reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Truda super opis ja bym też już chciała mieć małego przy sobie wiem że poboli ale przestanie.

reklama
Truda wspanialy opis porodu.Wycierpialas sie bidulko ale za to jaka piekna czarnowlosa corcie masz.A ja nadal chce tylko 1 dziecko,nie z powodu traumy ciazowej czy porodowej bo w sumie poszlo gladko ale tak jakos-a wiec nie zmienilo sie:-)

Sara ja tez chcialam tylko jedno dziecko:tak:....a za chwilke urodze drugie:-D hehe.
Naszym zyciem tym razem pokierowal ktos z gory:-D;-),bo sami nie wiemy kiedy braciszka zmajstrowalismy:-D.Zabezpieczalismy sie caly czas.

Truda - bardzo dobry opis, dzięki. Moja Mała coś się więcej wierci od wczoraj - może jednak próbuje się obrócić...

A ja zjadłam prawie całe opakowanie paluszków czytając opis trudy. Oj ja chce mieć to już za sobą ;-)

Tygrysek, Sara - to fajnie, że po cc jeszcze bikini można założyć i że to się ładnie i szybko goi:-D Naprawdę, dzięki Waszym opisom oswoiłam się z tą myślą o cesarce i jakoś mi lepiej:tak:
alez prosze bardzo jakbys miala jakies pytanie sluze pomoca:-):-):-):-)

reklama
witam, u mnie było tak że miałam rodzić normalnie ale po całym dniu męczarni lekarze stwierdzili że ustała akcja porodowa i trzeba zrobić cc. Miałam znieczulenie ogólne obudziłam sie jak lezałam jeszcze na stole operacyjnym ale już było po wszystkim. Cięcie miałam ok 19.20 wiec jak sie obudziłam było juz po 20.00. Małą mi pokazali ale nie mogli mi jej zostawić. Na drugi dzień powiedzieli ze jak zaczne wstawać będe mogła miec córkę przy sobie wiec zacisnełam zęby poszłam pod prysznic i jakąś powoli dochodziłam do siebie. Po podaniu wszystkich kroplówek zdjeli mi cewnik i czułam sie swobodniej. Naturalnie ból czasami był silny ale z biegiem czasu stawał sie słabszy, starałam sie nie brać leków przeciwbólowych. Jedynie co mi sprawiło problem to problemy z karmieniem na początku miałam bardzo mało pokarmu. Ważne jest to by po cesarce miec zwiewną koszulke by rana mogła oddychać, ja wybrałam nie odpowiednią i później miałam małe kłopoty zaczęto podawać mi antybiotyki w kroplówce. Ogólnie wydaje mi sie nie jest źle po cesarce wszystko zależy od kobiety i nastawienia należy mysleć że wszystko będzie ok, rana jest nie widoczna przez jakis czas po operacji odczówałam ją ale później to przeszło, Pozdrawiam gorąco i życze szczęscia z maluszkiem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry