reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ewelcia miedzy nami 2 dni roznicy w terminie, mnie tez twardnieje i jak wczesniej no-spy nie bralam to teraz zazywam prawie codziennie bo mam wrazenie ze zaraz mi pępek pęknie.
Co do suchego powietrza i duchoty to juz u mnie jest okej, kupiłam w OBI nawilżacz powietrza za 79,99 i wlasciwie sprawdza sie rewelacyjnie. żużywa dziennie 1,4l wody na całą dobę ale powietrze jest zeskie i mozna normalnie funkcjonować.

reklama
ja też ostatnio źle sypiam też mi duszno ciężko mi się oddycha i boli mnie kręgosłup okropnie:eek: synuś dokazuje w nocy kopie jak szalony na żadnym boku nie mogę leżeć bo się rozpycha:sorry: ale jeszcze troszkę się pomęczymy i później nie będziemy spały z innych powodów :-D
dziewczyny opadł wam już brzuszek bo mój się już obniżył tak mi się wydaje bo już cała dłoń położę między brzuszek a piersi a wcześniej tak nie było miejsca :confused::eek:

Byłam dzis u swojej gin i niestety musze juz teraz lezec non stop. Miekka szyjka, 1 cm, w zasadzie gotowosc do porodu, a to dopiero 32 tc:( Zastanawiam się jak ja to zrobie? Nosi mnie już po chwili leżenia a co dopiero po paru tygodniach!!!

justina, ale mi nie jest duszno z powodu powietrza, tylko z powodu ucisku na płuca czy na klatkę - po prostu bardzo ciężko mi się oddycha :-(
avanti, mi jeszcze nie opadł - ale u Ciebie to dość szybko...
magmil, współczuję że musisz leżeć cały czas, to na pewno jest trudne :sorry:

Ooo teraz mi sie przypomnialo_Odnowil mi sie prblem z dziaslem,przy dolnej osemce.
jeszcze jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to bylam u dentysty musiala mi wyczyscic pomiedzy dziaslem a zebem bo semka krzywo rosla ze wzgledu na malo miejsca i tam mi sie jedzenie zbieralo i puchlo.
Wiec dala mi antybiotyk i takie cos do plukania ale jak zobaczylam 2kreski na tescie to antybiotyk odstawilam(wzielam 2tabletki)plukalam i opuchlizna zeszla ale nie dokonca,najwazniejsze ze bolu nie bylo.A tu wczoraj niespodzianka wszystko mi sie odnowilo:szok:dziaslo spuchniete,jak na razie plukam,zobaczymy co to da.
kurde mam nadzieje ze mi przejdzie

Ewelcia jak masz skurcz i twardnieje ci brzuch to masz taki bol jak przy miesiaczce do wytrzymanie nie az tak ze sie zwijasz z bolu tylko czujesz ze jak na okres cos takiego????????

magmil-----kochana ja tez musze lecec do konca a nie jest to proste u mnie szczegolnie .......

Ewelcia jak masz skurcz i twardnieje ci brzuch to masz taki bol jak przy miesiaczce do wytrzymanie nie az tak ze sie zwijasz z bolu tylko czujesz ze jak na okres cos takiego????????

.......

Truda dokladnie takie cos czuje jak napisalas.\
czasem mnie zakluje w kanale rodnym ale sporadycznie na szczescie.
Nawet nie wiem czy tam wszystko zamkniete ehhh z tymi lekarzami tutaj,staram sie nie przemeczac i jak najwiecej lezec zeby moj synek byl jak najdluzej w moim brzuszku:-)

Truda dokladnie takie cos czuje jak napisalas.\
czasem mnie zakluje w kanale rodnym ale sporadycznie na szczescie.
Nawet nie wiem czy tam wszystko zamkniete ehhh z tymi lekarzami tutaj,staram sie nie przemeczac i jak najwiecej lezec zeby moj synek byl jak najdluzej w moim brzuszku:-)

Ech kurna nie jestem sama ile razy i jaka dawke bierzesz no-spy?
Ja bylam w czwartek u ginki mialam wszytsko pozamykane tentno tez ok oby tak pozostalo :tak:teraz ide 02 lutego i zobacze jak wyszly wyniki badan a predzej ide na usg

buuu,
a ja znów walczę z bólem nerki i brzucha :( byłam w piątek u gina i popatrzył na moje wyniki badań moczu i powiedział, że widać ze stan zapalny jakiś jest, mam brać przez 8 dni urospet a potem posiew robić, kurcze zostało mi jeszcze 5 dni.
mam nadzieję, ze będzie OK, poniewaz inaczej będę musiała brać antbiotyk :( a tego bym nie chciała.

kurcze już nie wiem co mam robić, brałam już dziś 4 apapy, boję się brać więcej, a swoja drogą one działają tylko tymczasowo :(

reklama
ja tez ostatnio pije jak smok-po3-4 litry dziennie, jak na mnie to nienorlamalnie duzo bo zazwyczaj piłam góra 1,5 litra!!

małż twierdzi ze mi sie brzuszek opuscił-ja jakos tego jeszcze nie widze.

za to czuje ze mały ma coraz mniej miejsca i jak sie nie moze wygodnie ulozyc to ja przechodze meczarnie! wczoraj to chyba próbował przebic mi głowa kregosłup a stopy oparł przy pepku, i sie rozciagał, ale tak ze miałam wrazenie ze zaraz pekne!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry