reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

archiwum-groch z kapustą

Faktycznie coś tu mało piszemy trzeba to zmienić ;-)

Mój Marcin chce Wiktorię, sama mu zaproponowałam to imię ale nadal mam pewne wątpliwości :-( Jeżeli chodzi o chłopca to był by na 100% Damian :-) Ale na USG 2D i 4D było dobrze widać, że to dziewczynkę mam pod sercem :-)

Bardzo podoba mi się imię Sebastian i Wojtek, ale mojemu M się nie podobają... A dla dziewczynki Julka jest śliczne ale za bardzo popularne i Klaudia ładne ale mam ale...;-)
Ciężko wybrać cokolwiek :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi się właśnie wydaje, że Julitka jest mniej popularne. Bardziej się spotyka Julię. :) Ale najważniejsze, że się zgadzamy z mężem. A faktycznie ciężko jest coś wybrać, bo najważniejsze, aby się zgadzać. Pozdrawiam

Mi się właśnie Julia podoba, coś mi się literki źle poukładały Julita bym nie dała bo to imię Ex mojego M.... i źle na mnie działa ...

Moja chrzesnica ma na imie Julita i sie ksiadz przed chcinami doczepil ze to jest dziwne imie i ze nie jest to imie "swietej" ale w koncu ochrzcil mala

Niektórzy księża wydziwiają... A jak nadają imiona typu Vanessa, Xavier lub podobne?! Julita, z tego co wyczytałam, pochodzi od Julii.
A swoją drogą nie wszyscy znają wszystkich świętych!!

Z tego co mi wiadomo to Julia i Julita to dwa całkiem inne imiona...

A co do świętych to np była św. Lea wiem bo wziełam sobie to imię na bierzmowaniu :-)

Ale to naprawdę zależy od księdza czy się przyczepi czy nie...

Ja dzisiaj ma super humor bo właśnie wróciłam z wizyty, moja maleńka zdrowo rośnie i waży już całe 800g :-)

Moje Maleństwo zasłania się przed mamusią i choć lekarz 2 razy "chyba coś widział" między nóżkami, to "chyba" to jest stanowczo za mało. Ale jesteśmy przygotowani na obie opcje - będzie Jadwiga albo Karol. Swoją drogą ja czuję, że to CHYBA Loluś :-)

A Ja dzisiaj zrobiłam wielkie zakupy, mam już pełno sukienek, bluzek, śpiochów i wszystkiego co można ubrać na małą księżniczkę :-)

A imię chyba Wiktoria jednak zostanie :-)

Ja już od jakiegoś czasu razem z moją mamą wypatrujemy wyprzedaży i kupujemy ciuszki. Tylko my stawiamy na uniwersalne, ani dla chłopca ani dziewczynki. Więc żadnej sukienusi jeszcze nie mam, ale mam fajniutkie spodzianki itp. Tak swoją drogą to przecudne są te ciuszki dla maluszków. Mój mąż się denerwuje i śmieje,że już tyle tego nakupiłam :) Ale co tam, na maleństwie nie będę oszczędać...

reklama
Mi kiedys znajoma doradzial zeby nie dac sie zwariowac jak chodzi o kupowanie ubranek bo po pierwsze nie wiadomo do konca jak dlugie bedzie dziecko po urodzeniu a po drugie dziecko tak szybko wyrasta z tych ubranek ze nawet sie nie obejzymy jak beda za male.

Musze przyznac ze sie posluchalam i to drugie sie sprawdzilo do tej pory mam takie rzeczy ktore dostalam od rodziny w ktorych synek nawet nie chodzil bo zdazyl wyrosnac.
Ciezko jest sie opanowac i nie kupowac rzcezy dla malenstwa tym bardziej ze rynek zasypany jest ciuszkami. ;) Sama nie raz mialam ochote nakupowac bo wszystkie takie ladne.
A zmieniajac temat nie wiecie moze gdzie mozna by oddac we wroclawiu ciuszki bo mam troszke i chcialabym je oddac dla dzieci tylko jak widze ile jest oszustow to mnie az trafia.

Do góry