reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czy mozna dostac cukrzycy ciazaowej od bananow czy nie,to nie wiem ale na pewno wszystko co w nadmiarze szkodzi.Poza bananami polecam tez kakao-ale takie prawdziwe tzn gorzkie,ciemne,mocne a nie slodkie dla dzieci;)Ja uzywam takie z wiatrakiem-ma mocny aromat.Odkad zajadam banany i pije kakao to chyba szybciej tyje,takze jak ktos ma problemy z waga to uwazajcie bo to sa kaloryczne rzeczy.A zamiast brac tabletki z kwasami Omega 3,jem ryby-jak narazie wychodzi mi to 4 razy w tygodniu-przewaznie gustuje w pandze,dorszu,sledziach,czasem tunczyku ale rzadziej bo z puszki jest i boje sie metali ciezkich;)Ja juz i tak biore duzo tabletek bo 7 dziennie (3 razy fenoterol + 3 razy oslonowo Isoptin + 1 witaminy Elevit) i dlatego niedobory magnezu i uzupelnianie kwasow Omega 3 wole suplementowac dieta.
Popieram zdanie o pobieraniu tabetek!!
Ja to przez ten tydzien bralam ponad 20dziennie:
Fenetoral 4x1
Isoptin 4x1
No-spa 2x1
Scoplan 3x1
Furagin 3 x 2 tabl.
witamina C 2x1
Prenatal 1x1
Magne B6 1x1
No to z lighta przesada!!!:baffled:

reklama
wracając do bananów...nie wiem kto Wam to powiedział, ale to jakaś bzdura ze od babnanów mozna dostac cukrzycy :-D
przeciez cukrzyca to choroba spowodowana niewydolnościa trzustki i wydzielania insuliny, jak ktos ma skłonnosci to ma....i ilosc zjedzonych bananaow nie ma na to wpływu!!! to tak jakby powioedziec ze od słodyczy dostanie sie cukrzycy :-D
niczym sie nie matrwxie!!!

O tych bananach przeczytalam gdzies w necie,ze sa bardzo slodkie i dla tego.napisala "podobno" bo nie bylam pewna czy tak naprade jest.

od bananów nie mozna dostac cukrzycy...
jedyne co to banany długo utrzymują wyskoki poziom cukru we krwi...i mogą zafałszowywac wyniki badan ogólnych wskazując wyskoi pozim cukru...

mam pytanie do dziewczyn które biorą fenoterol. Po 1 czy mimo brania go macie czasem jakieś skurcze, no i czy to prawda czy dawke fenoterolu trzeba zwiekrzać ponieważ organizm się do niego przyzwyczaja?? z góry dzieki za odpowiedź :-);-)

Bansikxd ja biore fenoterol 3 razy po 1 tabletce na dobe.Narazie nie mam zwiekszonej dawki,tez nic o tym nie slyszalam.Skurczy brak:)Natomiast wiem ze nie mozna zmniejszac,ginka smiala sie ze jezeli bede zapominac brac dawki to...moge sobie wywolac porod:D wiec lepiej pamietac brac regularnie.Zreszta na innym forum gdzie pisze,dziewczyny jak odstawiaja fenoterol okolo 36 tc,to rodza w zakresie od nastepnego dnia do za tydzien;)))

SARA27 ja się właśnie tak zastanawiam bo na początku brania fenoterolu(biore miesiąc 3*1) zero skurczy a teraz np jak się obudzę w nocy albo czasem tez rano przed wzieciem leku to masakra.. skurcze co 5 min i to takie jak przy @(chodzi o ból) a wizyte mam dopiero w środe i nie wiem co robić (zwiekrzyc dawkę) ?:( ja mam taką ginkę że raczej nie moge do niej zadzwonić z pytaniami tylko każe przyjśc, a dzisiaj niemoge :(

Kurcze Bansik nie wiem co ci doradzic:/Bo tak naprawde lekarz powinien sie wypowiedziec.Polecam ci forum e-mama,ja je bardzo lubie,jest tu watek fenoterol + isoptin Ciąża - FENOTEROL + ISOPTIN i dziewczyny niby pisza ze jak cos to sobie zwiekszaja dawke ale naprawde ja nie jestem kompetentna ci doradzac w takiej kwestii.Lekarz albo ewentualnie o poloweczke tabletki sobie zwiekszyc.

SARA27 dziękuję... później poczytam, no i postaram sie chyba do środy wytrzymać to tyko dwa dni w końcu.

reklama
ja skurczy nie miewam - czasem mam takie "zaczątki", zwija mi stopę ale wtedy szybko naciągam mięśnie i jest ok

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry