reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja

Ja też pomimo pomocy jakąś lekką deprechę załapałam, ciągle lęki o małego, potem ta noc w szpitalu z nim - długo po tym nie mogłam dojść do siebie... Karmienie - nie miałam pokarmu, presja teściowej, że powinnam, że muszę, bo tak będzie dobrze - kazała mi Karmi w szpitalu pić, czego ja nie zrobiłam... Porażka w tym temacie po prostu. Przy drugim już bym sobie tak nie dała.

reklama
Ciekawa dyskusja to i ja się włączę :)
Ja karmienie też nie wspominam za ciekawie również robiły się zastoje i sutki bolały ale udało się karmić do dziś to chyba trochę zasługa mojego męża ale teraz jak już będzie drugie to będę wiedziała co robić i zrobię jak mi pasuje
A co do dzidziusia następnego to chciała bym zacząć starania w następnym roku jak mały będzie miał rok porodu się nie boję bo chcę mieć drugą cesarkę bo już nie chcę za wszelką cenę rodzić naturalnie w takich męczarniach jak przeszłam , a i tak skończyło się cc

Oj dziewczyny widze ze wszystkie mialyscie ciezkie poczatki- ja nie czytalam wtedy bb wiec nawet nie wiem co tu pisalyscie- dobrze wiedziec ze nie jest sie samemu - wszystkie moje kolezanki po porodzie byly i sa zakochane w swoich maluchach a ja mialam takie mysli ze strach sie przyznawac:zawstydzona/y::-( cc tez sie boje bo czuje ze znowu bym miala- nie wiem jaki jest bol przy naturalnym porodzie- ja mialam bole i skurcze okolo 13 godzin zanim cc zrobili z czego ostatnie 4 mialam zewnatrzoponowe - i wyobrazalam sobie te bole porodowe gorzej- ale moze te parte sa najgorsze?? nie wiem bo nie mialam- ale bole po cc sa straszne i ta pionizacja brrrrr do tego przeraza mnie kurczenie macicy bo po drugim porodzie podobno strasznie boli to obkurczanie- no coz ale chyba da sie to wszystko przezyc- nie ma co kobitki to odwazne stworzenia jezeli decydujemy sie na powtorke z tego wszystkiego ;-)

My tak od marca przyszłego roku chcemy się zacząć starać. Jakbym rodziła naturalnie to może nawet byśmy się nie przejmowali antykoncepcją od początku, ale po cc chcę dać troszkę odpocząć organizmowi. I jakoś tak cicho liczę, że jak względnie szybko zajdę w drugą ciążę, to nie będą mnie już męczyć sn, tylko od razu na stół wyślą. Bo ja także podziękuję za męczenie się aż do parcia, a w efekcie i tak pochlastają... :-p

@andav : powiem Ci ze wiekszosc kobiet udaje ze jest pieknie kolorowo i ze sa mega szczesliwe, wypoczete a maz to najwspanialszy czlowiek bo skacze kolo nich, dziecko spi, nic nie boli itd itd! A prawda jest taka ze prwnie kazda z nas miala sprzeczke z mezem, bol i wszystkiego dosc!! Ja jak slyszalam ze mala sie budzi i ze zaraz bedzie chciala cycka to mi lzy do oczy naplywaly!!!! Po 4 tyg moich lez i klotni z P i 5h karmieniu co 5 min mąż poszedl do sklepu i kupil mleko!! Nie wiem czy to byl dobry krok czy nie teraz jest juz za pozno!! A przy drugim na pewno gdyby sie to powtorzylo to nie meczyla bym siebie ani dziecka!! Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :)

A co do porodu to moj 29h trwal ale od polowy na epiduralu!! I przy drugim biore epidural odrazu! A taka chcialam twarda byc ;) opieka wspaniala! Nie wiem jak w Polsce to wszystko dziala ale tu jest za darmo!!

Jak czytalam co Chylinska pisala po urodzeniu swojego pierwszego dziecka :
Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak, którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że jestem w pobliżu - pisała wówczas w miesięczniku Machina.
to bylam w ciezkim szoku ze tak mozna o swoim dziecku napisac- o malym bezbronnym czlowieku- dzis podpisuje sie pod tym tekstem rekoma i nogami- co nie swiadczy ze jestem zla matka, bez uczuc macierzynskich- Chylinska jakos jest w 3 ciazy co swiadczy o tym ze i ona pokochala bycie mama- ale poczatki sa na pewno inne jak te w filmach:tak:
Jeanta a gdzie ty mieszkasz? i co to jest epidural? ja w de i tu tez wszystkie znieczulenia sa za darmo- tez chcialam wszystko naturalnie przejsc- zwlaszcza ze na prawde nie czulam tych skurczy jakos tak nie do zniesienia- no ale zaserwowali mi caly zestaw znieczulaczy zeby mnie rozluznic z nadzieja ze zacznie sie rozwarcie;-) hahahah ja to samo plakalam jak sie zblizalo karmienie i balam sie masakrycznie- jejku z perspektywy czasu nie wiem jak ja dalam rade to przezyc:tak: no ale teraz bede wiedziala co mnie czeka ( plus hemoroidy- nie wiem czy to tez mialas- ja tak i mega bolalo):tak:

Ok dostalam @ dzidzi nie ma.Za to zaczeam brac pigulki,bo musze na to "cos" jajnikowe.Zobaczymy co bedzie.

Ja urodzilam sn, bo w miejscowym szpitalu uwazaja, ze nie beda kroic, chocby porod mial i trwac 48 godzin, o ile nic nie zagraza zdrowiu i zyciu. No i w sumie cale szczescie, bo choc porod do przyjemnsoci nie nalezal (26 godzin) to po nim doszlam do siebie w ciagu kilku... sekund. Ale to nie ma reguly. Moja kolezanka miala w miare lekki porod sn a w pologu "zdychala" bite 3 tygodnie :szok: Przy (.)(.) nastawilam sie, ze bedzie ciezko, lzy sie laly, krew tez ale przetrzymalam i jestem dumna, ze sie udalo :-) Za to byl ciezki szok i mega tortura dla mojego meza widziec jaki bol sprawia mi karmienie. Takze ta cala "propaganda" (o ile umiarkowana) cycowania ma sens - daje motywacje, zeby sie nie zrazac :tak: Zawsze chcielismy miec wiecej niz jedno dziecko ale poki co Oli jest tak absorbujacy, ze pomysly rodzenstwa odkladamy na polke :cool2:

reklama
@andav: ja w uk! Epidural to zastrzyk zewnatrzoponowy! Tu sie nazywa epidural! Myslalam ze w pl tez sie uzywa tej nazwy! Sorki :)

Do góry