reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki dziewczynki za info na temat zgagi. Wczoraj juz nie mialam jak wejsc na net i czytalam dopiero dzis. Lekarz wczoraj mi przypisal Ranigast bo podobno jest mocniejszy niz Reni i mozna go brac. Zapomniałam go wykupić i miałam dziś straszna noc - od 2 do 6 nie spałam a w środku tak mnie paliło jakby ktoś kwasem oblał, nie mogłam też chwilami przez to oddychac bo tak bolało. Masakra! Pierwszy raz tak miałam. Dziś rano P. wykupił mi ten Ranigast, wziełam jedna tabletke i troche lepiej ale i tak pali tylko ze mniej. Mam nadzieję że nie bedzie mnie to trzymać do konca ciązy bo się zamęczę.
Nie życzę tego nikomu
Dziś spróbuję wypić mleko tak jak pisałyście choć też słyszałam że podobno to fermentuje w załądku i nasila objawy - no ale skoro Wam pomaga to moze i mnie sie uda:-)

reklama
Kitki ja też brałąm Ranigast zalecony przez lekarke a póżniej sie okazało że jak moja była na urlopie poszłam do innej i ona stwierdziła że nie wolno go brać bo przenika przez łożysko czy cos tam trochę się zdenerwowałam na ta moją ale wiesz jak to jest z lekarzami od tamtej pory nie brałam już za to Reni owocowe pomagało może nie na długo ale zawsze powiem ci że najważniejsze jest to co jemy same jestesmy winne tej zgagi teraz to wiem jak mi nie wolno dużo zeczy to i zgagi niemam :-)

Kobity a wy mi napiszcie jak wygladaja te skurcze? Bo mi sie wydaje ze czasem mnie napnie ale to tak z dwa razy dziennie czasem. I czy moglabym nie zauwazyc skorczow? Wiem ze to niby boli jak przy miesiaczce, ale mnie czasem tak zaboli ale potem 'puszcze baka' i wychodzi na to ze poprosty jakies gazy mi sie nagromadzily...:eek:

Mi na zgagę mleko pomagało, ale tylko trochę (raczej zimne lub letnie niż ciepłe). O wiele lepiej pomagały mi jabłka. Jedno jabłuszko i zgaga mija:-) wczoraj się tak leczyłam po zjedzeniu pizzy. A generalnie widze, ze na zgage mają wplyw potrawy, ktore jem, po delikatnym jedzonku i malych porcjach zero zgagi.

Katka ja tez sie ostatnio nad tym zastanawialam. Zapytalam lekarza. Powiedzial, ze to jest tak, ze skorcz odczuwa sie w dolu brzuucha jak bol miesiaczkowy i do tego jeszcze jest zmiana"konsystencji" brzucha czyli np twardnieje, napina sie.

Mam pytanie czy miałyście podwyższone Leukocyty w moczu i jak się to leczy oraz czy działa to źle na maleństwo w brzuszku?? Proszę o odpowiedzi. Dziękuje

wiolciaa ja ostatnio mialam.Lekarka zapytala czy przynioslam mocz z domu z pobieralam na miejscu w przychodni. Mogla byc jakies zanieczyszczenie. Kazala mocz powtorzyc. Mysle, ze tych leukocytow nie powinno byc i jesli sa to badanie trzeba powtorzyc. Ale z jakiej przyczyny sie pojawiaja to przyznam, ze nie wiem dokladnie.

Wiolcia a dużo masz podwyższone te leukocyty?? Ja miałam 8-15 i już ginka mówiła że są podwyższone i kazała mi pić ok 1,5 l dziennie herbaty malinowo - żurawinowej. Piłam przez jakieś 2 tyg. i mi pomogło. Teraz ma leukocyty w normie. Tylko że nie kupowałam takiej herbatki ekspresowej. Kupiłam osobno suszoną żurawinę i suszoną malinę i robiłam taki napar.

reklama
5-10 i bakterie są napisane b.liczne martwie się czy aby z niuniem będzie dobrze czy mu nic nie grozi

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry