reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja też nie mogę się uporać ze zgagą mam okropną i to codziennie jak się kłade spać a czasami nawet w ciągu dnia ja jem na zgagę jabłko i troszkę przechodzi co do krwawienia dziąseł mam tak samo jak wy okropnie mi krwawią :eek::laugh2:

reklama
Właśnie napisała do mnie Julia
"Od wczoraj jestem w szpitalu, sączą mi sie wody płodowe, rozwarcie 1,3. Waga dziecka 2000 g. Dostaję antybiotyk żeby nie dostała się bakteria, zastrzyki domięśniowo na szybszy rozwój płuc i jestem w szpitalu w którym nie chciałam rodzić a bede tu raczej do porodu-pozdrawiam"

a przed chwilą drugi sms-poznanianki beda widziały o co chodzi
" niestety nie jestem na lutyckiej ani na polnej, ale w sw rodzinie-nigdzie nie było miejsc, szukali dla mnie łozka i czekałam 5 godzin"

na zgagę zdecydowanie polecam mleko, mi zawsze pomaga, i przyznam, że nigdy nie gotuję tylko takie zimne prosto z lodówki, pycha

a mi dziąsła nie krwawią, więc nie wiem co wam doradzić ...

Uuuuuuu nieckiekawie jest Modroklejka jak bedziesz miala okazje pozdrow JA i pisz jak cos wiecej bedziesz wiedziala miejmy nadzieje ze jakos ja podtrzymaja biedulka oby wszytsko bylo ok:-(

Oj z tymi wodami to nie za ciekawie..... Magda, pozdrów ją od nas i powiedz, ze trzymamy kciuki, zeby jak najdłużej maluszek siedział w brzuszku u mamusi.

u kazdej jest inaczej z ta zgaga wiem ze pod koniec ciazy ciezko ja zwalczyc ale mi pomoga mleko zimne z lodowki slyszalam o migdalach ze sa skuteczne hmm nie wiem nie stasowalam jakos odpukac zgagi teraz nie miewam

Widzę że Julia ma taką sama sytuacje co ja z synem odejscie wód płodowych najpierw sie sączył później okazało się że pęcherz płodowy jest pusty też dostałam zastrzyki na rozwinięcie płuc tylko nie dostałam antybiotyku i niestety wdała się bakteria więc poszłam rodzić.Synek urodził się mały ale zdrowy i silny sam oddychał mam nadzieje że u Juli wszystko skończy się tak dobrze jak u mnie,życzę jej tego z całego serca bo jak wiem wsparcia ze strony męża nie miała i taka biedna była.Trzymam mocno kciuki za nią i dzieciątko

Witam. Ja sie zalogowalam na tym forum, ale zbyt wiele nie pisalam. Teraz mam mnostwo czasu i wlasnie nadrobilam jakies 20 stron zaleglosci w czytaniu :)

Do 32. tygodnia musze powiedziec, ze mialam ciaze idealna - kompletnie zadnych dolegliwosci, zadnego ciagniecia, bolow - NIC. I nie bralam tez zadnych tabletek. Wolalam przeczekac bol glowy niz sie faszerowac. Jednak po ostatniej wizycie u gina (w sobote) moja sytuacja sie diametralnie zmienila. Okazalo sie, ze szyjka skrocila sie o polowe (1,5cm) i na dodatek jest miekka. No-spa 4x1, magnez 4x1 i bezwzgledne lezenie. Jakby ten szok to bylo za malo, w poniedzialek rano obudzilam sie z goraczka, bolem gardla i cieknacym nosem, wiec do zestawu doszedl ibufen 4x1. Teraz tez zaczelam odczuwac twardnienie brzucha, bol w biodrach i w dole brzucha. A poza tym moj brzuch sie oczywiscie znacznie obnizyl i wszystko jakos teraz inaczej odczuwam.. Ahh.. pozostalo mi powspominac te aktywne dni, przynajmniej przez jakis czas :p W sobote kolejna wizyta, mam nadzieje, ze nie wyladuje po niej w szpitalu. Na razie leze i leze. Oby jeszcze te 4 tygodnie Malutka posiedziala w brzuszku to bedzie OK. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)) i zycze wytrwalosci :D

reklama
tak maniulka to jest przykre echh tak se mysle ze moze przez ta sytuacje tak sie potoczylo cigle w nerwach itp bez wsparcia tez trzymam kciuki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry