reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANKIETA - W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

W którym cyklu udało się zajść w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    3 059
reklama
może ja też opiszę swoją hisztorię z ciążą. Miałam dziwną sytuację z tabletkami antykoncepcyjnymi, w ogole lekarze nie potrafili dobrac wlasciwych do mojego organizmu. Ostatnimi tabletkami byla Qlaira ktora strasznie wspominam, nawet nie rozumiem sytuacji w ktorej lekarz ginekolog przepisala mi nagle tabletki wieloskladnikowe, gdy ponad 1,5 roku bralam jednoskladnikowe. Po 3 opakowaniach Qlairy dalej nie pojawial sie u mnie @, poszlam wiec do ginekologa (tym razem juz w hiszpanii) lekarka powiedziala ze te tabletki strasznie wyjalowily mi macice i trzeba jej dac czas zeby sie zregenerowala po czym przyjmowalam 7 dni progesteron zeby dostac @. Po przyjeciu 7 tabletek @ sie pojawil ale od tego momentu nie mielismy antykoncepcji (z reszta swiadomie bo nawet nie wierzylismy ze sie uda w tak krotkim czasie) po miesiacu bez antykoncepcji, po tak problematycznych kilku miesiacach z tabletkami i brakiem @ wyjechalam do polski (w ktorej obecnie jestem do 27 grudnia) i zrobilam test na ktorym pojawily sie dwie kreseczki. Z niedowierzaniem patrzylam na pierwszy test wiec polecialam po drugi nastepnego dnia. Gdy rowniez na tym wyszly dwie kreski czulam sie juz w zupelnosci jak kobieta w ciazy. NIesamowite uczucie, radosc i nutka przerazenia w jednym. Wydaje mi sie ze kobiety ktore usilnie chca zajsc w ciaze, stosuja dziwne pozycje seksualne badz tez leza nogami do gory musza sie bardziej nastawic na obojetnosc, chyba latwiej zajsc wtedy w ciaze gdy nie mysli sie na okraglo o niej. Mowcie co chcecie ale psychika goruje nad calym naszym cialem, mozna to bardzo prosto udowodnisc chocby na urojonej ciazy. Myslac ze jestesmy w ciazy nagle wynajdujemy na internecie pierwsze objawy i wszystkie pokrywaja sie z naszym samopoczuciem, nagle spoznia sie @, powiekszaja piersi, zaczynaja sie nudności. Po zrobieniu testu, gdy wynik jest negatywny dolegliwosci ustepuja a @ sie pojawia po kilku dniach. Dziwna ale prawdziwa sprawa. Pozdrawiam wszystkie starajace sie kobiety i te ktore juz cieszą się ciąża. Laczmy sie brzuchami :D :-) (choc niektore jeszcze sa bardzo malutkie :zawstydzona/y: )

jak zaznaczylam w ankiecie- udalo mi sie w pierwszym ale jeszcze nie dowierzam

ludzie tyle czasu sie staraja a my buch i jest? jakie to wszystko jest... zaskakujace

Nam udało się w drugim, ale nie mieliśmy strasznego "parcia", bo wtedy psychika faktycznie może wyrządzić psikusa i sie zblokować :dry:
Dlatego najlepiej nie myśleć za dużo tylko cieszyć się życiem :-)

chcieliśmy mieć dzidzią i ją po prostu zrobiliśmy, poszło w 1 cyklu a kochaliśmy się chyba 2 razy tylko, w odstępie 3 dni chyba,
udało nam się, współczuję i trzymam kciuki za te pary które próbują od dłuższego czasu, UDA WAM SIĘ !! :)

buziaki :*:*

chcieliśmy mieć dzidzią i ją po prostu zrobiliśmy, poszło w 1 cyklu a kochaliśmy się chyba 2 razy tylko, w odstępie 3 dni chyba,
udało nam się, współczuję i trzymam kciuki za te pary które próbują od dłuższego czasu, UDA WAM SIĘ !! :)

buziaki :*:*

to możemy sobie podac reke :-) my postanowilismy ze sie bedziemy starac i jak pozniej spojrzalam to akurat mialam okres plodny i... minely 2 tyg i okazalo sie ze zrobilsmy

ja równiez trzymam kciuki za te dziewczyny ktore marza o fasolce

reklama
Do góry