reklama
K
kasiula matula
Gość
kurcze ja ndal czekam na kroczki samodzielne ale nie wiem kiedy sie doczekam
na razie mala usiluje sama stac czasem poszcza se rekami tego czego trzyma przy staniu
ale doslownie na kilka sekund
na razie mala usiluje sama stac czasem poszcza se rekami tego czego trzyma przy staniu
ale doslownie na kilka sekund
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
kasiula matula moja corka zaczela chodzic majac 14 miesiecy ale przy meblach duzo duzo wczesniej i zeby bylo jej lepiej i zeby byla odwazniejsza to dalam jej chodzik pchacz ktory bardzo polubila i bardzo czesto z niego korzystala mogac przemierzac po domu czy podworku na wlasnuch nozkach.Prowadzanie za rece bylo bardzo obciazajace moj kregoslup a tak pchacz mi w tym pomagal czasem
K
kasiula matula
Gość
Emi dostala coś takiego na urodzinki ale nie bardzo jej wychodzi czasem probuje przy tym isc za bardzo jej odjedzie to sie wystraszy i dlugo nie probuje i musis sama do tego podejsc bo jak ja probuje jej pokazac zeby tu stanela i zlapal to wrzeszczy i kopie
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Czyli masz to od nie dawna U nas tez z poczatku tak bylo,ze to jej odjezdzalo ale w niedlugim czasie zalapala o co chodzi i zlapala rownowage przy tymEmi dostala coś takiego na urodzinki ale nie bardzo jej wychodzi czasem probuje przy tym isc za bardzo jej odjedzie to sie wystraszy i dlugo nie probuje i musis sama do tego podejsc bo jak ja probuje jej pokazac zeby tu stanela i zlapal to wrzeszczy i kopie
K
kasiula matula
Gość
tak mamy ten sprzet od jakiegos tygodnia a jak juz spobuje i sie rozpędzi i konczy sie trasa zatrzymuje sie na scianie lob sofie a jak chce jej obkrecic zeby dalej szla to siada i sie wkurza
nerwus mały
nerwus mały
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Natalka zaczęła chodzić już samodzielnie i w miarę pewnie na 2tyg przed pierwszymi urodzinami.Wcześniej uwielbiała chodzik, raczkować zaczęła mniej więcej o tym samym czasie.
A ostatnio nauczyła się liczyc do trzech;-);-)tzn my mówimy jej:jeden, dwa a ona kończy: tsiale się wczoraj uśmiałam, takie momenty rekompensują mi moje wyrzeczenia;-)
A ostatnio nauczyła się liczyc do trzech;-);-)tzn my mówimy jej:jeden, dwa a ona kończy: tsiale się wczoraj uśmiałam, takie momenty rekompensują mi moje wyrzeczenia;-)
K
kasiula matula
Gość
tak takie chwile wynagradzja wszystkie zlo na swiecie;-)
my nie mielismy chodzika bo czytalam ze dzieki temu moze szybciej chodzic sama
a raczkowac zaczela jak miala 10mies i teraz raczkuje ekspresem moze ldatego nie jest zainteresowana chodzeniem
coraz wiecej staje sama moze powoli sie zacznie
my nie mielismy chodzika bo czytalam ze dzieki temu moze szybciej chodzic sama
a raczkowac zaczela jak miala 10mies i teraz raczkuje ekspresem moze ldatego nie jest zainteresowana chodzeniem
coraz wiecej staje sama moze powoli sie zacznie
reklama
anaconda27
styczniówka2006
Maja właśnie ogląda teletubiśki, a ja w tym czasie myk i do was poczytać trochę. Moja mała zaczęła samodzielnie chodzić jak miała rok i kilka dni. Najpierw z mężem puszczaliśmy ją tak żeby przeszła kilka kroczków od jednego z nas do drugiego, a potem odsuwaliśmy się od siebie coraz bardziej i bardziej. Do tego bardzo się cieszyliśmy i śmialiśmy i przytulaliśmy jak do nas doszła, tak więc dla niej była to zabawa. Potem jakoś się odważyła i sama przeszła od kanapy do regału i już potem się zaczęło, że próbowała sama chodzić. Teraz to już śmiga super, że w miejscu usiedzieć nie może:-) :-) :-) :-)