reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

No ponoć jak dziecko się zagnieździ w przegrodzie to leci. Ogólnie loteria.
Jeszcze mi hormony odpowiedzialne za owulacje wyszły odchylenia jakieś 🙈 aż paniki narobiłam bo to już z szósta rzecz chyba po mojej stronie wyszła czemu nam się nie udaje 🙄 teraz nawet drobne rzeczy mnie już stresują, bo niechce nic więcej już słyszeć.
Ty zaraz rodzisz, a ja dalej liczę na cud 🙏
Z pozytywnych rzeczy to nakupiłam suplementów wspierających owulacje i od razu pęcherzyki szybciej zaczęły rosnąć 😅Bo wcześniej to gin mówiła, że za wolno.

Kurcze nie fajnie z tą arytmią. A myslałaś, żeby podjechać jednak dziś na IP? Z powodu tego czopa?
Pisz nam w nocy jakbyś zaczęła rodzic 🙈 ale oby nie. Już malutko zostało do porodu to dacie radę 😘💪
Chciałabyś naturalnie robić?
Jak rodzic to tylko naturalnie. Bardzo sie boje cc 😅 podobno ze po odpadnieciu czopa mozna chodzic jeszcze kilka tygodni. Mnie zaczelo bolec podbrzusze ale w sumie nic wiecej sie nie dzieje, skurcze sa dalej takie jakie mam juz od wielu tygodni wiec w sumie raczej nie ma co sie stresowac. Co bedzie to bedzie. Jak sie cos bedzie dziac to napewno sie pochwale 😁

reklama
Jak rodzic to tylko naturalnie. Bardzo sie boje cc 😅 podobno ze po odpadnieciu czopa mozna chodzic jeszcze kilka tygodni. Mnie zaczelo bolec podbrzusze ale w sumie nic wiecej sie nie dzieje, skurcze sa dalej takie jakie mam juz od wielu tygodni wiec w sumie raczej nie ma co sie stresowac. Co bedzie to bedzie. Jak sie cos bedzie dziac to napewno sie pochwale 😁
Też bym wolała naturalnie ;)
Oki to jak tak czujesz to będzie dobrze 😁
Jasne, będziemy czekać z niecierpliwością na pierwsze ananasowe dziecko 🙏😍

Jak u Was teraz wygląda poród? Jakieś ograniczenia czy wszystko tak jak było? Będziesz rodzic z narzeczonym czy nie chcecie ? ;)

Też bym wolała naturalnie ;)
Oki to jak tak czujesz to będzie dobrze 😁
Jasne, będziemy czekać z niecierpliwością na pierwsze ananasowe dziecko 🙏😍

Jak u Was teraz wygląda poród? Jakieś ograniczenia czy wszystko tak jak było? Będziesz rodzic z narzeczonym czy nie chcecie ? ;)
Chcemy rodzic razem. Generalnie jest tak ze jak przyjezdzam do porodu to robia mi od razu test na covid, na wynik czeka sie godzine i jesli negatywny to mój może byc ze mną z tym że tylko przy ostatniej fazie porodu takze troche slabo bo faza parcia to przeciez nic w porownaniu do calego procesu...no a jak pozytywny wymaz na covida to rodze sama a potem izolatka z malenstwem. Odwiedzin tez nie ma wiec tyle z emoglby malego zobaczyc chwilke po porodzie i potem dopiero jak nas bedzie odbierac ze szpitala.

Dziewczyny ogórki zajadacie? W sensie kiszonki sprzyjają zagnieżdzeniu? Zupy serwujecie podczas starań w czasie okołoowulacyjnym[emoji848][emoji848] Zaczęłam jeść ananasa. Muszę dokupić morele i ananaska świeżego[emoji16][emoji1]
Ananasa to jedz calyczas. Ja tak przynajmniej jadlam [emoji23] i dozuc morele suszone.

Dziewczyny ogórki zajadacie? W sensie kiszonki sprzyjają zagnieżdzeniu? Zupy serwujecie podczas starań w czasie okołoowulacyjnym[emoji848][emoji848] Zaczęłam jeść ananasa. Muszę dokupić morele i ananaska świeżego[emoji16][emoji1]
Ja jadlam suszone morele i ananasa ale slyszalam ze ogorki kiszone tez sa dobre. Aczkolwiek mysle ze to sa lekkie wspomagacze a bedzie co bedzie. Wiqdomo witaminy są dobre. Kiszonki super zapobiegają infekcją wiec je warto jesc zawsze 😁

Oj Kochana dobrze że się diagnozujesz i wyszło coś co może być przyczyną, aczkolwiek jak każdy lekarz mówi że nie ma ludzi już zdrowych w tych czasach są tylko niezdiagnozowani.
Koniec roku tuż tuż, więc nowy rok dla Was ba pewno będzie mocny pod względem starań.
Właśnie koleżankę lekarz wziął teraz na drożności jajowodów i też wyszły jej jakieś polipki małe, które na zwykłym USG nawet nie były widoczne, A mógłbyć przyczyną tego wszystkiego.
Czasem warto zerknąć właśnie do środka.

Chociaż mam nadzieję, i mocno Wam kibicuje, że napiszesz nam radosną nowinę w niedługim czasie [emoji173]

Bierz suplementy, jak sama zauważyłaś efekty po nich od razu są, po owu ananasek i morelki i będzie dobrze [emoji173]
Który masz teraz dc?
Kiedy masz jakiś monitoring? [emoji3526]
Super, że taki lekarz ma plan

@Blaankaa podziwiam, że masz siły na to wszystko [emoji7] Twój mąż tak ładnie Cie nazwał.Bardzo mi się podoba ta nazwa [emoji28]
U mnie był ananas i morelki [emoji3056]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Napisałam w końcu do adminki w sprawie wątku zamkniętego.
Zgłaszam poniższą listę osób. Jak kogoś pominęłam, albo się udzielał, a chwilowo zniknął to proszę o kontakt - dopiszemy ;)

Musimy podać dwóch moderatorów wątku. Ja mogę w sumie być jednym ☺ a kto ma ochotę być drugim?

@Blaankaa
@Carry88
@Arielda
@Piernik98
@aga.i.nieszka
@MamaBuni
@Megana_89
Ja odpadam na administratora, za wazna funkcja 😂 a tak serio to lada chwila rodze i nie wiem czy czasu bede tyle miec zeby codziennie zagladac 😅

reklama
Do góry