reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Ja Was będę podpytywać o te wszystkie leki i stymulacje bo wracam po 3 miesiącach, a tu wszystkie w ciąży albo prawie rodzą :o 😅

Chyba tylko ja i Magdusia zostałyśmy ze starych staraczek. Chyba że mi się wydaje 🤔
Ja jestem... Nadal.
Zrobiłam sobie przerwę od forum, ale wyświetliło mi się, że napisałaś, więc nie mogłam nie zaglądnąć 😊
U mnie kicha, bez owulacyjne cykle... Już 9 cykli starań za mną... 3cykle z zastrzykiem z gonatropinami, nadal nie pęka pęcherzyk..
Teraz porażka, test pozytywny owu miałam w 8dc, poszłam w 9 dc był pęcherzyk bodajże 21mm i miałam zastrzyk, 12dc usg i nie pękł... Znowu. Dostałam okres wcześnie, bo mój cykl trwał 20 dni... Obecnie mam 4dc i w poniedziałek monitoring 🙄 mam już dość.
Dobrze, że mamy remont kuchni i łazienki, bo bym płakała codziennie...

reklama
Ja jestem... Nadal.
Zrobiłam sobie przerwę od forum, ale wyświetliło mi się, że napisałaś, więc nie mogłam nie zaglądnąć [emoji4]
U mnie kicha, bez owulacyjne cykle... Już 9 cykli starań za mną... 3cykle z zastrzykiem z gonatropinami, nadal nie pęka pęcherzyk..
Teraz porażka, test pozytywny owu miałam w 8dc, poszłam w 9 dc był pęcherzyk bodajże 21mm i miałam zastrzyk, 12dc usg i nie pękł... Znowu. Dostałam okres wcześnie, bo mój cykl trwał 20 dni... Obecnie mam 4dc i w poniedziałek monitoring [emoji849] mam już dość.
Dobrze, że mamy remont kuchni i łazienki, bo bym płakała codziennie...
Współczuję kochana, zapadlas mi w pamięci.

U mnie też niestety ciąży brak, przyczyny brak, leci 3 rok starań [emoji17][emoji17][emoji17] dziś 1 dc, ale staram się nie poddawać. Jutro wizyta w klinice, a ja dostałam okres [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Współczuję kochana, zapadlas mi w pamięci.

U mnie też niestety ciąży brak, przyczyny brak, leci 3 rok starań [emoji17][emoji17][emoji17] dziś 1 dc, ale staram się nie poddawać. Jutro wizyta w klinice, a ja dostałam okres [emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]
No właśnie ja Ciebie też pamiętam, najbardziej Twoje słowa motywacji i wsparcia 😊 wierzę, że każdej z nas się w końcu uda.

Gin mi powiedział, że jak będzie pęcherzyk dominujący, to znowu pregnyl lub ovitrelle, to m być ostatnia próba przez wdrożeniem innego leczenia... Ale póki co mi nie powiedział co planuje, może nie chciał mnie straszyć na razie... Myślę, że karze zrobić AMH i skieruje na laparo. Boję się tego, bo już podczas tych 9 cykli na same monitoringi wydałam nie mało, 1 wizyta 150zl,a monitoring to 3x w cyklu wizyta 😔 bo gin prywatnie, jakby mi przyszło płacić za laparo to rezygnuje, bo straciłam pracę 😕 nie mogę znaleźć jeszcze nowej, więc jestem w zawieszeniu 😔

No właśnie ja Ciebie też pamiętam, najbardziej Twoje słowa motywacji i wsparcia [emoji4] wierzę, że każdej z nas się w końcu uda.

Gin mi powiedział, że jak będzie pęcherzyk dominujący, to znowu pregnyl lub ovitrelle, to m być ostatnia próba przez wdrożeniem innego leczenia... Ale póki co mi nie powiedział co planuje, może nie chciał mnie straszyć na razie... Myślę, że karze zrobić AMH i skieruje na laparo. Boję się tego, bo już podczas tych 9 cykli na same monitoringi wydałam nie mało, 1 wizyta 150zl,a monitoring to 3x w cyklu wizyta [emoji17] bo gin prywatnie, jakby mi przyszło płacić za laparo to rezygnuje, bo straciłam pracę [emoji53] nie mogę znaleźć jeszcze nowej, więc jestem w zawieszeniu [emoji17]

Ja też miałam skierowanie na laparo, ale się nie zdecydowałam [emoji17][emoji17][emoji17] ale powoli zmieniam zdanie....
U mnie to na kasę chorych, ale strasznie się boję operacji.

Ja Was będę podpytywać o te wszystkie leki i stymulacje bo wracam po 3 miesiącach, a tu wszystkie w ciąży albo prawie rodzą :o 😅

Chyba tylko ja i Magdusia zostałyśmy ze starych staraczek. Chyba że mi się wydaje 🤔
Od dłuższego czasu nie zaglądam na forum a tu taka niespodzianka! @rossig witaj. Nowych staraczek dużo a jak mam wrażenie, że sama tu zostałam. Po trzech latach starań już nie liczę. Jestem 1 cykl po HSG jajowody drożne, mój połówek w środę powtarza badanie nasienia. Zobaczymy choć nie nastawiam się. A co @aga.i.nieszka ?

No to melduje się po dzisiejszej wizycie, nic nowego, pęcherzyk jest, 22mm, endo 6, wszystko pięknie, śluz piękny, test owu wychodzi pozytywny i tu zonk, bo wg gina warunki jak każdy mój cykl są naprawdę super, tylko czemu ten pęcherzyk nie pękł ostatnie 3 cykle po hcg? 🤷‍♀️ No one knows. On też czuję się tym wszystkim zdziwiony... Dostałam ovitrelle, pojutrze kontrola i duphaston przez 14 dni, ale powiem Wam, że naprawdę juz nie wierzę, że ten pęcherzyk pęknie, bo niby czemu miałby 🤦‍♀️🙄

No to melduje się po dzisiejszej wizycie, nic nowego, pęcherzyk jest, 22mm, endo 6, wszystko pięknie, śluz piękny, test owu wychodzi pozytywny i tu zonk, bo wg gina warunki jak każdy mój cykl są naprawdę super, tylko czemu ten pęcherzyk nie pękł ostatnie 3 cykle po hcg? [emoji2368] No one knows. On też czuję się tym wszystkim zdziwiony... Dostałam ovitrelle, pojutrze kontrola i duphaston przez 14 dni, ale powiem Wam, że naprawdę juz nie wierzę, że ten pęcherzyk pęknie, bo niby czemu miałby [emoji2356][emoji849]
3mam kciuki, żeby jednak pękł. Może większa dawka leku?

Ale ten czas leci! Gratulacje zdrowego dzidziusia [emoji7]
Hej [emoji4] Fajnie że jesteś:)
U mnie zaraz 13 tyg ciąży
Jestem po prenatalnych,dzidziuś zdrowy i piękny [emoji3059]
Ale fajnie że o mnie wspominasz, wpadłam tu poczytać czy @rossig rozkręciła wątek (super udało się zebrać ekipę!) i dopiero zauważyłam że ktoś mnie wspomina. Muszę częściej sprawdzać powiadomienia [emoji28]
Od dłuższego czasu nie zaglądam na forum a tu taka niespodzianka! @rossig witaj. Nowych staraczek dużo a jak mam wrażenie, że sama tu zostałam. Po trzech latach starań już nie liczę. Jestem 1 cykl po HSG jajowody drożne, mój połówek w środę powtarza badanie nasienia. Zobaczymy choć nie nastawiam się. A co @aga.i.nieszka ?

@aga.i.nieszka czy ja dobrze widzę, że jesteś na czerwcowych? Coś mi mignęło, ale mam nadzieję, że to prawda [emoji873] opowiadaj [emoji8]
Ale ten czas leci! Gratulacje zdrowego dzidziusia [emoji7]Ale fajnie że o mnie wspominasz, wpadłam tu poczytać czy @rossig rozkręciła wątek (super udało się zebrać ekipę!) i dopiero zauważyłam że ktoś mnie wspomina. Muszę częściej sprawdzać powiadomienia [emoji28]

reklama
Jakoś tak się złożyło że jestem a miał być cykl bezowulacyjny [emoji85][emoji14] ale to świeża sprawa. Beta dobrze przyrasta, badałam w sobotę i wczoraj, a co dalej będzie to zobaczymy [emoji4]
@aga.i.nieszka czy ja dobrze widzę, że jesteś na czerwcowych? Coś mi mignęło, ale mam nadzieję, że to prawda [emoji873] opowiadaj [emoji8]

Do góry