reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewelcia pastą do zębów nie próbowałam. Smaruję maścią Vratizolin, ale wydaje mi się że niewiele ona pomaga, cały czas tworzą się nowe pęcherzyki:wściekła/y:. Co do Zoviraxu to w ulotce napisano: "Przed zażyciem leku należy poradzić się lekarza.
Ze względu na niewielką liczbę dostępnych danych, acyklowir może być stosowany u kobiet w ciąży jedynie wówczas, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu."

Już sama nie wiem co robić. Wizytę u ginki mam dopiero w poniedziałek. nie wiem jak do tego czasu będą wyglądały moje usta. :no:

reklama
anna ja opryszczkę smarowałam maścią HASCOVIR tylko musiałabyś się zapytać pani w aptece czy możesz stosować w ciąży ona napewno by ci coś doradziła...:blink:

dziewczyny powiedzcie mi jak radzicie sobie ze zgagą bo ja już nie wyrabiam od tygodnia mam okropną zgagę nawet w nocy jak się budzę to mnie piecze i nic nie pomaga...:no::confused:

A moze zacznij jesc migdaly???
Dziewczyny kiedys pisaly ze im czasami pomagala szklanka mleka.
Bierz rennie,nie zaszkodzi dzidzi a tobie przyniesie ulge ja je stosowalam i bylo dobrze.

kupiłam sobie renni także spróbuje mam nadzieje że pomoże bo idzie się wykończyć z tą zgagą....:rolleyes: moja mama się śmieje i mówi że synkowi włoski rosną ( wiecie takie mądrości ludowe :wink:) a ja jej mówie że chyba urodzę małpkę skoro to prawda...:-p:-)

Ja ze zgaga radze sobie tak ze wypijam szklanke zimnego mleka przed snam no i nie jestm nic na noc tylko np owoce lub jakis jogurt lub serek homo i mi pomaga nie mam jak narazie zgagi ale wiem jakie to cholersto jest dokuczliwe

U mnie jest tak ze zgage mam tylko jak najem sie czegos smazonego/ciezkostrawnego lub na noc dlatego unikam jedzenia takich rzeczy,nie przejadam sie i ostatni posilek jem o 20 (chodze spac 23-24 bo biore ostatnia dawke fenoterolu).I jak stosuje te zasady to zgagi praktycznie brak.

reklama
Avanti no to kurna masz kochana nie ciekawie moze niedlugo przejdzie jak nam brzuchy sie obniżą i wtedy mamy niby poczuc ulge okaze sie:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry