reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

Ja mam inne pytanie dotyczące takiej spiralki. Co jakiś czas chodziłam wcześniej na rehabilitację ze względu na rwę kulszową, teraz też mam zamiar zacząć znowu chodzić. Między innymi był zabieg popularnie nazywany prądami. Kobieta pytała się mnie czy nie mam przypadkiem spirali, nie miałam, więc nie dopytałam czy to jest przeciwwskazanie. Teraz się zastanawiam jaki wpływ ten prąd na kręgosłupie mógłby mieć na taką wkładkę.:confused:

reklama
Ja mam inne pytanie dotyczące takiej spiralki. Co jakiś czas chodziłam wcześniej na rehabilitację ze względu na rwę kulszową, teraz też mam zamiar zacząć znowu chodzić. Między innymi był zabieg popularnie nazywany prądami. Kobieta pytała się mnie czy nie mam przypadkiem spirali, nie miałam, więc nie dopytałam czy to jest przeciwwskazanie. Teraz się zastanawiam jaki wpływ ten prąd na kręgosłupie mógłby mieć na taką wkładkę.:confused:

spiralki są z dodatkiem miedzi lub srebra- a one chyba przewodzą bardzo dobrze prąd :)

kurczę - zanim nie było Mikiego byliśmy tylko na przerywanym ( co będzie to będzie , dwójkę dzieci chcieliśmy), teraz mnie i męża strach ogarnia że mogłaby nam się zdarzyć wpadka, gumka też mnie napawa lękiem że pęknie, a tu jeszcze okresu nie dostałam więc nie wiem kiedy tabsy lub cokolwiek innego brać.. i jak na złość wczoraj się zapędzilśmy między jednym a drugim razem i teraz nie wiem czy tego cholernego okresu się doczekam ;/ shit shit shit!

Nie martw się na zapas. Na pewno będzie dobrze i nie zaszłaś w ciąże ;-) Powiem szczerze że ja też obawiam się wpadki, dlatego czekam na okres i testuje nowe tabsy.
Trzymam kciuki żeby miesiączka przyszła.

ja mam już założoną wkładkę - i tak jeżeli miało się długie bardzo obfite miesiączki to rzeczywiście tylko mirena wchodzi w grę bo ma hormon który wszystko reguluje, ale jeżeli miało się normalnie to swobodnie można bez hormonu wkładkę założyć - ja taką mam - i kosztowała z założeniem 450 zł, po kolejnej miesiączce się idzie sprawdzić czy się nie obsunęła i można nawet 5 lat nosić - rewelacja, ja jestem zadowolona, nie odczuwam żadnego dyskomfortu, a jak się przeliczy koszt tabletek przez 5 lat to wychodzi +/-1500zł więc naprawdę pod kątem ekonomicznym się opłaca. Pewność antykoncepcji 99% czyli tak jak przy tabletkach regularnie zażywanych. Skutków ubocznych brak bo nie zawiera hormonu więc nic się nie dzieje

tylko pozazdrościć ;-)

pod wpływem prądu mogły by się uwalniac jony metali. na jaki zabieg chodziłas dokładnie? na prądy interferencyjne? (4 elektordy nad pośladkami ułozone na krzyż). Powiem Ci, ze przy magnetoterapii metale to też p/wskazanie, ale stal chirurgiczna juz nie. Musiałabys sprawdzic z czego wykonana jest spiralka.

pod wpływem prądu mogły by się uwalniac jony metali. na jaki zabieg chodziłas dokładnie? na prądy interferencyjne? (4 elektordy nad pośladkami ułozone na krzyż). Powiem Ci, ze przy magnetoterapii metale to też p/wskazanie, ale stal chirurgiczna juz nie. Musiałabys sprawdzic z czego wykonana jest spiralka.

Tak, właśnie takie 4 elektrody:tak:. Do tego jeszcze naświetlania laserem miałam, ale te prądy muszę przyznać najbardziej mi pomagały. Zabiegi robiłam profilaktycznie co 5-6 miesięcy, dzięki temu uniknęłam częstych ataków a jeśli się jakiś zdarzył to był taki, że byłam w stanie sama się poruszać. Wcześniej zdarzały się takie, że do kibla mąż mnie musiał prowadzić:szok:, bo sama bym nie doszła:no:.

ja dzis bylam u gina. wszystko ok i mozna juz baraszkowac ;)

jesli chodzi o antykoncepcje, to potwierdzil, ze wkladka jak najbardziej i ze proponuje mirene. koszt calkowity 850 zl.

U mojego gina założenie kosztuje tylko 50zł, więc całość 700... No nie jest to mało, ale pytałam jak jest z tolerancją tej wkładki... Powiedział mi, że skoro nie miałam plamień po hormonach i dobrze się czułam, to raczej nie powinno być problemów... Więc liczę na to, że 700zł nie pójdzie błoto...

ja mam już założoną wkładkę - i tak jeżeli miało się długie bardzo obfite miesiączki to rzeczywiście tylko mirena wchodzi w grę bo ma hormon który wszystko reguluje, ale jeżeli miało się normalnie to swobodnie można bez hormonu wkładkę założyć - ja taką mam - i kosztowała z założeniem 450 zł, po kolejnej miesiączce się idzie sprawdzić czy się nie obsunęła i można nawet 5 lat nosić - rewelacja, ja jestem zadowolona, nie odczuwam żadnego dyskomfortu, a jak się przeliczy koszt tabletek przez 5 lat to wychodzi +/-1500zł więc naprawdę pod kątem ekonomicznym się opłaca. Pewność antykoncepcji 99% czyli tak jak przy tabletkach regularnie zażywanych. Skutków ubocznych brak bo nie zawiera hormonu więc nic się nie dzieje
Ooo nie wiedziałam, że są wkładki bez hormonów! I 450 zł to calkiem rozsądna cena:tak: A cóz to za wkładka??

reklama
oooo skutkow ubocznych przy wkladce jest sporo i nie wszystkie kobiety moga ja stosowac, taka wkladka np powoduje stan zapalny wewnatrz a jesli kobieta miewa sklonnosci z natury do wrazliwosci to zle sie to moze skonczyc, to bylo jedno np:)

Do góry