reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja po porodzie

reklama
Hej,moja ginekolog poleciła mi Azalię, to jest tańszy odpowiednik Cezzarette. Biorę je już drugi miesiąc i jest ok. A libido mi wręcz przeciwnie- wzrosło. Polecam

Ja biorę Cezzarette i jest wszystko ok. Czuje się dobrze,miałam kilka dni po rozpoczęciu krwawienie ale teraz już jest ok. A libido to mi z każdym kolejnym dniem połogu wzrasta coraz bardziej ;-) i nie wiem czy to za sprawą tych tabletek czy też kilkutygodniowej abstynencji.

no więc i ja się zastanawiam. W zasadzie to najbardziej pasowałaby mi spiralka (nie chce już brać sztucznych hormonów) ale te złe przykłady wśr,od znajomych..
Znam 3 babki, które w ostatnim czasie zaszły w ciążę stosując spiralę
w tym jedna donosiła zdrowego syna(zarodek szczęśliwie ulokowała się ponad spiralą, ktora mogła zostać wyjęta
Druga starciła corkę w 22tc (spirali nie można było wycągnąć ze względu na położenie zarodka) kiedy to osiągnęła takie rozmiary, że zaczęła "dotykać" spirali z hormonami, ktora zadziałała drażniąco na płód, koniec końców skonczyło się porodem przedwczesnym... :(
Trzecia - ciąża pozamaciczna - zabieg.

Powiedzcie, to przypadek ze akurat moje znajome pozachodziły? Znacie podobne? Bo sama już nie wiem czy wierzyć w tę dziewięćdziesiat kilka procent skuteczności

Ja też się zastanawiam nad spiralą...ale to jeszcze muszę przemyśleć właśnie...
Narazie biorę Cilest 8 dzień ...skutkiem ubocznym jest ból głowy ale w sumie nie wiem czy od tabsów czy od okresu ,który wciąż trwa-8dzień-i końca nie widać... ;/

Lasotka, znam więcej niż trzy przypadki dzieci poczętych w trakcie używania pigułek. Czy to znaczy, że mam nie wierzyć w ich 99% skuteczność? Ze spiralką sprawa jest prosta - jesli jest źle założona, jej skuteczność drastycznie spada.

lasotka- mojej mamy znajoma jest przypadkiem, gdzie poroniła ze spiralą , najprawdopodobniej tylko z winy spirali...mnie osobiście spirala przeraża i nigdy bym się nie zdecydowała na nią...

witam
się podłączę i ja pod temat :-) Nowa tu jestem, wcześniej siedziałam na październikowych, ale moja mała też z listopada, więc tu bardziej pasuję :-)
Ja zaszłam w ciążę będąc na pigułkach, więc po porodzie nawet nie rozważałam ponownego ich stosowania. Kilka dni temu został mi zaaplikowany implant- ciekawa jestem jak się sprawdzi i jak długo z nim wytrzymam, bo na samą myśl, że mam jakiś drucik w ramieniu robi mi się zimno :-D.
Odnośnie karmienia piersią i pigułek to słyszałam, że można stosować te z jednym składnikiem aktywnym, czy jak to tam się nazywa, czyli minipigułki
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry