- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Kitki ja miałam od kiedy pamiętam miałam coś z drogami moczowymi i w ciąży lekarz zapisał mi na to urinal i biorę prawie codziennie od 3 miesiąca ciąży po jednej tabletce. Hi hi ja ostatnio jakoś czuję się bardzo dobrze ;-) tylko mała dzisiaj w czasie oddechów w szkole rodzenia zaczęła dużo kopać no i śmieszne jest przekładanie z boku na bok przed snem (najpierw muszę się lekko podnieść a dopiero potem mogę zmienić pozycje leżenia . Ostatnio czułam mało kopniaków małej, raczej takie coś jakby przyciskała się do skóry od wewnątrz (się rozpycha dziewczynka )
Avanti - mi chyba też się troszkę brzuch obnizył, bo zgaga mi minęła i mogę ciutkę więcej naraz zjeść. Choć ciężko mi to zaobserwować, bo chyba od początku był dość nisko (tak przynajmniej twierdziły różne osoby, które mnie nie widziały codziennie, tylko od czasu do czasu). No ale jeśli zgaga minęła, to chyba coś się musiało zmienić.
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
ja biorę witaminki i aspargin na skurcze - ale to zależy od dnia czasami biorę 2 jak jest ok, a jak gorzej to max 4
no-spa ani razu
no-spa ani razu
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Ja nospy nie biorę hmm jakoś naczytałam się różnych głupot o braniu nospy w czasie ciąży, i jak brzuszek boli czy twardnieję to się kładę i po chwili przestaje :-) niby nospa nie jest niegroźna ale ja tak sobie w to wierzę . Biorę witaminki i jak wcześniej pisałam urinal
Ooo teraz mi sie przypomnialdnowil mi sie prblem z dziaslem,przy dolnej osemce.
jeszcze jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to bylam u dentysty musiala mi wyczyscic pomiedzy dziaslem a zebem bo semka krzywo rosla ze wzgledu na malo miejsca i tam mi sie jedzenie zbieralo i puchlo.
Wiec dala mi antybiotyk i takie cos do plukania ale jak zobaczylam 2kreski na tescie to antybiotyk odstawilam(wzielam 2tabletki)plukalam i opuchlizna zeszla ale nie dokonca,najwazniejsze ze bolu nie bylo.A tu wczoraj niespodzianka wszystko mi sie odnowilodziaslo spuchniete,jak na razie plukam,zobaczymy co to da.
kurde mam nadzieje ze mi przejdzie
Ewelcia, ja miałam to samo w grudniu i powiedzieli mi, ze muszę rwać ząb i już jestem po rwaniu, ale przed rwaniem miałam stan zapalny i dostałam od lekarza żel Elugel (żel) oraz Eludril (płyn do płukania). Elużel miałam wmasowywać zawsze wieczorem po umyciu zębów a Eludril po każdym posiłku i następnego dnia był już postęp a po tygodniu nie było już widać stanu zapalenego wiec z doświadczenia naprawdę polecam. Nie trzeba było leczyć anytybuitykiem, mam nadzieję, że i u Ciebie zda egzamin
A dziewczyny, muszę się Wam pożalić, na działania szpitali warszawskich , wrrrr, tragedia ....
ponieważ tak jak pisałam wcześnie znów mnie bolała nerka, ponieważ bolała mnie coraz bardziej pojechaliśmy do szpitala na ostry dyżur urologiczny, koło którego mieszkamy (niestety tylko tu mieszkamy, a zameldowani jesteśmy w innej dzielnicy), tu mi powiedzieli, że mnie nie przyjmą ponieważ jest rejonizacja i mam jechać tam gdzie jestem zameldowana, zatem w szpitalu dowiedziałam się, ze "mój" szpital jest przy Lindleya (w Centum), wiec pojechalismy tam, a tam mi powiedzieli, że niestety to nie mój rejon i mam jechać do innego szpitala, a poza tym do urologa trzeba mieć skierowani od internisty bądź lekarza pierwszego kontaky co za głupota, na ostry dyżur ze skierowaniem. No cóż pojechaliśmy do trzeciego szpitala a tam mi powiedzieli, ze jeżeli lekarz na oddziele mnie przyjmie to mogę wejść, ponieważ czegoś takiego jak ostry dyżur nie ma, myślałam, że ekspoduję, łzy mi się do oczu cisnęły, ale na szczęście trafiłam na lekarza, który z natury przyjmuje pacjentów, wiec udało mi się być przsebadanym i znalazła się przyczyna moich bóli, mam złogi w nerce, na szczęście nie duże i muszę brać antybiotyk
czy to nie paranoja z tymi szpitalami ??? myślałam, że rejonizacji już nie ma
ponieważ tak jak pisałam wcześnie znów mnie bolała nerka, ponieważ bolała mnie coraz bardziej pojechaliśmy do szpitala na ostry dyżur urologiczny, koło którego mieszkamy (niestety tylko tu mieszkamy, a zameldowani jesteśmy w innej dzielnicy), tu mi powiedzieli, że mnie nie przyjmą ponieważ jest rejonizacja i mam jechać tam gdzie jestem zameldowana, zatem w szpitalu dowiedziałam się, ze "mój" szpital jest przy Lindleya (w Centum), wiec pojechalismy tam, a tam mi powiedzieli, że niestety to nie mój rejon i mam jechać do innego szpitala, a poza tym do urologa trzeba mieć skierowani od internisty bądź lekarza pierwszego kontaky co za głupota, na ostry dyżur ze skierowaniem. No cóż pojechaliśmy do trzeciego szpitala a tam mi powiedzieli, ze jeżeli lekarz na oddziele mnie przyjmie to mogę wejść, ponieważ czegoś takiego jak ostry dyżur nie ma, myślałam, że ekspoduję, łzy mi się do oczu cisnęły, ale na szczęście trafiłam na lekarza, który z natury przyjmuje pacjentów, wiec udało mi się być przsebadanym i znalazła się przyczyna moich bóli, mam złogi w nerce, na szczęście nie duże i muszę brać antybiotyk
czy to nie paranoja z tymi szpitalami ??? myślałam, że rejonizacji już nie ma
M
modroklejka
Gość
ja chyba jako jedyna nie biore zadnych tabletak-nawet witamin...jak mnie boli głowa do bardzo rzadko ale biore apap, no spy w ciazy nie brałam, bo słyszałam ze branie jej w III trym zaburza odruc ssania u dziecka bo rozelniwia miesnie, zwłaszcza czeste i regularne branie...
natomiast jesli chodzi o polowanie na stópke to mnie sie juz 2 razy udało małego za cos złapac, ale nie wiem czy czy była to reka czy noga, a wygladało to tak ze włozyłam palec wskazujący do pępka i złapałam kciukiem skórę nad nim, i w tym momencie poczułam cos miedzy palcami, jak lekko zwolniłam chwyt poczułam jak to cos sie wysuwa-wiec nie mam pojęcia czy była to reka czy noga, za to czesto pod watrobą maly sie wyciska tak ze mam mocno wybrzuszoną skórę, dosłownie jakbym miała pod spodem kokosa-ale nie wiem czy to pupa czy głowa
natomiast jesli chodzi o polowanie na stópke to mnie sie juz 2 razy udało małego za cos złapac, ale nie wiem czy czy była to reka czy noga, a wygladało to tak ze włozyłam palec wskazujący do pępka i złapałam kciukiem skórę nad nim, i w tym momencie poczułam cos miedzy palcami, jak lekko zwolniłam chwyt poczułam jak to cos sie wysuwa-wiec nie mam pojęcia czy była to reka czy noga, za to czesto pod watrobą maly sie wyciska tak ze mam mocno wybrzuszoną skórę, dosłownie jakbym miała pod spodem kokosa-ale nie wiem czy to pupa czy głowa
reklama
magda19lenka
MTM
tak mnie czasem nachodzi myśl, że bardzo dużo leków bierzecie... czy jest ktoś kto w ogóle nie łyka żadnych? nawet nospy, gdy brzuch czasem zaboli?
Ola ja nie biorę żadnych leków, przez całą ciążę nie łyknęłam ani jednej nospy. :-) Jedyne leki jakie brałam to bioparox gdy mnie bolało gardło, ale to było ze skierowaniem od lekarza, a tak to tylko witaminy łykam na co dzień. :-)
Carolin, ja też myślała, że rejonizację to już hen hen dawno znieśli !! Dobrze, że w końcu lekarz Cię obejrzał, ale to paranoja, że dopiero w którymś tam szpitalu z rzędu. A ostry dyżur to powinien być chyba w każdym szpitalu??
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: