Ja miałam yaz. To chyba jedne z droższych tabletek (50 zł opakowanie) i niestety u mnie się nie sprawdziły. Po 9 dniach zaczęłam krwawić jak zarzynana świnia, wzięłam jeszcze 5 , bo pomyślałam, że może to plamienie - w końcu się zdarza, ale jak nie minęło to wywaliłam resztę. Krwawienie minęło po 3 dniach.
reklama
Ewa co do szyjki, to ja opanowałam kwestię miękka - twarda, otwarta - zamknięta. Twarda szyjka to tak w dotyku jak np. czubek nosa. Miękka to taka wyraźnie poddająca się poruszaniu przy dotyku. W dotyku coś jak np usta. Gdy zamknięta to czuć po prostu sam guzek. Jak jest otwarta to na tym guzku wyczuwa się niewielkie wgłębienie. Mam nadzieję, że zrozumiale to porównałam
Kwestia góra dół to dla mnie czarna magia była. Po za tym szyjka w ciągu dnia ma różne położenie, dobrze jest się badać w tych samych porach dnia, znaczenie ma również pozycja, w której się badasz i czy masz coś w pęcherzu czy po wypróżnieniu się.
Dzięki Badam co prawda od dwóch dni (), ale zawsze o tej samej porze (mniej więcej) i w takich samych warunkach.
To rozróżnienie twarda/miękka znałam. Twarda była ewidentnie. I raczej zamknięta, bo nic tam nie wyczułam. A z górą/dołem to ja chyba też nigdy nie dojdę do ładu. Nie umiem sobie tego wyobrazić tak na ślepo...
T
Tunia85
Gość
Elena ja wiem, że o tyłozgięcie macicy, tylko, że się nie dopytałam głupia jak to sie zrobiło bo nigdy tego nie miałam i nie wiem czy to może po ciązy się tak zrobiło
mamolka
Fanka BB :)
Elena ja wiem, że o tyłozgięcie macicy, tylko, że się nie dopytałam głupia jak to sie zrobiło bo nigdy tego nie miałam i nie wiem czy to może po ciązy się tak zrobiło
po ostatniej kontroli u ginekologa też się dowiedziałam że mam tyłozgięcie macicy.. wcześniej nie miałam, więc widocznie pamiątka po ciąży. W niczym mi to nie przeszkadza- no chyba że przez to mam fajniejszy seks
jezu dziewczyny jaki wstyyyd mnie dziś ogarnął - i to przed własnym mężem Wieczorem i w nocy się kochaliśmy ( jakaś niewyżyta po okresie jestem ) a dziś do mnie mąż z takim tekstem : "pamiętasz co ci się śniło?", po przeczącej odpowiedzi mąż się uśmiecha jak głupek i mówi " tak w nocy głośno i długo stękałaś, że na pewno ci się coś MIŁEGO śniło"
krolcia
Ja miałam tyłozgięcie przed ciążami a po, mi się naprostowało!
Tyłozgięcie może powodować silne bóle miesiączkowe. Ponoć też trudniej zajść w ciążę.
Tyłozgięcie może powodować silne bóle miesiączkowe. Ponoć też trudniej zajść w ciążę.
T
Tunia85
Gość
mamolka posikałam się ze śmiechu:-)
a nie masz się czego wstydzić, mój mąż rano wstaje i mówi - wiesz co mi się śniło? nie? a takie fajne rzeczy robiliśmy w moim śnie... i mi opowiada:-)
zazdroszczę libido bo u mnie zero, nie wiem czemu, ale w ogóle mnie do seksu nie ciągnie, a mój mąż jest biedny, bo od porodu jeszcze nic, bo woleliśmy poczekać do wczorajszej wizyty kontrolnej u gina, a jak powiedziałam, że gitara i wszystko ok to z radości po gumki poleciał... a ja padłam ze zmęczenia o 21 i musiał obejść się smakiem biedaczek
a nie masz się czego wstydzić, mój mąż rano wstaje i mówi - wiesz co mi się śniło? nie? a takie fajne rzeczy robiliśmy w moim śnie... i mi opowiada:-)
zazdroszczę libido bo u mnie zero, nie wiem czemu, ale w ogóle mnie do seksu nie ciągnie, a mój mąż jest biedny, bo od porodu jeszcze nic, bo woleliśmy poczekać do wczorajszej wizyty kontrolnej u gina, a jak powiedziałam, że gitara i wszystko ok to z radości po gumki poleciał... a ja padłam ze zmęczenia o 21 i musiał obejść się smakiem biedaczek
mamolka
mnie pierwszy @ po porodzie przeszedł bez większego echa- zobaczymy jakie będą następne.
Tunia- u mnie teraz, po zakończeniu karmienia taka ochota przyszła... ostatnio tak było ponad 5 lat temu jak poznaliśmy się z mężem także nie narzekam - zwłaszcza że teraz i tak dużo kłótni i nerwówki przez dzieci
Tunia- u mnie teraz, po zakończeniu karmienia taka ochota przyszła... ostatnio tak było ponad 5 lat temu jak poznaliśmy się z mężem także nie narzekam - zwłaszcza że teraz i tak dużo kłótni i nerwówki przez dzieci
reklama
sunnflower
no mamolka toż to nie ma się czego wstydzić tylko należy się cieszyć że aż takie realistyczne sny masz
mnie raczej też nie specjalnie do seksu ciągnie chociaż myślę że to przez zmęczenie - mam nadzieję...
a ja jestem zachwycona kształtką, zero problemów, nie muszę pamiętać zeby tabletkę łyknąć czy plaster zmienić - luz blus przez 5 lat
mnie raczej też nie specjalnie do seksu ciągnie chociaż myślę że to przez zmęczenie - mam nadzieję...
a ja jestem zachwycona kształtką, zero problemów, nie muszę pamiętać zeby tabletkę łyknąć czy plaster zmienić - luz blus przez 5 lat
Podziel się: