Karolina9203
Początkująca w BB
Nie miałam zamiaru zachodzić w ciążę z wkładką. Lekarz też nawet nie zasugerował że powinnam ja wyciągnąć. A byłam i trzech różnych lekarzy i kontroluje ja co pół roku tak jak kazał. Zadałam zupełnie inne pytanie a każdy się rozwodzi nad tym że mam wkładkę. Nie mogę brać hormonów, na lateks w prezerwatywach też jestem uczulona. Czyli nie powinnam uprawiać seksu. O ile się nie myle zapytałam czy jest jakakolwiek szansa na ciążę. To że po wyciągnięciu wkładki mam zamiar starać się o dziecko nie znaczy że usilnie robię to teraz tak jak wspomniałam po prostu uprawiam seks jak każdy zdrowy zakochany człowiek. I sama też wiem co to znaczy poronienie i nie mam zamiaru przechodzic tego ponownie.Osoba majaca wkladke powinna regularnie chodzi na kontrole do ginekologa, a kiedy wkładka nie będzie spełniała swojej funkcji to ja usunąć lub stosować dodatkowe zabezpieczenie. Dla mnie proste i logiczne. Ale ja bym nie chciała ani osierocić moich dzieci które mam, a poronienie bardzo przeżyłam więc tym bardziej nie miałabym ochoty tego przeżywać przez swoja głupotę. Ty rób co chcesz i zachodź w ciążę z wkładka