reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mamusia - to leż i się oszczędzaj, bo z Twojego opisu wynika, że poród lada moment. Mam nadzieję, że dzidzia wytrzyma jeszcze troszkę i podrośnie.:tak:

Z moich dolegliwości, to brzuszek czuję, że mam cały czas bardzo wysoko. Mały ma główkę na górze i czasami tak mi się wypycha główką i wbija w żebra i pod piersi, że się nie mogę ruszyć i strasznie to boli... Czasem myślę, że mi skórę na górze rozerwie od tego rozpychania się. Głaszczę go wtedy po główce i się trochę uspokaja. Za to fajnie wtedy widać i czuć tą główkę malutką kochaną :-):-):-)

Dominika ja mam dokładnie tak samo jak Ty.:)

reklama
Wczoraj zaczął mi odchodzić czop śluzowy to taka galaretkowata wydzielina różowawa dziś też miałam na wkładce.
.

Mamusia a w jakich ilosciach jest ta wydzielina? bo ja dzis zauwazylam cos podobnego..ale bardzo malutko tego bylo:confused:

Dziewczyny czy wam jakos ostatnio spuchly jeszcze bardziej piersi? ostatnio zauwazylam ze zrobily mi sie wieksze i twardsze ( na poczatku ciazy spuchly mi piersi i to bardzo no ale z czasem skora sie przyzwyczaila i nie byly juz takie napiete ale takiej samej wielkosci i wlasciwie przez cala ciaze byly juz takie.. az do tego momentu ze teraz sa jeszcze wieksze..)
czy to mozliwe ze juz zbiera sie pokarm??:confused::zawstydzona/y:

Moje maleństwo tej wydzieliny było tak 2 razy na wkładce w niewielkiej ilości napewno tego nie przegapisz.
Nie wiem może to jeszcze nie wszystko odeszło.:tak:

A mi od polowy dnia napiął się brzuchol i nie przechodzi. Niby mnie nic nie boli, tylko mam wrażenie, jakby brzuch się podniósł i jakby mi ktoś balonik w środku pompował i pompował i sprawdzał, ile wytrzymam... I to nie nisko, tylko raczej wysoko, jak tylko się brzuch zaczyna u góry. Czasem mi się tak brzuch napinał (przez cała ciążę), ale na chwilę i mijało to tak szybko, że czase nie zwracałam na to uwagi. A dziś jak złapało, tak mnie trzyma. I tak się zastanawiam - to chyba nie są skurcze?? Bo na okres to miałam bóle w dole brzucha no i to były bóle, a nie takie wrażenie okropnego nadęcia, jakbym miała pęknąć... Bo to w sumie nie boli, nieprzyjemne jest, ale bólem bym tego nie nazwała. Nie mogę przez to spać, ehhh...:-( A wy pewnie wszystkie spicie:-(

Ja takiej wydzieliny nie miałam jeszcze, tylko upławy mam ehh. Normalnie zaczynam się bać tej końcówki ciąży, że nie będę wiedziała co jest co.
Moonik mam nadzieję że to coś minęło, i miałaś w miarę spokojną noc.

Moonik i jak dzis? Przeszlo trochę? Mi tez czasami dzidzia sie tak wypycha na górze, ale raczej nie az na pol dnia. Mam nadzieje, że teraz jest juz wszystko w porządku.

Już sama nie wiem gdzie mam to wklejać:baffled: w nieobecnościach czy w nowinach z porodówek?

Wiadomość z wczoraj od Ewelci:
od 16 jesteśmy w domku, ale nawet kompa nie włączam, nie mam siły, obolała jestem.Właśnie karmię małego:) Jutro się odezwę po południu, rano przychodzi pielęgniarka.

a mi w nocy mały tak się ruszał na samym dole ze się zastanawiałam czy on już do kanału rodnego sie nie ustawia:szok: miałam obudzić męża ale w końcu jednak nie obudziłam:szok: Czy to już mozliwe? nad samym spojeniem łonowym mi się brzuch ruszał, bardzo nisko:szok: (brzuch juz od kilku tyg mam obniżony)

madzik nie byłam sama tej nocy w swoich bólach :-) Ja miałam dokładnie tak samo.

reklama
o matko ale ja dopiero 35 tydzień skończę w sobote:szok: nie jeszcze nie!!
Poza tym śniła mi się podróż, a jak Ewelci się śniła to za chwilę pojechała rodzić!!:szok:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry