reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
KasiuLka dobrze ze masz wizyte u lekarza to rozwiaze on twoje watpliwosci co do twojego puchniecia.W ksiazce "ciaza zdrowa i bezpieczna" pisza ze obrzeki od 7-8 m-ca to rzecz normalna ALE jesli towarzyszy temu bialkomocz i nadcisnienie to juz nie jest normalne tylko gestoza czy jakos tam co wymaga hospitalizacji.Natomiast lekkie/sporadyczne obrzeki to norma.

reklama
Mam pytanko, moze ktoras z was miala podobna sytuacje. Obudzilam sie w nocy i i musialam sie "przeciagnac"(naciagnac kosci)bo mialam wrazenie ze jestem pozwijana i po tym "przeciagnac" poczulam jakby mnie cos ukulo po prawej stronie dolu brzucha chwiole bolalo niemocno(mam tam tez blizny pooperacyjne) i odrazu mialam wizje ze lozysko mi sie przez cos takiego moze odkleic dodac ze nie mam lozyska przodujacego ani zadnego krwawnienia ciaza przebiega bezproblemowo i mam nadzieje ze tak zostanie. Co wy o tym sadzicie czy lozysko moze sie odkleic od takie "przeciagniecia" sie bo na necie nie moge niestety znalesc informacji na ten temat dodam ze teraz nic mnie nie boli, nie plamie i moj maly robaczek sie rusza ale czarna wizja odklejajacego lozyska zostala
Leganza, nie wierzę, abyś była w stanie odkleić sobie łożysko przeciągając się tylko... to nie może być aż tak łatwe do zniszczenia - w końcu od niego zależy życie dziecka; także nie przejmuj się, może miałaś trochę skurczony jakiś mięsień i to przeciągnięcie go rozciągnęło i dlatego zakłuło ;-)

EWELCIA a co za lek na ten brzusio dostalas????? ja ide w poniedzialek moze tez mi cos przepisze jak cos dam znac jak narazie u mnie nie jest tak zle ale wiesz jest i boje sie okropnie:sorry2:

truda dala mi te tabletki na twrdniejacy brzusio,ale coz z tego jak mam brac rano i wieczorem po jednej,a praktycznie nie widze roznicy,moze jakies slabe one sa???nie wiem??

leze i zastanawiam sie czy opusci mnie kiedys bol brzucha i plecow.
Spucniete nog i rece mam juz na maxa.
Prawdziwe uroki ciazy hmmm

Oj Ewelcia ja tez mam popuchniete a z tym brzuchem wiem co przezywasz bo nie ekjst to za fajne uczucie prawda........?? no zobaczymy ja mama dwie dopochwowo na noc brac i boze daj zeby pomoglo nie lubie jak mnie tak lapie masakra:szok:

ewelcia z tych twoich drastycznych opisow wynika ze Ty zaraz mozesz urodzic...mnie tez boli brzuch-bo jakos ostatnio tak nagle sie powiekszył...i głowa...strasznie boli mnie glowa...juz sama nie wiem czy to cos z ciśnieniem jest czy ze mna,,,,:dry:

Moze to przez cisnienie ATosia?
Ja nie mialam nigdy problemu z cisnieniem w tej ciazy tez nie a dzis jak bylam u ginki mialam 105\65 masakra oa tak na mnie i pyta sie mnie czy nie jest mi slabo lub czy nie krci mi sie w glowie zebym slabiutka kawe z mlekiem wypila nigdy tak nie mialam:szok:

:-(hmmm...no nie wiem, jak mi mmierzy lekarka ciśnienie to zawsze jest ok, nigdy za wysoko....moze to cos w powietrzu...
Dziewczyny ja jestem w 31 tygodniu a czuje sie juz taka zmęczona i wielka....od paru dni mam taki MEGA ODPŁYW SIŁ...tylko leżeć mi sie chce...a tez nie mage za dlugo bo plecy i biodra bolą...czytałam, ze to dlatego ze dziecko ma "DUZY SKOK MASY "...mam nadzieje ze ostatni...

ewelcia z tych twoich drastycznych opisow wynika ze Ty zaraz mozesz urodzic...mnie tez boli brzuch-bo jakos ostatnio tak nagle sie powiekszył...i głowa...strasznie boli mnie glowa...juz sama nie wiem czy to cos z ciśnieniem jest czy ze mna,,,,:dry:

ATsonia ty mnie nawet nie strasz,chce chociaz dotrwac do 38tyg

reklama
ATsonia, ja też mam jakiś odpływ energii. Wcześniej do pracy chodziłam i w domu dużo robiłam, a teraz zrobienie obiadu mnie przerasta:no: Pocieszam się, ze to moze przeziebienie tak na mnie dziala (choc w sumie to juz nawet temperatury nie mam, troszke jeszcze mnie tylko miesnie bolą i lekki katar mam) i ze za pare dni mi wrocą siły i chęci do działania. Muszą, bo kurcze tyle sobie zaplanowalam, ze zrobię na tym zwolnieniu, a tu juz 12 stycznia, a ja nie zrobilam prawie nic :baffled:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry