reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Plan jest taki, że musimy sprawdzić, czy faktycznie mam cykle bezowulacyjne, bo jak byłam 11 maja to niestety wg niego 2 cykle wstecz owu nie było.. Więc kazał brać ovarin wspomagająco i euthyrox żeby zmniejszyć moje tsh, bo mam 2,9, potem zbadać progesteron 25 maja i z wynikiem się zgłosić na usg kolejne. Jeśli nie było owu, to ustalimy plan, żeby pęcherzyki pękały 🤞🤞 pewnie zaczniemy od dupka.
No cóż.. Musiałam się z tą myślą oswoic, trochę była to niespodziewana diagnoza, bo 2 lata temu na cytologi i kontroli wszystko grało i nawet mówił, że widzi pęknięty pęcherzyk i jak wrócę to mogę wskoczyć do łóżka i mogłoby coś z tego być, ale wtedy to nie był czas na dziecko i żałuję, że czekałam 😔 wiele rzeczy może się przez 2 lata zmienić 🤷‍♀️
Ale trzymam się tej mysli, że będzie dobrze 🙂
Nie żałuj kochana po co sobie wyrzuty robić nie potrzebnie. Ja wychodzę z założenia, że nie ma co się zmuszać bo ktoś tak mówi, bo tak wypada. Potem byś mogła nie być szczęśliwą mamą 🙄
Mi też wszystkie koleżanki mówiły - zrób sobie dziecko do 30tki bo potem będzie za późno, bo będziesz żałować, bo koleżanka też czekała i teraz nie ma. Ale jakoś nie chcieliśmy jeszcze dziecka. Ustaliliśmy z moim, że staramy się wtedy kiedy będziemy chcieli i będziemy gotowi, a jak będziemy na to za starzy to adoptujemy dziecko. Teraz jestem gotowa i szczęśliwa.
Cykle bezowulacyjne nie są jakoś specjalnie trudne do przywrócenia 🙄 więc lada dzień i będziesz miała problem z głowy 😁☺️ oby ✊✊

reklama
Chciałam się pochwalić, że dziś zaczynam 7 tydzień ❤️☺️ wraz z nowym tygodniem przyszła euforia, jutro wizyta u lekarza więc dodatkowo jestem podekscytowana 😉
Mdłości nie mam żadnych 😁
A co u Was? Jak się czujecie?
Kiedy ktoś testuje?

Chciałam się pochwalić, że dziś zaczynam 7 tydzień ❤☺ wraz z nowym tygodniem przyszła euforia, jutro wizyta u lekarza więc dodatkowo jestem podekscytowana 😉
Mdłości nie mam żadnych 😁
Kiedy ktoś testuje?
Koniecznie daj znać po wizycie. I nagraj koniecznie serduszko dla tatusia☺
U mnie 27 dc przy 27-28 dniowych cyklach czekam na @ bo u mnie jest punktualna. Na nowy cykl wracam do testów owu i ovarinu.

Chciałam się pochwalić, że dziś zaczynam 7 tydzień [emoji3590][emoji3526] wraz z nowym tygodniem przyszła euforia, jutro wizyta u lekarza więc dodatkowo jestem podekscytowana [emoji6]
Mdłości nie mam żadnych [emoji16]
Kiedy ktoś testuje?

Gratulacje! Już bliżej 2 trymestru. Będzie dobrze! [emoji4][emoji4][emoji4]

Co do żałowania że wcześniej nie udało się zajść w ciążę, to ja żałuję, ale nie żałuję. [emoji28] Nie miałam odpowiedniego partnera niestety. Często myslimy z moim, co by było, gdybyśmy się poznali kilka lat wcześniej..
Ja na początku nie chciałam dzieci w ogóle. Mając 20 lat myślałam, że nigdy nie będę miała dzieci. Moja siostra prawie umarła przy porodzie, a syn miał problemy zdrowotne i chyba to sprawiło, że nie chciałam. Pochodzę z rozbitej rodziny, więc nie za bardzo wierzyłam, że są na świecie kochające sie rodziny ze szczęśliwymi dziećmi.
Wiec koniec końców wiem, że jednak dobrze się stało. Chociaż chciałabym sobie odjąć parę lat. Staram się tym nie przejmować, nawet gdy teraz się nie udaje. Po co nakręcać spiralę negatywizmu. Nic nie dzieje się bez przyczyny. I będzie co będzie. [emoji4][emoji4][emoji4]

U mnie 27 dc przy 27-28 dniowych cyklach czekam na @ bo u mnie jest punktualna. Na nowy cykl wracam do testów owu i ovarinu.
Oki, w sumie nie pomyślałam o tym nagraniu 🙄😂 dzięki za radę - nagram jak pozwolą ☺️
Ojej to Ty już lada chwila się dowiesz jak ten cykl się zakończył 😁 oby okres nie przyszedł i żebyś mogła nam pokazać pod koniec tyg piękne dwie kreseczki ✊😉

Oki, w sumie nie pomyślałam o tym nagraniu 🙄😂 dzięki za radę - nagram jak pozwolą ☺
Ojej to Ty już lada chwila się dowiesz jak ten cykl się zakończył 😁 oby okres nie przyszedł i żebyś mogła nam pokazać pod koniec tyg piękne dwie kreseczki ✊😉
Z racji,że tata nie może być obecny mam nadzieję,że pozwolą.Piękna pamiątka☺
Zawsze mam cichą nadzieję,że może jednak się udało a później zaczynamy od początku. Z pewnością dam znać😉

Gratulacje! Już bliżej 2 trymestru. Będzie dobrze! [emoji4][emoji4][emoji4]

Co do żałowania że wcześniej nie udało się zajść w ciążę, to ja żałuję, ale nie żałuję. [emoji28] Nie miałam odpowiedniego partnera niestety. Często myslimy z moim, co by było, gdybyśmy się poznali kilka lat wcześniej..
Ja na początku nie chciałam dzieci w ogóle. Mając 20 lat myślałam, że nigdy nie będę miała dzieci. Moja siostra prawie umarła przy porodzie, a syn miał problemy zdrowotne i chyba to sprawiło, że nie chciałam. Pochodzę z rozbitej rodziny, więc nie za bardzo wierzyłam, że są na świecie kochające sie rodziny ze szczęśliwymi dziećmi.
Wiec koniec końców wiem, że jednak dobrze się stało. Chociaż chciałabym sobie odjąć parę lat. Staram się tym nie przejmować, nawet gdy teraz się nie udaje. Po co nakręcać spiralę negatywizmu. Nic nie dzieje się bez przyczyny. I będzie co będzie. [emoji4][emoji4][emoji4]
Dzięki 😁
Nie ma co żałować z marnowanych lat, nic to nie zmieni, a tylko rodzi w głowie negatywne emocje. Grunt, że się znaleźliście i że wiecie, że chcecie być razem 😉 dobrze, że nie znaleźliście się po 40 bo już by było pozamiatane trochę ☺️
I wy doczekacie swojego maleństwa tylko u jednych to musi trochę dłużej potrwać. Naprawdę. Widzę po znajomych, że np dzieci mieli od razu za to inne tragedie się pojawiały. Więc musi być chyba równowaga i to chyba jest tak specjalnie, żeby każdy dostał jakiś epizot ciężki w swoim życiu.
Cieszę się, że masz pozytywne nastawienie i że się nie załamujesz 😘❤️

Może nagrać ale tylko obraz na usg, jeśli pozwolą. Dźwięku lekarz nie powinien puszczać.
Jestem w 11tc i nie słyszeliśmy jeszcze serduszka bo podobno przynajmniej do 10 tc nie mogą puszczać. Można tylko oglądać na ekranie jak miga

reklama
IMG_20200518_204650.jpg

Czy waszym zdaniem to pokazuje owulacje?
Na zywo paski sa bardziej rozowe, zdjęcie nie do końca oddaje kolory.

Ostatnia edycja:
Do góry