reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
tak takie chwile wynagradzja wszystkie zlo na swiecie:tak:;-)
my nie mielismy chodzika bo czytalam ze dzieki temu moze szybciej chodzic sama
a raczkowac zaczela jak miala 10mies i teraz raczkuje ekspresem moze ldatego nie jest zainteresowana chodzeniem
coraz wiecej staje sama moze powoli sie zacznie
Ja tez czytałam;-);-)szczerze powiedziawszy jakby się tak wszystkim przejmować co mówią specjaliści to by można zwariować a często nawzajem sobie zaprzeczają...

reklama
kasiula matula Vanesska tez zaczela raczkowac jak miala 10 miesiecy:tak: to dosc pozno i pewnie dlategojak sie na ciesza raczkowaniem to dopiero biora sie za chodzenie:-D w sumie to nie ma do czego sie cieszyc z tym chodzeniem bo jak zacznie to wtedy zobaczysz ze jej bedzie wszedzie pelno i bedziesz biegala:tak:

na to licze wspomogloby to moja diete hihi
a powaznie chyba kazda mama tak ma ja nie moglam sie doczekac az zacznie siadac potem raczkowac i teraz chodzic po chodzeniu bede czekala nie wiem na co na piekne zdania itd:tak:

No tak to prawda ze sie kazda mama doczekac nie moze,ale rzeczywiscie mi juz pozostalo tylko czekac na piekne zdania jak to okreslilas:tak: Najwieksze czekanie juz za mna:tak:

Wy tu już o chodzeniu piszecie a moja niunia nawet nie siedzi.Prawda że niemożna się tego doczekac,potem chyba chciałoby się żeby chwilę posiedziało a nie trzeba tyle za nim chodzic i patrzec czy sobie nic złago nie zrobi.

pomimo oczekiwania uwazam ze okres niemowlecy takiego malenstwa spiacego jest za krotki
to kochane malenstwo tak szybko nie chce lezec w wozeczku tylko siedziec itp:tak:
ale dzieci rosna a my sie starzejemy ihihih

Tyle było spokoju i wolnych chwil do zrobienia czegokolwiek gdy były malutkie i leżały,spały.Teraz trzeba już więcej czasu i uwagi im poświęcic.

Hejka .No me cory nie chodza same jeszcze balam sie cos nie tak poszlam nawet z nimi do lek potem do nurologa ale Lekarz mnie uspokokiol ze poki raczkuja to ich nich same chodza przy mebalch w luzeczku ze mama nie zmuszac ich do chodzenia a juz sie balam.DZiewczyny sa wcziesniakami w sumie same zaczely siedziec jak soknczyly 8 mies a raczkowac jak skonczyly rok idzie im powoli to zobaczymy jak dalej .A szymon ten to w zawrotnym tempie juz ma jednego zabka ,sam juz proboje na wyzszej pouszce sie podnosic nie klagego w lezaczku bo sie wystraszylam jak maly sie podnosil,MA jeszcze czas .I sama widze ze co dziecko urodzone o terminie potrafi.choc nie ma co porownywac bo czasem jedne szybciej a drugie pozniej zaczyna chodzicA co do zabkow dziewczyny mialy 8 mies jak wyszly 1 zabki dwa a teraz maja ich juz pelna buzie ok 12 mies zaczelo sie wyszlo im prawie 6 na raz teraz maja jzu chyba ok 14 zbakow inadal rosna.:-)

Moja dopiero tydzień temu (16 -pół roku) dostrzegła że ma stopy i zaczeła się nimi bawic.Dalszych postępów brak.:-(

reklama
cześć, mój synek już się śmieje , cudne to jest, i chwyta za bluzkę mamy przy karmieniu:)
ale jeszcze zbyt malutki jest i jeszcze nie umie chwycić zabawki, pewnie lada moment to zrobi. poza tym głośno gaworzy, :)

Do góry