reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie jak na razie kręgosłup nie daje się we znaki - aż się dziwię, bo przed ciążą dawała mi się we znaki dyskopatia i od czasu do czasu rwa kulszowa. A w ciąży wszystko się uspokoiło:-)
A propos siedzenia przed komputerem - mam bardzo, ale to bardzo wygodny fotel do komputera. Moj maz pare lat temu zainwestował w ten fotel duze pieniądze - wtedy ten fotel kosztowal ok. 2000 zł :szok: Kupil go, poniewaz stwierdzil, ze jako informatyk i fanatyk komputerowy bedzie spedzal przed komputerem wiekszosc czasu, wiec nie bedzie oszczedzal na swoim kregoslupie no i kupil takie drogie cacko (firma kinnarps czy jakos tak). Jego sie reguluje do wagi siedzącego i teraz, jak ja waze wlasnie tyle, co moj maz, ten fotel jest dla mnie idealny! :-) Moge sie odgiac troche do tylu, przez co nie czuje zadnego ucisku na brzuch (na zwyklym krzesle czuje i zaraz sie maly denerwuje i zaczyna kopac, a potem twardnieje mi brzuch), a z drugiej strony ten fotel tak jakby pcha mnie delikatnie do przodu i jakos zmienia sie chyba kat ustawienia siedzenia.. Nei wiem, czy to dobrze tlumacze, ale jestem zachwycona. Nawet sie smialam, ze powinni reklamowac te fotele jako idealne dla ciezarnych :-D

reklama
echh tak czytam i hmm
Mni co rzuszek jak na okres pobolewa trwa to kilka sekund ale za to jest to w ciagu dnia dosc czesto i martwie sie biore no-spe i hmmm nie wiem boje sie:-(

Tak ma chyba być, przynajmniej lekarzowi sie zalilam kilka razy z tej dolegliwosci i powiedzial ze to normalne w naszym stanie.

Mnie tak latwo teraz rozdraznic jak cholera! wystarczy jedno slowo i wybucham na dobre i na zle. potrafie sie rozplakac z predkoscia swiatła. I nie ważę słów. hyh, roznie to bywa, meża przepraszam, a w przypadku tesciowej.. czy wyważe czy nie i tak powiem prawde co o niej mysle.

im bliżej 'rozpakowania' tym częściej mogą być te skurcze, macica 'ćwiczy' do porodu ;-), dokąd nie boli i nie ma plamień to chyba nie ma powodu do zmatwień, ale jak coś Cię Truda23 niepokoi to pogadaj z lekarzem, albo niech Cie zbada żeby sprawdzić jak się ma szyjka, itp. ja to niedawno sprawdziłam i jestem spokojniejsza.

ewelcia86, a propos seksu to mnie się niestety chce (zakazany owoc?) ale cóż celibat, nie da rady, dziecko ważniejsze ;-) nie chcę i nie mogę jeszcze urodzić!

wygodny fotel to ważna rzecz, mój też jest niezły ale po jakimś czasie i tak czuje ucisk.
dziś byłam w kinie i na kolacji i to było jednak za dużo dla mojego brzuszka w pozycji siedzącej :-( zaraz się wygodnie kładę do łóżka.
moja córka uciska mi spojenie łonowe główką więc wiem o czym piszesz Sara27 :sorry2:
w nocy przy zmianie pozycji to cholerstwo tez boli :confused: !
czasem jak idę po ulicy to mam ochotę trzymać się za krocze z powodu tego bólu :zawstydzona/y:...

Dziewczyny, napiszcie mi co można brać na zapalenie dróg moczowych bo wydaje mi sie że mnie to łapie. W nocy ciągle mi sie wydawalo ze chce do toalety, wstaję a tam nic, a parcie na mocz dalej jest. Nie wiem czy to moja mała mnie uciska czy to pęcherz, wczoraj trochę zmarzłam. Mam wizytę u lekarza w środę i muszę jakoś dotrwać

kitki ja na zapalenie pęcherza brałam antybiotyk lekarz mi przepisał a pozatym kazał dużo pić i brałam leki moczopędne Urosept także spróbuj :eek: ale mi się wydaje że to mała ci na pęcherz naciska bo zapalenie pęcherza boli cholernie :sorry2:

dopiero teraz zauważyłam ten wątek - dzięki że się o mnie martwiłyście ;-)
ja po prostu miewam przerwy w dostępie do kompa, bo w dzień nie włączam, jak córka jest w domu, bo zaraz się pcha na kolana, a ja już z tym brzuchem nie za bardzo mogę ją utrzymać... no i Mała przeszkadza mi pisać, co tu dużo mówić ;-) - a nie zawsze uda się siąść do kompa gdy jest na spacerku, bo trochę dom ogarnąć trzeba itp., a z kolei wieczorami to bywa, że kręgosłup nie pozwala posiedzieć przy kompie... także staram się odzywać co kilka dni, na razie jeszcze nie rodzę ;-)

kitki, też myślę, że to Mała Cię uciska - też tak mam, że jak się Maleństwo pokręci to czuję parcie a tam już ani kropelki...
ja ostatnio bardzo źle sypiam, jest mi okropnie duszno, gorąco, jak leżę na lewym boku to Małe dokazuje, kopie tak bardzo że można zapomnieć o spaniu, więc muszę tak bardziej na wznak tylko lekko na bok... i kręgosłup mnie boli, i biodra... :-(

reklama
duszno to i mi jest w nocy i pic mi sie chce strasznie,dzis wypilam prawie 1.5litra wody mineralnej:szok:.
spac tez za bardzo nie moge,wszystko mnie boli tak jak bym miala sie "rozejsc"za chwile:szok:i maly tez starsznie dokuczal a teraz spi :cool:.
Brzuch mi twardnieje,ale to rzadna nowosc,pewnie juz tak bedzie do konca.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry