Życzę Wam, aby Wasze szkoły rodzenia były lepsze niż moja...ja zrezygnowałam po 3 czy 4 zajęciach...bo to czego tam się dowiadywałam było dostępne w necie i książkach....Z perspektywy czasu wiem też ,że ćwiczenie na lalce karmienia piersią nic mi nie dało...na ćwiczeniach byłam zachwycona,że wg położnej świetnie trzymam "dziecko"...ale co z tego...lalka nie chwyta piersi, nie macha rączkami, nie wierci się, więc tak naprawdę nic nie można przećwiczyć...a pozycje do karmienia? wszędzie dostępne...a przecież w szpitalu mogą też to pokazać...także wg mnie szkoła rodzenia jest przereklamowana....Może uznacie po zajęciach,że faktycznie czujecie się przygotowane do roli mamy lepiej dzięki szkole...ale zapewniam Was,że bez szkoły rodzenia poradziłybyście sobie dokładnie tak samo
reklama
Kobiety z bocianka ( bo to chyba na Chałbińskiego) są super. potem jak chodziły po oddziale i wiedziały ze ich podopieczna jest już mamą to przychodziły i uczyły i pomagały już przy dziecku. to jest plus dla klinik ze panie z poradni przychodzą do mam i pomagają...gdyby młody nie miał priblemu z wędzidełkiem a ja nie była bym takim kłębkiem nerwów to myślę, że karmilibyśmy się cycem.
justa187
Zaciekawiona BB
Muszę się pochwilić: pomalowałam już kącik dla mojej córuni, ustawiłam już komodę, a dzisiaj mój tato - dziadek Julitki zamówił łóżeczko Gdzieś za 2-3 tygodnie będzie już stało na swoim miejscu i czekało na lokatorkę Ach powoli zaczynam dowierzać, że już niedużo czasu zostało! A jak u was?
P.S. U mnie komoda już powoli zapełnia się ciuszkami, jakaś masakra, nie da się nad tym zapanować
P.S. U mnie komoda już powoli zapełnia się ciuszkami, jakaś masakra, nie da się nad tym zapanować
madzia6485
Fanka BB :)
natusa1988
Mamusia Maksia i Aleksa
Gratulacje i to podwójne :-) Oczywiście, dzidziusia oraz cierpliwości, bo tego przy staraniach czasem już brak;-) A tak na marginesie, ja schowałam obydwa testy z dwoma kreseczkami i kiedyś pokaże je chłopakom. Może to śmieszne, ale ja taka sentymentalna jestem...
reklama
madzia6485
Fanka BB :)
Dziewczyny coś nas tu mało, naprawdę jest tak mało Stycznióweczek z Wro i okolic???
Podziel się: