- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
przydatny link: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
Ostatnia edycja:
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Uhm, ja boję się że za późno pojadę do szpitala jak już będzie trzeba, bo mam taki okropny charakter, że ból skrywam w sobie i jak coś mnie boli to nikomu o tym nie mówię, tylko np. się położę albo i nie
np.prawie codziennie w nocy mam skurcze łydek a mąż nawet o tym nie wie bo mu nic nie mówiłam ehh

Agusia1987
Entuzjast(k)a
Aha ;-) to może i dobrze bo wtedy zauważą z boku że coś ze mną jest nie tak ;-)
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
magmil masz racje to taki spotęgowany ból miesiączkowy 
Ja bóle miesiączkowe mam okropne i po porodzie pierwszym nic sie nie zmieniło chociaż lekarze mówili że po porodzie będzie lepiej i nie jest,przez pierwsze 2 dni to nie nadaje się do życia ból okropny bywało że i na zastrzyk musiałam jechać bo po scianach chodziłam,moje bóle porodowe były takie same więc ja do nich poprostu jestem przyzwyczajona i teraz niewiem czy miałam je takie lekkie czy poprostu jak dla mnie normalne że poród wspominam rewelacyjnie

Ja bóle miesiączkowe mam okropne i po porodzie pierwszym nic sie nie zmieniło chociaż lekarze mówili że po porodzie będzie lepiej i nie jest,przez pierwsze 2 dni to nie nadaje się do życia ból okropny bywało że i na zastrzyk musiałam jechać bo po scianach chodziłam,moje bóle porodowe były takie same więc ja do nich poprostu jestem przyzwyczajona i teraz niewiem czy miałam je takie lekkie czy poprostu jak dla mnie normalne że poród wspominam rewelacyjnie

magda19lenka
MTM
Eh, a jeśli ja miałam bardzo delikatne bóle miesiączkowe, to powiedzcie mi, że i poród będzie bezbolesny 

Agusia ja mam podobnie jak ty, też sie "ukrywam" z bólem, nawet jeśli coś mnie boli mocniej to się schowam gdzieś w kąt i sobie leże, a żeby użyć jakiejś tabletki "antybólowej" to już muszę być albo umierająca, albo jak mi Tomek na siłę do paszczy wciśnie

Agusia ja mam podobnie jak ty, też sie "ukrywam" z bólem, nawet jeśli coś mnie boli mocniej to się schowam gdzieś w kąt i sobie leże, a żeby użyć jakiejś tabletki "antybólowej" to już muszę być albo umierająca, albo jak mi Tomek na siłę do paszczy wciśnie

tak jak dziewczyny piszą, są to takie bóle podobne do bólu miesiączkowego - boli w dole podbrzusza, napina się wszystko i odpuszcza, w moim przypadku akurat nie były to mega mocne bóle - zaczęło się o 3.40 w nocy, najpierw co 20-30 minut, potem przyspieszyły co 10-15min, jak były mniej niż co 10min to obudziłam męża ;-), potem wzięłam prysznic, zjadłam śniadanie i w szpitalu byliśmy o 9.30 z 5cm rozwarciaMam pytanie do mam już rodzących ;-) czy przy porodzie skurcze macicy są podobne co np.skurcze łydek czy jakoś inaczej wyglądają? Może i głupie pytanie ale jestem ciekawa jak to jest![]()

magdalenka, życzę Ci żeby był bezbolesny, ale to się chyba nie uda ;-)Eh, a jeśli ja miałam bardzo delikatne bóle miesiączkowe, to powiedzcie mi, że i poród będzie bezbolesny
Agusia ja mam podobnie jak ty, też sie "ukrywam" z bólem, nawet jeśli coś mnie boli mocniej to się schowam gdzieś w kąt i sobie leże, a żeby użyć jakiejś tabletki "antybólowej" to już muszę być albo umierająca, albo jak mi Tomek na siłę do paszczy wciśnie![]()
a ja się dzisiaj czuję okropnie, aż mi się płakać chce - wszystko mnie boli, spojenie, krocze, biodra... już siły nie mam, chcę żeby był marzec!!!

reklama
Mi ból porodowy wydawał się właśnie taki jek przy okresie tylko o wiele bardziej bolesny.Miałam wrażenie jakby brzuch mi pęczniał i miał pęknąć.Coś okropnego.Pierwszy poród trwał 24 godz. a drugi 3 i 40 min.Drugi szybki ale o wiele bardziej bolesny.Więc teraz mimo że to trzeci poród znalazłam już szpital gdzie dadzą mi znieczulenie zo.Ale każdy poród jest inny i niektóre dziewczyny naprawdę bardzo lekko go przechodzą.Moja koleżanka dopiero przy 8 cm rozwarcia poczuła że coś ją boli.Dobrze że mieszkała obok szpitala.:-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: