reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja po...

Ja miałam yaz. To chyba jedne z droższych tabletek (50 zł opakowanie) i niestety u mnie się nie sprawdziły. Po 9 dniach zaczęłam krwawić jak zarzynana świnia, wzięłam jeszcze 5 , bo pomyślałam, że może to plamienie - w końcu się zdarza, ale jak nie minęło to wywaliłam resztę. Krwawienie minęło po 3 dniach.

reklama
Ewa co do szyjki, to ja opanowałam kwestię miękka - twarda, otwarta - zamknięta. Twarda szyjka to tak w dotyku jak np. czubek nosa. Miękka to taka wyraźnie poddająca się poruszaniu przy dotyku. W dotyku coś jak np usta. Gdy zamknięta to czuć po prostu sam guzek. Jak jest otwarta to na tym guzku wyczuwa się niewielkie wgłębienie. Mam nadzieję, że zrozumiale to porównałam:laugh2:

Kwestia góra dół to dla mnie czarna magia była. Po za tym szyjka w ciągu dnia ma różne położenie, dobrze jest się badać w tych samych porach dnia, znaczenie ma również pozycja, w której się badasz i czy masz coś w pęcherzu czy po wypróżnieniu się.

Dzięki :) Badam co prawda od dwóch dni (;)), ale zawsze o tej samej porze (mniej więcej) i w takich samych warunkach.
To rozróżnienie twarda/miękka znałam. Twarda była ewidentnie. I raczej zamknięta, bo nic tam nie wyczułam. A z górą/dołem to ja chyba też nigdy nie dojdę do ładu. Nie umiem sobie tego wyobrazić tak na ślepo...;)

Elena ja wiem, że o tyłozgięcie macicy, tylko, że się nie dopytałam głupia jak to sie zrobiło bo nigdy tego nie miałam i nie wiem czy to może po ciązy się tak zrobiło

Elena ja wiem, że o tyłozgięcie macicy, tylko, że się nie dopytałam głupia jak to sie zrobiło bo nigdy tego nie miałam i nie wiem czy to może po ciązy się tak zrobiło

po ostatniej kontroli u ginekologa też się dowiedziałam że mam tyłozgięcie macicy.. wcześniej nie miałam, więc widocznie pamiątka po ciąży. W niczym mi to nie przeszkadza- no chyba że przez to mam fajniejszy seks :)

jezu dziewczyny jaki wstyyyd mnie dziś ogarnął - i to przed własnym mężem:zawstydzona/y: Wieczorem i w nocy się kochaliśmy ( jakaś niewyżyta po okresie jestem :) ) a dziś do mnie mąż z takim tekstem : "pamiętasz co ci się śniło?", po przeczącej odpowiedzi mąż się uśmiecha jak głupek i mówi " tak w nocy głośno i długo stękałaś, że na pewno ci się coś MIŁEGO śniło":eek::eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja miałam tyłozgięcie przed ciążami a po, mi się naprostowało!:-D:-D
Tyłozgięcie może powodować silne bóle miesiączkowe. Ponoć też trudniej zajść w ciążę.

mamolka posikałam się ze śmiechu:-)
a nie masz się czego wstydzić, mój mąż rano wstaje i mówi - wiesz co mi się śniło? nie? a takie fajne rzeczy robiliśmy w moim śnie... i mi opowiada:-)

zazdroszczę libido bo u mnie zero, nie wiem czemu, ale w ogóle mnie do seksu nie ciągnie, a mój mąż jest biedny, bo od porodu jeszcze nic, bo woleliśmy poczekać do wczorajszej wizyty kontrolnej u gina, a jak powiedziałam, że gitara i wszystko ok to z radości po gumki poleciał... a ja padłam ze zmęczenia o 21 i musiał obejść się smakiem biedaczek:no:

ja mam tyłozgięcie, a jestem w zasadzie wiatropylna:), więc nie wiem czy to ma wpływ na zajście, a bóle miesiączkowe faktycznie są konkretne...

mnie pierwszy @ po porodzie przeszedł bez większego echa- zobaczymy jakie będą następne.

Tunia- u mnie teraz, po zakończeniu karmienia taka ochota przyszła... ostatnio tak było ponad 5 lat temu jak poznaliśmy się z mężem :) także nie narzekam - zwłaszcza że teraz i tak dużo kłótni i nerwówki przez dzieci

reklama
no mamolka toż to nie ma się czego wstydzić tylko należy się cieszyć że aż takie realistyczne sny masz ;)
mnie raczej też nie specjalnie do seksu ciągnie chociaż myślę że to przez zmęczenie - mam nadzieję...
a ja jestem zachwycona kształtką, zero problemów, nie muszę pamiętać zeby tabletkę łyknąć czy plaster zmienić - luz blus przez 5 lat :)

Do góry