reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wydaje mi sie ze to moga byc skurcze przepowiadajace tak jak napisala Carolin,ja tez tak mam i mi doktorka powiedziala ze to nic strasznego i ze na tym etapie ciazy sa one normalne.
I wczoraj pielegniarka w szpitalu tez tak mowila.
Dobrze ze jutro masz wizyte,po niej napisz co ci lekarz powiedzial ok

reklama
Dziewczyny juz jakis tydzien temu pisalam ze odnowil mi sie problem z moim zebem a raczej dziaslem,ale plikalam i zdawalo sie ze bedzie ok,a wczoraj zauwazylam ze mi sie tam chyba ropa zbiera.kurde nie wiecie czy to szkodzi dzidzi?
To jest przy zebie 8a takie podobno tylko sie usuwa chirurgicznie:szok::szok::szok:

niestety każde zapalenie może szkodzić dziecku :(
musisz jak najszybciej zrobic z tym porządek.

EWELCIA jak czytam o Twoich dolegliwosciach to tak jakbym o sobie czytala:-) mam dokladnie tak samo
co do zeba to nie chce Cie straszyc ale 8 najczesciej sie dłutuje i do tego potrzebny jest anastezjolog i mocne znieczulenie wiec w ciazy to raczej odpada. Mpze sprobuj to czyms płukac, moze pomoze

Kitki, nie zgodzę się z Tobą. W grudnniu miałam "rwaną" 8-kę. U mnie zęba wyrywał chirurg szczękowy. Faktycznie znieczulenie musi być podane, mój gin powiedział, że miejscowe nie zaszkodzi dziecku i może być podane.
generalnie nie był to bolesny zabieg, nic nie czułam:)

Ostatnia edycja:
Caroline kurde wiem ze musze cos z tym zrobic tylko nie wiem jak mam sie do tego zabrac.
JAk bym byla w PL to inna sprawa,jest tu PL dentystka ale watpie czy ona robi cos takiego jak rwanie 8:szok:.ale jak nie pomoze plukanie to musze to uporzadkowac.
Ciekawe ile mnie bedzie kosztowac taka przyjemnosc.
ostatnom razem za obejrzenie wyplukanie i rendgena zaplacilam 105euro a wizyta trwala raptem 10min.
Ale w takim przypadku nie bedzie mi chodzilo o kase tylko dobro mojego dziecka:sorry:

Caroline kurde wiem ze musze cos z tym zrobic tylko nie wiem jak mam sie do tego zabrac.
JAk bym byla w PL to inna sprawa,jest tu PL dentystka ale watpie czy ona robi cos takiego jak rwanie 8:szok:.ale jak nie pomoze plukanie to musze to uporzadkowac.
Ciekawe ile mnie bedzie kosztowac taka przyjemnosc.
ostatnom razem za obejrzenie wyplukanie i rendgena zaplacilam 105euro a wizyta trwala raptem 10min.
Ale w takim przypadku nie bedzie mi chodzilo o kase tylko dobro mojego dziecka:sorry:

aaa, kurcze ja jakoś nie zajarzyłam, że Ty nie z PL. a skąd ?:) hmm, kurcze jak mam Ci doradzić, może faktycznie pogadają z tą denstyską? a próbowałaś może znaleźć eludril? bądź elugel?

miejmy nadzieję że Sara i Julia dadzą radę trzymamy kciuki :tak:
właśnie szkoda że nie wiadomo co z Julią ciekawa jestem czy ma jakieś wsparcie czy została z tym wszystkim sama :baffled::-( mam nadzieję że mąż zmądrzał i wspiera ją teraz :tak:

carolin ja jestem w Irlandii.Poszla bym do irola ale oni tam sie na rzeczy zabardzo nie znaja,zreszta olewaja wszystko.
No mysle o tej Polsiej dentystce,kurde zebym mogla isc i chociaz sie zapytac co jaknie placac) a tu lipa bo ona przyjmuje tak jak by w osrodku zdrowia i tzreba sie na wizyte umowic i chociaz by mi nic nie zrobila to za wizyte musze zaplacic-rozumiesz.
jest jeszcze jedna opcja do Polskiej przychodni ale nie wiem czy tam tez takie rzeczy robia,chyba jutro zadzwonie,tam pewnie mnie poinformuja.
Dzieki za rady:-)

Nie nie szukalam tych zeli bo zapomnialam a i tak rzadko w miescie bywam.ALe przy pierwszej lepszej okazji poszukam w aptece,moze dzis bo mamy jechac na zakupy bo pusto w lodowce

rzeczywiście biedulki, ale zapewne u Julki ciężko bo ma synka i męża wstręciucha... mam nadzieję że w opiece nad synkiem ktoś jej pomoże bo będzie się nim jeszcze dodatkowo denerwować...:-(

carolin ja jestem w Irlandii.Poszla bym do irola ale oni tam sie na rzeczy zabardzo nie znaja,zreszta olewaja wszystko.
No mysle o tej Polsiej dentystce,kurde zebym mogla isc i chociaz sie zapytac co jaknie placac) a tu lipa bo ona przyjmuje tak jak by w osrodku zdrowia i tzreba sie na wizyte umowic i chociaz by mi nic nie zrobila to za wizyte musze zaplacic-rozumiesz.
jest jeszcze jedna opcja do Polskiej przychodni ale nie wiem czy tam tez takie rzeczy robia,chyba jutro zadzwonie,tam pewnie mnie poinformuja.
Dzieki za rady:-)

Nie nie szukalam tych zeli bo zapomnialam a i tak rzadko w miescie bywam.ALe przy pierwszej lepszej okazji poszukam w aptece,moze dzis bo mamy jechac na zakupy bo pusto w lodowce

wiesz ja też żele polecam ponieważ sama nibi wyleczyłam ostry stan zapalny, inna lekarka kazała mi antybiotyk brać, a tu udało się tylko tym żele i płynem do płukania. naprawdę rewelacja.
Faktycznie masz problem z tymi dentystami. A może zadzwoń do tej polskiej i zapytaj przez telefon czy ona to robi. Jedno jest pewne, przy stanie zapalnym rwań nie można, najpierw trzeba wyleczyć stan zapalny.

nie dość, że problem z tymi dentystami, to jeszcze niezła cena za wizytę...

reklama
dziewczyny!

jak wygladaja skurcze?
bo ja od wczoraj mam takie dziwne napiecia brzucha-trwaja po 10-15 sekund, sa co 30-40 min...wczoraj był luz...ale dzis od 15 zaczeło mnie to bolec-zwłaszcza w dole brzucha-nie sa to takie bóle jak miesiaczkowe, raczej jak po siłowni i przecwiczeniu...

ja juz cała głupia jestem, zwłaszcza ze mały od 3 dni strasznie szaleje i czuje te jego ruchy coraz nizej-tzn czuje jak mi cisnie czyms-podejrzewam ze głowka- w doł

To są skórcze przepowiadające! Mam dokładnie takie same i są bezbolesne. Od nich także może (ALE NIE MUSI :) ) się skracać i rozwierać szyjka. To jak z miesiączką jeden ma bolesną drugi nie. Nie można ich bagatelizować tylko dlatego, że nie bolą.:no:

A problemów z zębami nie wolno ignorować bo są bardzo niebezpieczne i infekcja może się roznieść na cały organizm! Najlepiej by podejrzany ząb był pod stała kontrolą dentystyczną, aż do porodu... ja też mam takiego "podejrzanego" (podleczona infekcja ropna dziąsła koło zęba po kanałówce) i choć na razie nic się nie dzieje to latam na oględziny średnio co miesiąc, bo dentystka nie chce mi w ciąży rwać ani aplikować leów mocniejszych.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry