reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no cóż dziewczyny starość nie radość:-D
Mnie spojenie łonowe boli okropnie, lekarz też stwierdził że tak ma byc:wściekła/y: na okropny ból kości ogonowej stwierdził ze tak ma być:wściekła/y: na kłopoty z cerą że tak ma być bo najwidoczniej u mnie tak to wygląda:wściekła/y:
hehe tak sie zastanawiam czasem że płacę 120 zl za wizytę a w sumie wszystko to wyczytuje w necie:-D hehe.. przecież to normalne:-D

reklama
ja ostatnio regularnie budzę się w nocy na kanapkę (czasem dwie:-D), jestem tak głodna, że strach i dopóki nie zjem to nie usnę :-)

A mnie wczoraj wieczorem bolało w lewym pośladku tak wysoko ale poniżej krzyża. Zaczęło jak położyłam się spać - gdy wstałam i chodziłam było OK, wystarczyło się położyć - bolało... Po godzinie gdzieś przestało. W ogóle jak mnie coś kłuje albo boli to zawsze z lewej strony:confused:

U mnie już też coraz ciężej ... ach a gdzie tam jeszcze wszyscy myślą że ja już na ostatnich nogach jestem :tak:
no ale trzeba wytrwać .
dziś w nocy problem z spaniem co chwila siusiu wydawało mi się że wogóle nie śpię do tego te sny porody itd masakra. :no:

Ja do swoich nielicznych dolegliwosci ciazowych zglaszam pobolewanie w lewej dolnej pachwinie (tam mala ma chyba glowke) oraz kopy malej w zebra az do bolu-normalnie bezlitosna jest.

ja dzisiaj stwierdziłam, że najgorzej czuje się rano jak sie budze. Śpie na lewym boku bo jak spałam na prawym to mi gniotł się pecherz i zaraz musialam biec do wc... ale dziś jak się obudziłam bolały mnie biodra i plecy z tyłu bol taki korzonkowy jak się przeziebi ... ostatnio b często się tak czuje. W ciągu dnia jak wstane i rozchodze to, juz jest ok potem ale takie pobudki są do bani

KsiulkaW co do włosów to z pełna odpowiedzialnością moge Ci polecic maske do włosów Wax która mozna kupic w aptece.. koszt 18-22zł w zaleznosci od apteki. sa do jasnych i ciemnych wlosow siec musisz kupic odpowiednią. Myjesz wlosy szamponem suszysz recznikiem zakladasz maske i ja osobiscie zawijam w reklamowke i ide do kąpieli a jezeli nie masz w planie kapieli to od czasu do czasu podgrzej suszarką bo maska dziala w wyzszej temperaturze. stosuje sie taki zabieg co 3-4 dzien. trzymasz ją okolo pol godziny po czym dokladnie splukujesz. Maski te sa stosowane dla ludzi po chemioterapii nawet. co do fryzjerow sa zwolennicy i przeciwnicy. Ale jak dla mnie to trafny zabieg i nie widze nic lepszego do regeneracji tym bardziej teraz jak mamy okres grzewczy i wlosy potrzebuja odzywiania.

Co do dolegliwosci to spojenie łonowe mi doskwiera jak cholera, zauwazylam ze jak ide do kuchni to sie bardziej rozkraczam :rofl: :rofl: stękam jękam bo mnie krzyz boli, w nocy do wc 3-4 razy obowiązkowo, inaczej nie byłabym sobą :-) Mały tez tak kopie po zebrach ze czasem juz chcialabym odpoczac. usnac i spac. najgorzej w pracy przy pacjencie jak mi brzuch skacze a ludzie odsuwaja reke bo nie wiedza o co chodzi :-) :-)

Ostatnia edycja:
suuuuper,że podałaś nazwę maski do włosów :-) mam b.suche od rozjaśniania i miałam już zamiar kupić cement 'Kerastese' za 85 zł (u fryzjera kosztuje 109). a Twoja dużo tańsza :-)
jak któraś z Was ma możliwość chodzić na basen to b.polecam w ciąży. sama chodzę i pomaga na dolegliwości kręgosłupa :tak: dobrze robi też hydromasaż (taki wbudowany w ścianę na basenie) na nerwobóle pośladków, korzonki (to podobno dziecko nas tam uciska, mnie często bolą korzonki jak chodzę) i relaksuje oczywiście :-) brzucha naturalnie nie można masować!!!
spojenie łonowe też mi dokucza trochę, a w pierwszej ciąży nie miałam takich dolegliwości :sorry:
do częstego sikania można przywyknąć ;-)
najgorzej znosiłam twardnienie brzucha (sprzątałam po remoncie domu) i potem skurcze macicy i ból jakby miesiączkowy na dole...psychicznie bo wiedziałam,że to z przepracowania i to moja wina. bałam się zwyczajnie, że urodzę Zuzię w 7 m-cu...dostałam no spe forte, magnez i Cordafen w razie pogorszenia ale Bogu dzięki to minęło :-)
teraz muszę się oszczędzać-nie dźwigać, nie sprzątać (Jezu ja nie potrfię! ale jak mus to mus...)
dziewczyny uważajcie na siebie!!! nie przepracowujcie się, nie warto. najważniejeze są teraz nasze dzieci!
koleżanka leżała na ginekologii tydzień temu i spotkała na patologii ciąży wiele matek w 6-7 m-cu, które trafiły tam ze skurczami, leżały pod kroplówką a część z nich niestety szła na porodówkę bo nie udało się ich zatrzymać...

Hej dziewczynki ja tylko na chwilę, mam kontakt z Trudzią, ona jest padnięta, leży i dosłownie zdycha, tak ją to choróbsko wykończyło, wczoraj miała nawet 39st.gorączkę, była też u ginki wczoraj i z dzidzią ok. jest szczelnie pozamykana, szyjka długa :-D, od lekarza dostała bioparox, wapno, i apap na wysokie temperatury.
Ogólnie wszystkie Nas cieplusio pozdrawia, i obiecuje że może jutro wszystko nadrobi, jak tylko poczuje się lepiej, :tak:

reklama
Kasilulka dzieki za info od Trudy,nawet dzis o niej myslalam ze cos sie dlugo nie odzywa.Kurde niech ona szybko zdrowieje i wraca do nas.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry