reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewelcia pastą do zębów nie próbowałam. Smaruję maścią Vratizolin, ale wydaje mi się że niewiele ona pomaga, cały czas tworzą się nowe pęcherzyki:wściekła/y:. Co do Zoviraxu to w ulotce napisano: "Przed zażyciem leku należy poradzić się lekarza.
Ze względu na niewielką liczbę dostępnych danych, acyklowir może być stosowany u kobiet w ciąży jedynie wówczas, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu."

Już sama nie wiem co robić. Wizytę u ginki mam dopiero w poniedziałek. nie wiem jak do tego czasu będą wyglądały moje usta. :no:

reklama
anna ja opryszczkę smarowałam maścią HASCOVIR tylko musiałabyś się zapytać pani w aptece czy możesz stosować w ciąży ona napewno by ci coś doradziła...:blink:

dziewczyny powiedzcie mi jak radzicie sobie ze zgagą bo ja już nie wyrabiam od tygodnia mam okropną zgagę nawet w nocy jak się budzę to mnie piecze i nic nie pomaga...:no::confused:

A moze zacznij jesc migdaly???
Dziewczyny kiedys pisaly ze im czasami pomagala szklanka mleka.
Bierz rennie,nie zaszkodzi dzidzi a tobie przyniesie ulge ja je stosowalam i bylo dobrze.

kupiłam sobie renni także spróbuje mam nadzieje że pomoże bo idzie się wykończyć z tą zgagą....:rolleyes: moja mama się śmieje i mówi że synkowi włoski rosną ( wiecie takie mądrości ludowe :wink:) a ja jej mówie że chyba urodzę małpkę skoro to prawda...:-p:-)

Ja ze zgaga radze sobie tak ze wypijam szklanke zimnego mleka przed snam no i nie jestm nic na noc tylko np owoce lub jakis jogurt lub serek homo i mi pomaga nie mam jak narazie zgagi ale wiem jakie to cholersto jest dokuczliwe

U mnie jest tak ze zgage mam tylko jak najem sie czegos smazonego/ciezkostrawnego lub na noc dlatego unikam jedzenia takich rzeczy,nie przejadam sie i ostatni posilek jem o 20 (chodze spac 23-24 bo biore ostatnia dawke fenoterolu).I jak stosuje te zasady to zgagi praktycznie brak.

reklama
Avanti no to kurna masz kochana nie ciekawie moze niedlugo przejdzie jak nam brzuchy sie obniżą i wtedy mamy niby poczuc ulge okaze sie:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry