reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

archiwum-groch z kapustą

Ja niestety nadal wynajmuję mieszkanko, więc też z wieloma rzeczami się powstrzymuje, ale odmalujemy chociaż ściany w jednym pokoiku, żeby było przyjemniej i zdrowiej dla Małej, a nowym mieszkanku zrobimy już super pokoik :-) - ale to dopiero po nowym roku...

Tak to jest moja pierwsza ciąża i też siedzę na L4 i to już od 3 miesiąca ciąży więc też już wszystko prawie mamy za sobą jeśli chodzi o zakupy, bo ciężko się było powstrzymać :-D

A czy Ty planujesz rodzić na Chałbińskiego?? i czy stamtąd masz lekarza??

reklama
Tak, chce rodzić na Chałbińskiego, mój lekarz tam przyjmuje, ale ja chodze do Niego prywatnie:-) No i szkołe rodzenia tam zaliczyłam i już byłam na porodówce i wszystko wiem, co i jak w tym szpitalu :-) Wiadomo na temat każdego szpitala słyszałam złe i dobre opinie, więc nie ma co się sugerować słowami innych, przekonam się sama :-)

Witam,
Ja z wielkim szczęściem przyłączam się do styczniówek 2011 :) Mam termin na 25 stycznia :-) To moja pierwsza dzidzia więc liczę na porady :) Póki co jestem nowa na forum więc muszę sie tutaj trochę rozeznać ze zdjęciami i innymi :) już nie mogę się doczekać stycznia :tak:

Dzięki :-) Zobaczymy jak będzie, ale powiem Ci,że o każdym oddziale słyszałam skrajne opinie moja sąsiadka poleca Brochów, a większość odradza inna koleżanka poleca Kamińskiego, a inna mówi że tam jest rzeź, na Chałbińskiego też 4 osoby poleciły 2 odradzały.... Ech zobaczymy :-)

Madzia napisz na pod forum Styczeń 2010, że zapraszasz koleżanki z Wrocławia, na pewno ktoś jeszcze się znajdzie :-) Mi wydaje się, że zaledwie kilka tygodni temu zobaczyłam 2kreseczki, a to już poród za kilka tygodni :-D

Witam,
Ja z wielkim szczęściem przyłączam się do styczniówek 2011 :) Mam termin na 25 stycznia :-) To moja pierwsza dzidzia więc liczę na porady :) Póki co jestem nowa na forum więc muszę sie tutaj trochę rozeznać ze zdjęciami i innymi :) już nie mogę się doczekać stycznia :tak:
Witam dziewczyny:-) Ja mam ten sam termin co Ty:tak:. Faktycznie trochę nas mało z Wrocka

Masz rację Bogusia - ile osób tyle opinii na temat porodówek i personelu, tak więc okaże się jak nam się uda trafić ;) ale trzeba myśleć przede wszystkim pozytywnie =)

Widzę, że trochę Wam się jezyczek rozwiązał :) i sporo wypowiedzi doszło. Ja myślałam, że jeżeli będę rodzić we Wrocławiu to na Brochowie, a tu proszę, w sierpniu zamykają więc teraz już nie mam wątpliwości, że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będę rodzić w rodzinnym mieście mojego męża, pod czujnym okiem mojej teściowej i dobranej kadry :) Zawsze to psychicznie trochę będę się czuła spokojniej.

Jeżeli przyszłoby mi rodzić we Wrocławiu jednak to chyba też zdecydowałabym się na Chałubińskiego ze względu na odległość :)

Poza tym u mnie bez zmian, aaa Elektra mnie też dokuczają boleści bioder w nocy. Gdy za długo śpie na jednym boku, muszę się przekecić, aby tamto biordo odpoczęło. W sumie to jedna delegliwość jaka mi dokucza. Mam nadzieję, ,że tak zostanie.
Pozdrawiam

reklama
Witam dziewczyny i gratuluję ostatniej prostej w oczekiwaniach. U mnie na ból bioder pomagało jak wkładałam kołdrę lub poduszkę miedzy nogi/kolana lub jak zarzucałam nogę na męża. :D Próbowałyście??

Do góry