Magdusia88
Fanka BB :)
Byłam na styczniowych mamach całe 8 dni. Niestety ciąża się nie utrzymała. Wcześniej na czerwcowych, niestety krwotok i poronienie w 12 tygodniu.@Magdusia88 A jak jest u Ciebie? Udało się, czy jesteś jeszcze w trakcie starań? [emoji4]
W międzyczasie przyszły wyniki nasienia niemęża - niestety złe.
Był dziś u urologa, zbadał mu jajka i wszytko, zrobił usg i nic nie znalazł! Na wynik badania nasienia nic nie powiedział. Chce zrobić badanie jeszcze raz. Powiedział że nie oceni badań z kliniki leczenia niepłodności, bo nie wie, czy wszystkie standardy badania zostały dotrzymane. Może próbka stała 1 dzień zanim została zbadana i wynik jest niemiarodajny. Powiedział że ten wynik jest przepustką do kliniki, a klinika chce mieć klientów bo na tym zarabia... A tak czy siak przy złych wynikach należy badanie powtórzyć.
Pobrał też krew na badanie hormonów i bakteriologiczne...
Następne badanie nasienia 2 czerwca.
Możemy starać się nadal.
Ja również zapisałam nas do kliniki leczenia niepłodności na 22 maja. Myślę że rozmowa nie zaszkodzi, a i tak muszę siebie porządnie zbadać, może znajdą przyczynę tych poronień. Normalni ginekolodzy nie zajmują się takimi przypadkami w Niemczech. Tylko kliniki. Więc muszę tam iść. A dwa poronienia to już chyba nie przypadek..