reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny !!!
Dlugo sie nie odzywalam bo spedzilam prawie caly miesiac w szpitalu..
Ale naszczescie juz jest wszystko ok..tylko nie wiem na jak dlugo bo nasza Juleczka bardzo sie spieszy na swiat..:happy:
Czytam wasze posty i smiac mi sie chce bo mam te same dolegliwosci..w nocy musze po kilka razy z lozka wstawac i cudowac by skurcze mi przeszly..mam je w calych nogach,a co lepsze w dzien tez wiekeksosc czasu spedzam w lozku i nie mam takich dolegliwoisci:confused:Jem banany pije kakao i nic nie pomaga biore witaminy i nic!!
Pozdrawiam i tylko cierpliwosci bo mi nic na to z reszta jak i na zgage wiecej nie pomaga:tak:ale czego nie zrobi sie dla naszego malego skarba!!!

reklama
Anita to cale szczescie ze juz wszystko ok,zawsze w szpitalu lepiej niz w domu jak sie cos dzieje.A tak wogole to czemu bylas w szpitalu,czyzby skurcze przed wczesne?
Mam nadzieje ze donosisz dzidzie i wszystko bedzie ok,czego Ci zycze:-)
Aha i oszczedzaj sie jak najwiecej

Mialam rozwarcie ale minimalne 5mm i skracala sie szyjka miala tylko 19mm i zalozyli mi szew..
A potem skurcze,i do tego jak by bylo malo infekcja drog moczowych..
A teraz narazie dzieki tabletkom i antybiotykom jestem w domu i jest ok!!

Mialam rozwarcie ale minimalne 5mm i skracala sie szyjka miala tylko 19mm i zalozyli mi szew..
A potem skurcze,i do tego jak by bylo malo infekcja drog moczowych..
A teraz narazie dzieki tabletkom i antybiotykom jestem w domu i jest ok!!
Dobrze, że jesteś z powrotem. Ja też miałam zakładany szew w drugiej ciąży, a potem wszystko było dobrze i świetnie czułam się aż do końca ciąży, czego i Tobie życzę.:-)

Dziewczyny podobno na skurcze najlepiej jeść banany, ja jem ich niesamowita ilość (bo jakos tak mnie wzięło) i ani razu nic mnie nie złapało, a żadnych dodatkowych witamin nie biore!

Slyszalam ze nie powinno sie jesc za wiele bananow w ciazy bo moga prowadzic do cukrzycy ciazowej.

Wydaje mi sie ze raczej od bananów nie mozna dostac cukrzycy ciążowej.. ale wiem że banany bardzo pomagają , poniewaz jest w nich duzo potasu i dzięki nim skurcze wystepują rzadko lub wogole ich nie ma. :) tzn. ja jak narazie nie mam i mam nadzieje że nie wrócą ;) Pozdrawiam ;)

Czy mozna dostac cukrzycy ciazaowej od bananow czy nie,to nie wiem ale na pewno wszystko co w nadmiarze szkodzi.Poza bananami polecam tez kakao-ale takie prawdziwe tzn gorzkie,ciemne,mocne a nie slodkie dla dzieci;)Ja uzywam takie z wiatrakiem-ma mocny aromat.Odkad zajadam banany i pije kakao to chyba szybciej tyje,takze jak ktos ma problemy z waga to uwazajcie bo to sa kaloryczne rzeczy.A zamiast brac tabletki z kwasami Omega 3,jem ryby-jak narazie wychodzi mi to 4 razy w tygodniu-przewaznie gustuje w pandze,dorszu,sledziach,czasem tunczyku ale rzadziej bo z puszki jest i boje sie metali ciezkich;)Ja juz i tak biore duzo tabletek bo 7 dziennie (3 razy fenoterol + 3 razy oslonowo Isoptin + 1 witaminy Elevit) i dlatego niedobory magnezu i uzupelnianie kwasow Omega 3 wole suplementowac dieta.

reklama
Dobrze, że jesteś z powrotem. Ja też miałam zakładany szew w drugiej ciąży, a potem wszystko było dobrze i świetnie czułam się aż do końca ciąży, czego i Tobie życzę.:-)
Dziekuje to bardzo milo ze sie tak martwicie !!
Narazie jast OK!!
Jutro mam badania: posiew moczu i badanie krwi obciazenie glukoza..zeby sprawdzic czy nie mam cukrzycy ciozowej o ktorej wlasnie mowicie..
No i w srode beda wyniki no i jak bedzie cos nie tak, to zaraz do lekarza a jak bedzie wszystko dobrze to dopiero wizyta 21.12 no ale na swieta bedziemy spokojni po wizycie bynajmniej..
Pozdrawiam was serdecznie i zycze zdrówka:happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry