reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Byłam na usg w 12 dc i miałam dwa pęcherzyki o wymiarach 20 i 21 mm, owu miała być już tuż tuż, ale żaden test nie wyszedł mi pozytywny do 16 dc,
w 16 dc byłam znowu na usg i pęcherzyki miały już 27 i 31 mm. Gin kazała mi wziąć duphaston bo te wielkie pęcherzyki już zasługiwały praktycznie na miano torbieli. Z ciekawości zrobiłam jeszcze test w piątek - negatyw, od soboty rano pierwszy dupek, potem szybki seks już nie z myślą o dziecku tylko po prostu a w niedziele nagle skok temperatury [emoji28]
Po kilku dniach zbadałam progesteron który potwierdził że owulacja jednak była no i dwie kreski na teście [emoji14]
Kurczę, lubię czytać takie historie, bo dodają otuchy, że jednak większe pęcherzyki też mogą pęknac 😊 mój miał podczas podania zastrzyku 22mm,zobaczymy jak będzie jutro, no mam stresa, ale cudów się nie spodziewam 😕
Dupka mam od jutra włączyć 🙄

reklama
Kurczę, lubię czytać takie historie, bo dodają otuchy, że jednak większe pęcherzyki też mogą pęknac [emoji4] mój miał podczas podania zastrzyku 22mm,zobaczymy jak będzie jutro, no mam stresa, ale cudów się nie spodziewam [emoji53]
Dupka mam od jutra włączyć [emoji849]
Ja też w poniedziałek dostałam ovitrelle pęcherzyk też miał 22 mm. Jutro idziesz sprawdzić czy pękł? Ja tak. Zastanawiam się czy się udało. Bardzo mnie bolą jajniki a ten jeden z pęcherzykoem to już masakra. Cienie też boli?

Przychodzę się wypłakać... Już nie wiem co dalej 😔
Pęcherzyk nie pękł... Ma 24mm 48h po podaniu ovitrelle
Gin powiedział, że moje pęcherzyki mają pancerne ścianki... Nic ich nie rusza, co mam zrobić?? Następny cykl jest wg niego ostatnia szansą... Kazał przyjść 7dc, bo moje pęcherzyki już w 8-9dc mają wielkość 19-22mm i będę mieć podane 2 x ovitrelle...
Jeśli to nie puści, to zasugerował in vitro... Czy jest jakiś sposób na to by ścianki graffa były cieńsze?
Najgorsze jest to, że mam takie ogromne poczucie winy, że nie możemy począć dziecka... Nasienie mojego K. Jest super, a tu mój organizm zawodzi... Jest mi tak smutno, że aż wyję w środku 😭

Przychodzę się wypłakać... Już nie wiem co dalej [emoji17]
Gin powiedział, że moje pęcherzyki mają pancerne ścianki... Nic ich nie rusza, co mam zrobić?? Następny cykl jest wg niego ostatnia szansą... Kazał przyjść 7dc, bo moje pęcherzyki już w 8-9dc mają wielkość 19-22mm i będę mieć podane 2 x ovitrelle...
Jeśli to nie puści, to zasugerował in vitro... Czy jest jakiś sposób na to by ścianki graffa były cieńsze?
Najgorsze jest to, że mam takie ogromne poczucie winy, że nie możemy począć dziecka... Nasienie mojego K. Jest super, a tu mój organizm zawodzi... Jest mi tak smutno, że aż wyję w środku [emoji24]
Możemy sobie przybić piątkę. Jestem po wizycie mój też nie pękł. Tylko mój ma chyba 32mm. Dostałam dupka i tyle.

Przychodzę się wypłakać... Już nie wiem co dalej 😔
Najgorsze jest to, że mam takie ogromne poczucie winy, że nie możemy począć dziecka... Nasienie mojego K. Jest super, a tu mój organizm zawodzi... Jest mi tak smutno, że aż wyję w środku 😭
Hej. Tak jakoś wpadłam przypadkiem na forum. Próbowaliście z pregnylem? Pęcherzyki lepiej po nim pękają. Nie znam się i nie wiem czy akurat u ciebie. Ale czytałam na forum którymś kiedyś że otrivelle nie działało a Pregnyl dopiero dawał radę. I to ta większą dawka. 10 000 j.

Hej. Tak jakoś wpadłam przypadkiem na forum. Próbowaliście z pregnylem? Pęcherzyki lepiej po nim pękają. Nie znam się i nie wiem czy akurat u ciebie. Ale czytałam na forum którymś kiedyś że otrivelle nie działało a Pregnyl dopiero dawał radę. I to ta większą dawka. 10 000 j.
Z pregnylem 2 cykle 5 000j i w z owitrelle 2 cykle, nic z tego, pregnylu u mnie nie ma od ponad miesiąca 🤦‍♀️ nawet gonowi nie wskakuje z systemu, więc teraz zasugerował w nast cyklu 2x ovitrelle.
Postanowiłam zmienić gina, mam wizytę nowa 27.10
Zbadalam sama insulinę i glukoze na czczo i homa-ir wyszło 2,7... Więc insulinooporość, on wgl tego nie zasugerował, tylko co cykl monitoring i zastrzyk, bo przecież pęcherzyk rośnie 🙄 więc zmieniam dietę, zmieniam lekarza... No nie wiem już sama...

Z pregnylem 2 cykle 5 000j i w z owitrelle 2 cykle, nic z tego, pregnylu u mnie nie ma od ponad miesiąca 🤦‍♀️ nawet gonowi nie wskakuje z systemu, więc teraz zasugerował w nast cyklu 2x ovitrelle.
Postanowiłam zmienić gina, mam wizytę nowa 27.10
Zbadalam sama insulinę i glukoze na czczo i homa-ir wyszło 2,7... Więc insulinooporość, on wgl tego nie zasugerował, tylko co cykl monitoring i zastrzyk, bo przecież pęcherzyk rośnie 🙄 więc zmieniam dietę, zmieniam lekarza... No nie wiem już sama...
Pokaz nowemu lekarzowi wyniki. Może da ci metformine. Mi akurat nie pomogła ale miała na celu doprowadzić do owulacji.

Hej dziewczyny :) Trochę się kiedyś udzielałam, potem wylogowałam się z forum, ale także z innych grup wspierających po stratach, tak się miotam raz chce nie pamiętać, zaraz karce się za to, że chce zapomnieć i tak wkoło. Myślałam o psychologu, ale w sumie nie jestem w złym stanie, mogę spac, mogę jeść, ale czasem dostaje takiego strzała, wszystko wraca, że nie mogę oddychać. Tłumaczę sobie, że nic nie dzieje się po nic, że tak musiało byc, że dzięki temu przewartoscowalam życie, ruszyłam w pewnych jego obszarach do przodu, a zaraz później przychodzą myśli, że co z tego...Niedlugo grudzień, data porodu, święta, życzenia, pewnie będą życzyć dziecka, nie chce takich życzeń, wiem, że nie będą chcieli zle, ale ja nie wiem, czy dam radę...musialam się wygadać, kto mnie tak zrozumie jak nie Wy

Hej dziewczyny :) Trochę się kiedyś udzielałam, potem wylogowałam się z forum, ale także z innych grup wspierających po stratach, tak się miotam raz chce nie pamiętać, zaraz karce się za to, że chce zapomnieć i tak wkoło. Myślałam o psychologu, ale w sumie nie jestem w złym stanie, mogę spac, mogę jeść, ale czasem dostaje takiego strzała, wszystko wraca, że nie mogę oddychać. Tłumaczę sobie, że nic nie dzieje się po nic, że tak musiało byc, że dzięki temu przewartoscowalam życie, ruszyłam w pewnych jego obszarach do przodu, a zaraz później przychodzą myśli, że co z tego...Niedlugo grudzień, data porodu, święta, życzenia, pewnie będą życzyć dziecka, nie chce takich życzeń, wiem, że nie będą chcieli zle, ale ja nie wiem, czy dam radę...musialam się wygadać, kto mnie tak zrozumie jak nie Wy
Oh kochana, strasznie mi przykro.
Jestem na podobnym etapie co ty, 2 poronienia, no i nie ma happy endu, raczej kolejne strzały w twarz. Od pierwszego poronienia mija rok w listopadzie, termin porodu miałam na czerwiec. Pocieszałam się rok temu, że w tym czasie za rok już będę prawie rodzic...
Skupiam się na tym, żeby się starać, robić badania i miec nadzieję. Nie skupiam się na tym, co było. Staram się iść do przodu. Oczywiście łapią mnie złe dni i wtedy daje sobie przyzwolnenie na leżenie na kanapie i nic nie robienie. Ale generalnie staram się żyć dalej.
Myślę że dobrze sobie z tym poradziłam. Mój lekarz ginekolog zaproponował mi terapię, ale narazie nie skorzystałam.
Fundacja Ernesta od mamy ginekolog wydała wczoraj krótki film o mamach, które również straciły dzieci. Jest bardzo smutny, ale pod koniec wszystkie mamy radzą innym mamom, które przeżyły straty, jak z tym żyć.

Wklejam Ci ten link, film jest bardzo smutny, więc możesz tylko końcówkę obejrzec, jak kobiety radzą innym kobietom po stratach...

3mam za ciebie kciuki [emoji3590]

reklama
Dziewczyny pomóżcie...
Owulacja w 10dc, to kiedy zacząć brać dupka?? Moja gin mówi, że od 16dc ale jakoś jej nie ufam... Pamiętam, że kiedyś któraś pisała, że jakiś profesor zaleca 3dpo zacząć brać

Do góry