reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

Ja miałam tyłozgięcie przed ciążami a po, mi się naprostowało!:-D:-D
Tyłozgięcie może powodować silne bóle miesiączkowe. Ponoć też trudniej zajść w ciążę.
duże znaczenie ma przy doborze pozycji do porodu

ja po 1 ciazy brałam cerazzette ale wiem ze azalia ma podobny skład wiec chyba jest ok.
Ja sama nei wiem bo po tabletkach chęć na sex z czasem spada wiec po co je brac jak sie odechciewa?? no a gumki jak to gumki...:/
azalia sa bardzo restrykcyjne co do godzin brania - przy róznicy większej niż 1 godzina istnieje ryzyko zajścia w ciąże. Dlatego ja jestem na cerazette, chociaż musze za nie sama płacić, a azalia jest refundowana tutaj, to ja wole mieć spokojna głowę i portwel lżejszy o 13 euro miesięcznie.

co do libido - ja mialam tylko 2 tygodnie, gdzieś w połowie drugiego opakowania, spadek i obojętnośc. Chyba się wtedy organizm przesztawiał na tabsy, bo wszystko wróciło do normy. W ogóle byłam wtedy bez kija nie podchoź, bo przypier...!! haha

reklama
Ja się zastanawiam właśnie czy w ogóle brać te tabsy. Mąż tylko na weekendy w domu, a tabletkami cały czas trzeba się faszerować. Z drugiej strony mam cholernego stracha przed wpadką. Nie chcę więcej dzieci.

jezu dziewczyny jaki wstyyyd mnie dziś ogarnął - i to przed własnym mężem:zawstydzona/y: Wieczorem i w nocy się kochaliśmy ( jakaś niewyżyta po okresie jestem :) ) a dziś do mnie mąż z takim tekstem : "pamiętasz co ci się śniło?", po przeczącej odpowiedzi mąż się uśmiecha jak głupek i mówi " tak w nocy głośno i długo stękałaś, że na pewno ci się coś MIŁEGO śniło":eek::eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hehe dobre... :)

Dziewczyny, czy któraś wie, po jakim czasie od odstawienia dziecka od piersi pojawi się @? Nie karmię już 4 tygodnie, a wcześniej karmiłam bardzo mało... No i stosowaliśmy jedynie stosunek przerywany... Robiłam test i wyszedł negatywny, ale zaczynam się już denerwować...

U mnie już po tygodniu gdy skończyłam karmić przyszła @.
Wziełam Nowynette jedno opakowanie i cały miesiąc krwawiłam. Skończyłam listek i po 2 dnia dostałam okres. Trwał 3 dni i nagle się skończył. Nie zdążyłam założyć Mireny, bo w czwartek skończyła się @ a w piątek ZUS przelał mi w końcu macierzyńskie za 2 miesiące:wściekła/y:. Teraz muszę czekać znowu miesiąc żeby założyc wkładkę.
1000 zł wkładka, założenie i wizyta.

No ja właśnie z niecierpliwością czekam, bo chcę założyć Mirenę... Dzisiaj dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test. U mojego lekarza Mirena to koszt 700zł z założeniem i wizytą

reklama
Do góry