reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

reklama
Coś dla staraczek ananasówek 😉
Po przeryczeniu popołudnia kupiłam ebooka 28 dni do płodności, łapcie fragment 🙂

Załączniki

• Screenshot_20200526_225755.jpg
    Screenshot_20200526_225755.jpg
    151,5 KB · Wyświetleń: 91
No to dziewczyny mogę pomarzyc o testowaniu jakimkolwiek do lipca...
Na usg bez zmian.. Nawet ta endometrioma/krwiak w prawym jajniku uroslo z 16 na 20 mm. W lewym przerośnięty pęcherzyk 26mm nie pęknięty 😔 ryczeć mi się chce.
Dostalam duphaston, w lipcu mam iść na kontrolę. Mam brać od 15 dc do 24dc. Nadal euthyrox i ovarin. Załamałam się 😕
Przepraszam, że w tak wesołym wątku aż tak zalewam smutkiem 🙄

Kochana do lipca szybko Ci zleci! Teraz takie ładne miesiące - skup sie na sobie, odetchnij.. Ja również po wielu już miesiącach starań dowiedziałam się, ze przez kolejne pół roku będę musiała przyjmować tabletki antykoncepcyjne, żeby pozbyć się torbieli i uspokoić pracę jajników.. na początku byłam podłamana - kolejne pół roku bez szansy na ciążę, ale w końcu odpuscilam i powiedziałam sobie, ze te pół roku przeznaczam na siebie - skupilam sie na pracy, na urządzaniu mieszkania, czytaniu książek itd, a potem w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji dostałam pregnyl na pęknięcie pecherzyka i zaszłam w ciążę 😍
Przede wszystkim nie załamuj się - to tylko 2 miesiące w trakcie których masz się uspokoić, wyciszyć i przygotować na ciążę. Trzymam za Ciebie kciuki!

Dziękuję dziewczyny ❤️ co ja bym bez was zrobiła.
Podsumowując, kupiłam ebooka 28 dni do płodności polecanego na babyboomie, zamówiłam te zioła ojca sroki, zamierzam zacząć biegać znowu, żeby się też że sobą lepiej poczuć 💪 także zaczęłam myśleć o pomocy nie tylko lekami, ale też naturalnie. Najgorsze dla mnie było powiedzieć o tym mojemu nie mężowi.. Ale zachował się po usłyszeniu tych zaleceń ginekologa bardzo słodko, on po prostu taki kochany jest i nawet mi wino kupił i tabliczkę czekolady 😅

Dziękuję dziewczyny [emoji3590] co ja bym bez was zrobiła.
Podsumowując, kupiłam ebooka 28 dni do płodności polecanego na babyboomie, zamówiłam te zioła ojca sroki, zamierzam zacząć biegać znowu, żeby się też że sobą lepiej poczuć [emoji123] także zaczęłam myśleć o pomocy nie tylko lekami, ale też naturalnie. Najgorsze dla mnie było powiedzieć o tym mojemu nie mężowi.. Ale zachował się po usłyszeniu tych zaleceń ginekologa bardzo słodko, on po prostu taki kochany jest i nawet mi wino kupił i tabliczkę czekolady [emoji28]
Mąż idealny [emoji4]
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Jeśli chodzi o bieganie - też uwielbiam ale mój ginekolog radził mi nie biegać za dużo podczas starań ponieważ podobno 'jajniki nie lubią takiej aktywnosci'

reklama
Do góry