reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum

Wybieramy moderatora Mam będących w domu

• Dowikla

Głosów: 5 19,2%
  • Medeuska

Głosów: 13 50,0%
  • Justa_82

Głosów: 8 30,8%

• Wszystkich głosujących
    26
  • Ankieta zamknięta .
Pati już siedzi, ale sama nie usiądzie. obkręca się. chodzi w chodaku po całym domu. Woli stać na nogach niż siedzieć.

reklama
Witajcie. Moja Majka ma już prawie 3 latka i wszystkie takie wydarzenia za sobą ale chętnie powspominam i napiszę jak to było u nas:
Usiadła sama 15.01.2005 r miała 6 miesięcy
Raczkowała a raczej pełzała :tak:od marca do maja 2005 i potem zaczęła chodzić miała 9,5 miesiąca :szok::tak: :rofl2:( po mamusi )
Pierwszy ząbek 5.05.2005 r.
Pierwsze słowa TATA ( 8 miesięcy ) i tak mówiła do wszystkich :-Dnajwiększy ubaw był w autobusie jak jechałyśmy same :tak:. Potem było baba, dada, daj to, kaka ( to chodziło o psa - Carmen ), kot itp. MAMA usłyszałam na 1 rok i 1 miesiąc. Od tego czasu buzia jej się nie zamyka:angry: :-):-D:-D:happy2:
Pieluchę zamieniła na nocnik mając 2,5 roku :-p
Ciekawe jak będzie z drugim. Ma wysoką poprzeczkę nie ma co;-):tak:.
Do zobaczenia.

A u nas od ostatniego wpisu jest bez zmian tyle ze moze doszly slowa TAK,NIE,BABA,DZIADZIA,NIEMA,BAAA-PILKA,nasladuje przerozne zwierzeta i pojazdy.Najbardziej sie ciesze ze zaczyna skladac zdania .Ostatnio powiedziala "mama dziadzia brum brum niema pa pa" Co znaczylo ze dziadek pojechal motorem:)
Rozpoznaje cyfry od 1 do 5 !!!!!!

my jesteśmy na etapie podnoszenia główki do góry, lizania piąsteki i gaworzenia:-)
4mt6xr6.jpg

dobrym rozwiązaniem jest zestaw podobny do Lego ale dużo tańszy - firma Ecoiffer. mój Kuba ma garaż oraz zoo. siedzi przy tym już rok. teraz w garażu mieszkają zabawki z kinder niespodzianki. myślę że jest to prezent na wiele lat

Sikoreczka alez maja piekne rzesy twoje dzieci a coreczka to jest przesl;iczna :)Te jej zalotne spojrzenie.....no no beda sie chlopaki za nia uganiac:)

Te rzęsy to znak rozpoznawczy! :-D Rodzina do tej pory poznaje mnie na zdjęciach z dzieciństwa po rzęsach! A co do chłopaków uganiających się za Magdusią to chyba się bardziej tatuś będzie martwił! :happy2:

reklama
Magda zaczęła wypowiadac nowe słowo! Mówi AUTO! Oprócz tego od jakiegoś czasu ma w słowniku tata, dziadzia, mama(ale tylko jak płacze), baba, alo(na telefon tak mówi), ada(na brata) tak i nie. Rozgadana z niej kobitka.:-D

Do góry