reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Kochana spokojnie ! Lipiec już jest bardzo blisko, przede wszystkim bądź dobrej myśli, ale to zawsze ! [emoji173]
Jesteśmy tu po to by się wspierać nawzajem więc za nic nie przepraszaj [emoji4]
No to dziewczyny mogę pomarzyc o testowaniu jakimkolwiek do lipca...
Na usg bez zmian.. Nawet ta endometrioma/krwiak w prawym jajniku uroslo z 16 na 20 mm. W lewym przerośnięty pęcherzyk 26mm nie pęknięty [emoji17] ryczeć mi się chce.
Dostalam duphaston, w lipcu mam iść na kontrolę. Mam brać od 15 dc do 24dc. Nadal euthyrox i ovarin. Załamałam się [emoji53]
Przepraszam, że w tak wesołym wątku aż tak zalewam smutkiem [emoji849]

reklama
A moje bóle ucichły. Dokuczały wczoraj jak na @ a dziś cisza. Jaka ta macica popierdzielona. Najbliższe 2 dni w robocie to nie będę miała głowy do myślenia i dobrze :)

Gorzej, że apteka zaraz obok pracy i jeszcze 3 po drodze do domu 😂 😂 😂

No to dziewczyny mogę pomarzyc o testowaniu jakimkolwiek do lipca...
Na usg bez zmian.. Nawet ta endometrioma/krwiak w prawym jajniku uroslo z 16 na 20 mm. W lewym przerośnięty pęcherzyk 26mm nie pęknięty [emoji17] ryczeć mi się chce.
Dostalam duphaston, w lipcu mam iść na kontrolę. Mam brać od 15 dc do 24dc. Nadal euthyrox i ovarin. Załamałam się [emoji53]
Przepraszam, że w tak wesołym wątku aż tak zalewam smutkiem [emoji849]

To nie jest wesoły wątek, tylko wątek w którym kobiety mają się wspierać! A wsparcie to nie tylko cieszę się z kreseczek, ale również dobre słowo w gorszym czasie. Więc proszę tutaj nie przepraszać!

Dokładnie [emoji16] to jest też wątek staraczkowy [emoji3526] różnica jest taka między zwykłym staraczkowym, że udzielają się tu ciężarne. Bo na zwykłym wątku niektóre dziewczyny mogą źle znosić ćwierkanie o objawach i smaczkach (wcale się nie dziwię). Dlatego jak ktoś się stara, a nie boli go to, że słucha opowieści ciążowych to wątek jest dla wszystkich [emoji847] a nie tylko dla wesołych wpisów [emoji28][emoji6]

Mam nadzieję, że jest trochę wesoły. Sama wylewamcna nim swoje smuteczki, ale bardzo chętnie czytam pozytywne wiadomości. [emoji4]
U mnie też narazie smutno bo nie mogę się starać, a nie jestem w ciąży. Do tego starość i życie przytłacza, ale wierzę, że będzie dobrze! [emoji4]
Pisz smutki i radości, a my na wszystko damy ananasa! [emoji531]
Ovarin jest dobry, ale trzeba brać długo, po około 3 mcach regularnego brania przynosi efekty, wiele dziewczyn potwierdziło, mój lekarz też polecał.
Ja nie wiem jak to jest z problemami z owu, ale może spróbuj do innego lekarza, jeśli nie ufasz swojemu? Może inny lekarz wdroży jakieś leczenie. A ten rok starań to dla kobiet, którym nie widać nic na usg i mają regularne miesiączki. Jeśli masz ginekologiczne problemy to myślę że spokojnie możesz się pod pół roku już poddać badaniom, nie ma co czekać.
U mnie wszystko dobrze było, a staramy się dwa lata i 2 razy poroniłam... Nie wiem co jest na rzeczy, ale będę się badać [emoji4]

W zasadzie to nie wiele mogę powiedzieć. To musi ginekolog zapisać Ci leki. Brałam od 3 do 5 dc i potem monitoring w pierwszym cyklu byłam już po owulacji ale nie wstrzeliliśmy się z przytulankami. Potem drugi cykl przyszła korona i w ogóle nie poszłam na monitoring i udało się zajść w ciążę. Miałam mocne bóle owulacyjne w tych dwóch cyklach. No i chyba tyle. Teraz po poronieniu też będę brała te leki jak już pozwolą mi się starać.
Jak najwięcej [emoji3]
Od grudnia robiłam testy owulacyjne i wychodziły piękne kreski, a od dwóch cykli widzę wprawdzie kreski ale stanowczo nie są to pozytywy.

Cześć dziewczyny, ja dzis po wizycie u doktor(nie swojej tylko dostępnej jaka była żeby skontrolować i wg jak to na 1 wizyte) bo do mojej termin na 10.06 dopiero... Z wizyty, hm mialam.zrobione tylko ręczne badanie po czym P. Doktor określiła jedynie ze mam spulchniona macice i nic więcej. Zadnego usg,zainteresowania nic. Zgielo mnie totalnie, mam problemy z tsh i ogólnymi wynikami tez zero odzewu i chęci odpowiadania na moje pytania.. Takze ekspresowa wizyta, o ciąży zero i spulchniona macica jedynym stwierdzeniem... Nie wiem czy.przesadzam ale nastawilam sie ze zobaczę kropka i sprawdzimy czy wg wszystko Oki jak na ten Poczatek chociaż a tu takie cos😂😅 Na dzień dziecka udało.mi sie chwycić szybszy termin do swojej Pani doktor dzis... Więc jedyny pozytyw z dzis 😅

Cześć dziewczyny, ja dzis po wizycie u doktor(nie swojej tylko dostępnej jaka była żeby skontrolować i wg jak to na 1 wizyte) bo do mojej termin na 10.06 dopiero... Z wizyty, hm mialam.zrobione tylko ręczne badanie po czym P. Doktor określiła jedynie ze mam spulchniona macice i nic więcej. Zadnego usg,zainteresowania nic. Zgielo mnie totalnie, mam problemy z tsh i ogólnymi wynikami tez zero odzewu i chęci odpowiadania na moje pytania.. Takze ekspresowa wizyta, o ciąży zero i spulchniona macica jedynym stwierdzeniem... Nie wiem czy.przesadzam ale nastawilam sie ze zobaczę kropka i sprawdzimy czy wg wszystko Oki jak na ten Poczatek chociaż a tu takie cos[emoji23][emoji28] Na dzień dziecka udało.mi sie chwycić szybszy termin do swojej Pani doktor dzis... Więc jedyny pozytyw z dzis [emoji28]
Eh co za rozczarowanie! Ale spulchniona macica do dobry znak! Do 1.06. Już niedaleko [emoji4] lap ananasa! [emoji531][emoji23][emoji8]

reklama
W zasadzie to nie wiele mogę powiedzieć. To musi ginekolog zapisać Ci leki. Brałam od 3 do 5 dc i potem monitoring w pierwszym cyklu byłam już po owulacji ale nie wstrzeliliśmy się z przytulankami. Potem drugi cykl przyszła korona i w ogóle nie poszłam na monitoring i udało się zajść w ciążę. Miałam mocne bóle owulacyjne w tych dwóch cyklach. No i chyba tyle. Teraz po poronieniu też będę brała te leki jak już pozwolą mi się starać.
Powiem Ci, że chyba mnie zaczarowalaś. Bo właśnie zrobiłam test owulacyjny i wyszedł piękny pozytyw. Zatem tamten cykl musiał być bezowulacyjny.
Dobrze, że jesteś pod opieką lekarza, który coś robi. Ja po sugestiach lekarza i w sumie dziewczyn z forum głównie @sówka91 która zresztą dała mi wiele cennych rad (dziękuję kochana raz jeszcze 😘) zrobiłam ten panel trombofilii i mimo tego,że byłam przekonana, że wszystko jest idealnie to wyszły jakieś cyrki. Jaka ja byłam zdziwiona. Teraz będzie brany acard i zastrzyki.

Do góry