rossig
Fanka BB :)
Nie żałuj kochana po co sobie wyrzuty robić nie potrzebnie. Ja wychodzę z założenia, że nie ma co się zmuszać bo ktoś tak mówi, bo tak wypada. Potem byś mogła nie być szczęśliwą mamąPlan jest taki, że musimy sprawdzić, czy faktycznie mam cykle bezowulacyjne, bo jak byłam 11 maja to niestety wg niego 2 cykle wstecz owu nie było.. Więc kazał brać ovarin wspomagająco i euthyrox żeby zmniejszyć moje tsh, bo mam 2,9, potem zbadać progesteron 25 maja i z wynikiem się zgłosić na usg kolejne. Jeśli nie było owu, to ustalimy plan, żeby pęcherzyki pękały pewnie zaczniemy od dupka.
No cóż.. Musiałam się z tą myślą oswoic, trochę była to niespodziewana diagnoza, bo 2 lata temu na cytologi i kontroli wszystko grało i nawet mówił, że widzi pęknięty pęcherzyk i jak wrócę to mogę wskoczyć do łóżka i mogłoby coś z tego być, ale wtedy to nie był czas na dziecko i żałuję, że czekałam wiele rzeczy może się przez 2 lata zmienić
Ale trzymam się tej mysli, że będzie dobrze
Mi też wszystkie koleżanki mówiły - zrób sobie dziecko do 30tki bo potem będzie za późno, bo będziesz żałować, bo koleżanka też czekała i teraz nie ma. Ale jakoś nie chcieliśmy jeszcze dziecka. Ustaliliśmy z moim, że staramy się wtedy kiedy będziemy chcieli i będziemy gotowi, a jak będziemy na to za starzy to adoptujemy dziecko. Teraz jestem gotowa i szczęśliwa.
Cykle bezowulacyjne nie są jakoś specjalnie trudne do przywrócenia więc lada dzień i będziesz miała problem z głowy oby