiedzi tych naciagaczy to az mnie ch****a bierze ze czlowiek uczciwnie, bez wyrzutow sumienie ze zostawia dzieci a sam idzie do tyry nie moze zarobic kilku dodatkowych groszy w domu.

Ja wybrałam rodzinę. Wzieliśmy ślub jeszcze na studiach. rok po ślubie urodziłam dziecko. mgr obroniłam dwa miesiące przed porodem. teraz spodziewamy się drugiego dziecka( chcemy mieć 3 albo 4 dzieci). Ja siedzę w domu a mąż pracuje. Chcę najpierw mieć rodzinę. Wiem że postawiłam wszystko na jedną kartę, że za ok 5 lat mogę nie znaleźć pracy, tym bardziej że nie studiowałam jakiegoś super kierunku.Chciałabym kiedyś pracować w swoim zawodzie ale jeśli nie dostanę takiej pracy o jakiej marzę to wezmę taką jaka będzie. Nigdy nie żałowałam tej decyzji.

Czyli dokladnie tak jak ja, narazie dom i tez chcemy miec 3 lub 4 dzieci...
tylko ze ja w tym roku koncze studia, mam nadzieje obronic sie w czerwcu. pozniej nie wiem jak bedzie, moja sasiadka-kolezanka po 4 latach siedzenia w domu wlasnie waha sie czy nie wrocic do pracy, zaproponowlai jej stanowsiko dyrektora. 4 lata temu tuz przed promocja do ktorej nie doszlo odrzucila to stanowisko... a dzis zmienila zdanie... ja pare dni temu na niecie wpadlam na artykul " mama i zona w domu. najbardziej ryzykowny zawod naszyh czasow" .... oj... szkoda z etakie ciezkie czasy, z etrzeba wybierac i ze wybierajac rodzine, mozna jej stworzyc wiecej porblemow niz dobrego (np. dzieciom po rozwodzie, co im zagwarantuje bez pracy i emerytury?)

hmmm... doskonale cie rozumiem kasia. ale moz ejednak nic sie nie stanie jak zrobis zsobie np; rok przerwy i staz pozniej, wkoncu chyba nie przekreslaja i dyplomu i mozliwosci startu w zawodzie dlatego ze w miesiacu czy roku poprzedzajacym dymplom nie rozpoczelas stazu/pracy...ja w dalszym ciagu nie iwem co robi i chyba nie szybko sie dowiem, bo chcemy kilkoro dzieci, wiec nawet jakbym teraz podjela decyzje, to zapewne ulegnie ona zmianie po2 czy 3 dziecku, trzeba bedzie sie dostosowac do nowej sytuacji rodzinnej. poki co pierwszy wyznacznik to koniec lytego : zobaczy czy maz dostanie podwyzke i jak wazna.
Latwiej jest jak nie masz wyboru i musisz isc do pracy. A u mnie problem jest taki, z eja nie musze. i specjalnie sama z siebie nie mam ochoty, bo dzieci i rodzina dla mnie najwazneijsze. ale panicznie sie boje przyszlosci, co w razie wypadku, skad sobie emeryture wytrzasne. Ok bedziemy miec meza, a co jak za 30 lat nie ebdziemy juz razem ? wiem ze wbrew pzoorom decyzje trzeba podjac szybko, bo jak zaczne szukac pracy w wieku 30-35 lat to duza szansa ze mi podzikeuja.... a jak nie podziekuja to w jakim wieku wyrobie sobie emeryture? a zkolei nie widze siebie biegajacej do pracy miedzy 9 a 20 z trojka lub czworka dzieci, a akurat tyle chcemy... I badz tu madra! nie te czasy niestety dla kobiet i dla rodzin ... trzeba wybierac i to drastycznie, czesto wbrew sobie...

Witam widze bardzo ciekawy temacik się nasunął my rodzice mamy również taki problem nasz Staś za tydzień będzie obchodził urodzinki chcielibyśmy mu coś sprezentować na tą okazje :rofl2:
A skoro nie długo nadejdzie wiosna to może jakiś pomysł by się przydał, żeby to coś można zabrać na dwór na spacer:baffled:

Proszę o głosowanie oraz o potwierdzenie w poście, że już się zagłosowało- co by była jasność, kiedy wszyscy zakończą głosowanie:tak:

reklama
Do góry