reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Witam!
Ja dzis jestem pierwszy dzien po porodzie w domku a to opis mojego porodu:
18.03 gdzien o godzinie 7 rano do 10 mialam takie uporczywe skurcze ale nie takie jak na miesiaczke tylko to bylo pododbne do czegos takiego jakbym miala prcherz moczowy przepelniony a mala na niego usiskala(takie dziwne prady przechodzily), popoludniu przeszlo i wieczorkiem znowu sie zaczelo kolo godziny 23:30 leze sobie z mezem i czuje jak by cos peklo i i nagle czuje jak leci okazalo sie ze to krwe wstalam to dopiero ta krwe "chlusnela" wiele nie myslac zebralismy sie na porodowke, tam babaeczka mnie zbadala i pwoiedziala ze czekac na lekarza, lekarza okazal sie rzeznikiem ze podczas badania poczulam jelita w przelyku, mala pod ktg i wszysko z nia ok, zawiezli mnie na sale porodowa(kompercyjna) rozwarcie na 1,5cm i nada krwawie skurczy 0 takie jak powinny byc. Na sali komercyjnej sytuacja sie troche ruszyla bo zaczely sie skurcze na poczatku nie regularne z roznym natezeniem okolo godziny 5 rozwarcie ruszylo na 3cm ja nadal krwawie, wyniki ktg ok przy badaniu lekarza stwierdza ze wody czyste. Kolo godziny 7:50 zlot lekarza w moim pokoju badanie i haslo cesarsie cięcie bo kcja nie rusza a ja krwawie i dla mnie i dla malej lepiej jak bedzie cesarka, o godzinie 8:10 mala juz byla z nami. W opisie wynikalo ze wody plodowe z krwia, podejrzenie odklejania lozyska.

gosia czytajac opis ryczalam jak bobr-serio.
dziekna jestes,zycze ci szybkigo powrotu do normalnosci.
duzo zdrowka dla ciebie i malenstwa

Gosia dzielna z Ciebie Babeczka!!!!! Najważniejsze że wszystko szczęśliwie się skończyło!!!! Duuuuużo zdrówka dla Ciebie i Waszej Kruszynki!!!!

No ładnie Agusia, i Ty mnie musiałas wyprzedzic...
Serdecznie gratuluje!!:-):-)

Madzik mój mały też miał dość silną żółtaczkę. Przez nią siedzieliśmy 5 dni w szpitalu,a nie 3 tak jak to zwykle bywa. Żółtaczka znikła po jakimś miesiącu, braliśmy witaminkę E i też położne mówiły, że dziecko jest takie spokojne i grzeczne właśnie przez żółtaczkę. A teraz ma prawie 4 miesiące i nie mogę powiedzieć, że daje mi w kość:tak: Także życzę Ci, aby u Was było podobnie;-)

gosia wstrząsający opis porodu!!! naprawdę aż ciarki mi przeszły. ale dałaś radę, jesteś tu na Ziemi jeszcze potrzebna :-)
dobrze,ze wszystko dobrze się skończyło. wracaj do zdrowia!
w jakiej klinice rodziłaś jeśli mozna wiedzieć?

gosia-masakra jakas!

legazna-ty tez sie pewnie niezle nadenerwowałas...

najwazniesjze ze wszystko juz ok i ze jestescie w domu z maluchami!

Evulek ja rodziłam w W-wie na Wołoskiej pomimo wszystko polecam opieka super

DZIEWCZYNY dzięki za mile słowa fajnie że można się z kimś podzielić swoimi przeżyciami
:tak::tak::tak:
Dzięki

reklama
Gosia ale dzielna z Ciebie kobitka-z zelaza!

Leganza
z ta krwia to nieciekawie ale wazne ze wszystko OK:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry