reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANKIETA - W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    3 059
pierwsza ciąża po 9 miesiacach starania naturalnie plus castagnus... a dzis okazalo sie że znów jestem w ciąży po 4 miesiacach od cesarki bez starania ...

reklama
Ciąża kompletnie nieplanowana. Wspolzylismy ze soba jakies 9 miesiecy, a zabezpieczeniem byl kalendarzyk i prezerwatywy. W lipcu pojechalismy do Zakopanego, cos nam sie pomieszalo i dzien plodny wzielismy za nieplodny, tylko jeden dzien i od razu zaszlam w ciaze! Ponoc zmiana klimatu bardzo sprzyja zachodzeniu w ciaze:) Takze bez starania sie samo wyszlo. Nie powiem, chcielismy miec dziedzi ale dopiero za jakies 3 lata i mialam obawy, czy jestesmy plodni itp, bo teraz tyle sie slyszy o nieplodnosci. Oczywiscie nie zalujemy niczego i bardzo sie cieszymy, ze zostaniemy rodzicami:)

Trzeci cykl, pierwszy był zupełnie na żywioł :-), w drugim testy owulacyjne, w trzecim testy + castagnus + żel preseed. Dodam że miałam kiepskie wyniki hormonów (hiperprolaktynemia i niski progesteron) ale udało się bez leków.

ja mam PCO i problemy z tarczyca - z synkiem udalo nam sie w 2 cyklu a w tą ciaze udalo nam sie zajsc w 4 cyklu staran a w drugim z castangusem. Nie wiemy co bedzie poki co .

Zaszłam w ciążę po roku od odstawienia pigułek, pierwsze trzy mce miały być pewne do zapłodnienia wg lekarza. Zdiagnozowane PCOS, za wysoka prolaktyna, dość wysoki testosteron, choroba Hashimoto... W miesiącu w którym już byłam umówiona do kliniki leczenia niepłodności wyszedł pozytywnie test ciążowy a raczej wszystkie pięć :)))

reklama
Zaszłam w ciążę po roku od odstawienia pigułek, pierwsze trzy mce miały być pewne do zapłodnienia wg lekarza. Zdiagnozowane PCOS, za wysoka prolaktyna, dość wysoki testosteron, choroba Hashimoto... W miesiącu w którym już byłam umówiona do kliniki leczenia niepłodności wyszedł pozytywnie test ciążowy a raczej wszystkie pięć :)))
Ja tez PCO MAM I HASHIMOTO al eu nas jakos łatwiej poszlo

Do góry