reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też biorę apap, jest na paracetamolu, lekarz pozwolił mi brać. Zresztą nie wyobrażam sobie męczyć się 2 dni (mam takie bóle głowy ). Dlatego jak zaszłam w ciążę spytałam lekarza. Oczywiście traktuję to jako ostateczność.

reklama
Ja jak mnie głowa boli robię sobie kawę i przechodzi.
Mnie też już jest ciężko ale chyba bardziej psychicznie ciągle myślę kiedy co i jak?
W internecie czytam na temat rozwoju w końcowej fazie ciąży.
Są różne teorie jedni piszą że 37 tc to ciąża donoszona inni że dopiero 38 tc .
Chyba powinnam to zostawić i nie myśleć ale tak nie idzie.
Boję się gdziekolwiek wyjść sama z córką bo myślę że jak mnie złapie to co zrobię itd
chciałabym już marzec :tak::tak::tak:

Apap też traktuje jako ostateczność. Mnie jak bolała głowa (już na szczęście dawno nie) to wcierałam sobie w skronie i czoło amol. Osobiście nie znoszę jego zapachu, ale pomagało.

Cala noc meczylam sie z tym bolem glowy myslalam ze oszaleje i jak na zlosc nie mialam apapu a tutaj w aptekach nie ma go..:baffled: (zadni znajomi tez nie mieli) poprostu szok:no: teraz juz niby nie boli ale jakos tak dziwnie sie czuje...:-(
Tak sie wlasnie zaczol moj pierwszy dzien na zwolnieniu:baffled:

ja jak boli głowa to biorę apap.... nawet jak zaczyna się słaby ból ale to dlatego ze przed ciążą miałam silne migreny i nie wytrzymałabym na apapie więc muszę ból "tłumić w zarodku" ..... teraz bardziej dokucza mi brzuszek.... coraz cześciej boli jak na okres czy leże czy chodze.... to jest niesamowite 8 miesiecy bez żadnych problemów a ten 9 to jakbym sobą nie była:(

to jest niesamowite 8 miesiecy bez żadnych problemów a ten 9 to jakbym sobą nie była:(

Mam podobnie. Do tej pory nic mi nie było, idealne 8 miesięcy, a teraz nagle z dnia na dzień stoję się coraz bardziej ociężała, a to tu mnie boli, tak mi nie wygodnie ..... no ale to już ostatni miesiąc :-)

reklama
Dziewczyny ja mialam to samo.8 miesiecy bez problemu a w 9tym jak nie szpital (niby tylko na 5 dni ale zawsze) to lezenie plackiem przez 2 tyg w domu przez twardniejacy brzuch i bole jak na okres.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry