reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Evulek.Kasiulka ja tez polecam Wax-a, sama stosuje rzadko bo niestety zapominam i nie chce mi się chodzić z tym ręcznikiem na głowie, ale jak juz się zrobi to włosku po prostu LUX:tak: Milutnie, mięciutkie i gładkie.
Hmmm ale dobrze że mi przypomniałyście o tej maseczce to dziś sobie ją zrobię:-D

Nika powinno sie spać własnie na lewym boku bo wtedy się dziecko lepiej dotlenia.
Moja bratowa (ona to miała paranoje w ciazy) przez spory czas odpoczywała na pól siędząco albo na leżąco, a potem gdzies wyczytała na forum że dziecko gorzej się dotlenia i w histerie wpadłaL "Bo co ona zrobiła" O matkooo płacz byl i lament niesamowity.. Nie dało jej się przetłumaczyć ze napewno będzie wszystko Ok i że sa kobiety które przecież całą ciąze musza leżeć i nie sadzę aby lezały na jednym boku.:-D Ale ona to miala taką schize że naczyn to nie podnosiła odkładać na zmywarke na wysokość głowy(nawet jednego talerza) bo się naczytała że nie wolno podnosić rak do góry. Hehe mój brat musiał stać przy niej i jak ona myła to on układał te naczynia na suszarce w szafce. Jak sie ubierała to też tak żeby rąk do góry nie podnosić:-Dnie wiem jak ona jakieś swetry nakładała.. :-D

Owszem rąk nie powinno się podnosić do góry ale chodzi o długotrwały wysiłek i cięzkiiiii, a tymbardziej jak ktoś ma łozysko przodujące(to info od położnej mam).

reklama
ja dzisiaj stwierdziłam, że najgorzej czuje się rano jak sie budze. Śpie na lewym boku bo jak spałam na prawym to mi gniotł się pecherz i zaraz musialam biec do wc... ale dziś jak się obudziłam bolały mnie biodra i plecy z tyłu bol taki korzonkowy jak się przeziebi ... ostatnio b często się tak czuje. W ciągu dnia jak wstane i rozchodze to, juz jest ok potem ale takie pobudki są do bani

moim zdaniem to kręgosłup :(

Jak nadchodzi ta godzina to ja juz jestem padnieta na maxa wszystko mnie boli,ruszac sie nie moge,glowa peka.kurde ale los:-:)-:)-(

Juz nie pracuje od polowz grudnia siedze w domku a raczej wiecej leze,bo mi brzuszek bardzo twardnieje i oszczedzam sie jak moge,ale coz jak ja wieczorem jestem padnieta!!!Sama nie wiem dlaczego,porzeciez prawie nic nie robie:szok::szok::szok:.
Ale mnie brzuch teraz boli+szok!

ewelcia86
jak brzuch twardnieje to są skurcze przepowiadające, więc możesz brać na to 'no spe' i magnez. jak ból jest silny to zadzwoń do lekarza.
też przez to przechodziłam i lekarz mnie postraszył, że moge za wcześnie urodzić :-(
oszczędzaj się!!!
i sporo odpoczywaj w pozycji leżącej, przy kompie jest ucisk żeber na macicę i dlatego często twardnieje!

Evulek oszczedzam sie jak moge,jak tylko biore sie za sprzatanie to m mnie opierdziela.Wczoraj wysprzatalam kuchnie i lazienke a potem mialam caly wieczor gadane o tym.
W srode wizyta,mysle ze do zyje:-)

reklama
Kochane,ja jeszcze przedwczoraj pisalam ze nie wiem co to bol kosci lonowych i nawet sobie probowalam wyobrazic,jak tam moze bolec?Tymczasem od wczoraj zaczelo sie bolem lewej pachwiny a skonczylo na bolu krocza,teraz po nocy jest lepiej ale nadal mam takie uczuie dyskomfortu-normalnie z dnia na dzien mi sie to zrobilo!Byc moze to tez jest wynik "przetrenowania",gdyz wczoraj jezdzilismy z mezem od godz 17 do 21 zwiedzajac 2 szpitale ktore bralam pod uwage do rodzenia oraz mam zaswiadczenie od okulisty do cesarki.Relacje zdam na watku glownym jak zdaze,bo znow niedlugo wychodzimy zalatwiac sprawy.
Evulek,napisalas madra rzecz z tym uciskiem zeber na macice-doslownie to samo mi wczoraj powiedziala polozna,ze jak najmniej pozycji siedzacej jesli to nie jest potrzebne,a ja tu na kompie siedze i klikam dzien w dzien:-p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry