reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Eh, Was boli - czyli, że ciałko się "rozchodzi", żeby się do porodu przygotować, żeby było lepiej, i skoro lekarze mówią, że tak powinno być .... a jak mnie nic nie boli tzn., że powinnam się martwić, że u mnie się nie przygotowuje do porodu, i będę taka "za ciasna" ..... :eek:

Magdalenka - ja ma podobnie, bardzo rzadko odczuwam jakiekolwiek pobolewanie: czasami lekkie bóle krocza lub coś mnie kłuje w lewym pośladku... I też się zastanawiam, czy to dobrze że nie boli czy raczej może boleć powinno...

reklama
ratunku...

coś mnie kłuje od 2 dni
obudziłam się w nocy i ruszyć nie mogłam w dole brzucha po prawej stronie ogromnie przeszywające kłucie
teraz się to co jakiś czas powtarza min 1 raz na godzinę - miałyście takie dziwne kłucia?

o rany... się porobiło... trzymam kciuki za Juię i za Sarę, żeby wszystko dobrze się potoczyło :tak:

Mam takie pytanie czy też was boli krocze np. jak się przekręcacie w nocy z boku na bok lub jak rano wstaniecie z łóżka to nie mozecie chodzić?? Ja tak mam i jak wstanę to takimi małymi kroczkami idę do łazienki później troszkę się rozchodzę ale nadal boli jak chce nawet nogę troszkę wyżej podnieś czyli jak po schodach mam wejść to boli.
wiolciaa, mnie ostatnio też boli krocze, oprócz tego biodra, miednica - dzisiaj lekarz stwierdził, że teraz miednica jest jak stare "rozklekotane" krzesło :rofl2: - wszystkie chrząstki się poluźniły i dlatego to boli :tak:
Eh, Was boli - czyli, że ciałko się "rozchodzi", żeby się do porodu przygotować, żeby było lepiej, i skoro lekarze mówią, że tak powinno być .... a jak mnie nic nie boli tzn., że powinnam się martwić, że u mnie się nie przygotowuje do porodu, i będę taka "za ciasna" ..... :eek:
magda, nie martw się - ja w pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości praktycznie wcale, nic mnie nie bolało - ale do porodu byłam dobrze przygotowana :tak:
kaczuszka, nie wiem co ci poradzić - mnie czasem bardzo zaboli w dole brzucha, ale to wtedy jak mnie dzidzia w pęcherz walnie, a ostatnio też w nerki :baffled:

dziewczyny!

jak wygladaja skurcze?
bo ja od wczoraj mam takie dziwne napiecia brzucha-trwaja po 10-15 sekund, sa co 30-40 min...wczoraj był luz...ale dzis od 15 zaczeło mnie to bolec-zwłaszcza w dole brzucha-nie sa to takie bóle jak miesiaczkowe, raczej jak po siłowni i przecwiczeniu...

ja juz cała głupia jestem, zwłaszcza ze mały od 3 dni strasznie szaleje i czuje te jego ruchy coraz nizej-tzn czuje jak mi cisnie czyms-podejrzewam ze głowka- w doł

skurcze to raczej jak miesiączkowe - taki tępawy ból podbrzusza...
mnie też ostatnio pobolewa tak ostrzej, nawet mam problemy żeby podnieść się z siedzenia, gdy jestem daleko do tyłu oparta - jakby mięśnie mnie bolały wzdłuż brzucha poniżej pępka...

no własnie-to taki dziwny ból który nie pozwala sie ani zgiac ani wyprostowac...
i boli tak jakby mi ktos załozył pas wokol brzucha i zaciskał dołem....

bole kosci miednicy i krocza troche ustały-tzn nie sa stałe ale sporadyczne za to kilka razy mocniejsze...

brzuch mi skacze jak szalony-napina sie i odpuszcza...smiesznie to wyglada

dziewczyny!

jak wygladaja skurcze?
bo ja od wczoraj mam takie dziwne napiecia brzucha-trwaja po 10-15 sekund, sa co 30-40 min...wczoraj był luz...ale dzis od 15 zaczeło mnie to bolec-zwłaszcza w dole brzucha-nie sa to takie bóle jak miesiaczkowe, raczej jak po siłowni i przecwiczeniu...

ja juz cała głupia jestem, zwłaszcza ze mały od 3 dni strasznie szaleje i czuje te jego ruchy coraz nizej-tzn czuje jak mi cisnie czyms-podejrzewam ze głowka- w doł

Mordoklejka, a czy to nie są tzw skurcze przepowiadające?
Położna mi mówiła, że to normalne i nie ma czym sie martwic, mogą występować np w 8-mym miesiącu

reklama
kurcze...nie wiem...musze jutro zapytac lekarza...na szczescie jutro sie z nim widze

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry