reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Mam nadzieję że do końca roku będę w ciąży juz. Inaczej czeka mnie drożność i wizyty w trakcie cyklu czyli wszystko pod dyktando lekarza, kiedy i jak.
A to będzie stres
Mnie też to czeka. Narazie na luzie. Zobaczymy co powiedzą w klinice w środę. Też mam taką nadzieję że uda mi się zajść w ciążę do końca roku ale ostatecznie daje sobie czas jeszcze 1.5 roku jeśli się nie uda lub zajde a stracę to odpuszczam. Najwidoczniej nie będzie mi pisane zebym została mama.

reklama
Mnie też to czeka. Narazie na luzie. Zobaczymy co powiedzą w klinice w środę. Też mam taką nadzieję że uda mi się zajść w ciążę do końca roku ale ostatecznie daje sobie czas jeszcze 1.5 roku jeśli się nie uda lub zajde a stracę to odpuszczam. Najwidoczniej nie będzie mi pisane zebym została mama.
Mam nadzieję że uda Ci się jak najszybciej :)
Trzymam kciuki :)

Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi
Jak nie miałam wykrytych mutacji to mój endokrynolog przy niedoczynnosci tarczycy zalecił pregne, jeżeli dobrze pamietam to powodem była większa zawartość jodu w tym suplemencie.

Oooo @Piernik98
Opowiadaj czy przeszły ci mdłości, bo o ile pamiętam to ciebie tak męczyły 🙊 i jak tam się czujecie?
Ooo tak męczyly i mdlosci i wymioty dramat. No tydzien temu wylądowalam w nocy na sorze tak sie zle czulam okazalo sie ze straszna anemia i niski potas...a ja w dzien sobie kawke strzeliłam pierwszy raz chyba od ponad miesiaca i po niej tak masakrycznie sie poczulam przez te wyniki...a nie przypuszczalam ze takie nawet mam bo 4 tyg wczesniej byly rewelacyjne. Takze ogolnie czuje sie juz w miare tylko jeszcze oslabiona ale biore juz zelazo 😁 w poniedzialek zaczynamy 18 tydzien małą poczulam piersszy raz w 14+1 a teraz to już pół dnia mi tam szaleje 😂🤣

Ooo tak męczyly i mdlosci i wymioty dramat. No tydzien temu wylądowalam w nocy na sorze tak sie zle czulam okazalo sie ze straszna anemia i niski potas...a ja w dzien sobie kawke strzeliłam pierwszy raz chyba od ponad miesiaca i po niej tak masakrycznie sie poczulam przez te wyniki...a nie przypuszczalam ze takie nawet mam bo 4 tyg wczesniej byly rewelacyjne. Takze ogolnie czuje sie juz w miare tylko jeszcze oslabiona ale biore juz zelazo 😁 w poniedzialek zaczynamy 18 tydzien małą poczulam piersszy raz w 14+1 a teraz to już pół dnia mi tam szaleje 😂🤣
To będzie dziewczynka??? Gratuluję!!!! 😍 ♥️ 😍 🐻Rośnijcie obie zdrowo! :) żelazo i potas spada bardzo co jakiś czas nawet dziewczyna które w ciąży nie sa. A ze ty nosisz pod sercem bobasa to wszystkie minerały lecą z Ciebie. Dla bezpieczeństwa swojego rob sobie co dwa miesiące morfologie :)
A ile ty sie o bobo starałaś?

reklama
Właśnie sobie zamówiłam, olej z wiesiołka w tab, omega 3 bo już sie kończy i w poniedziałek skocze do apteki po prenatal uno bo też już kilka sztuk tabletek mi zostało. Chyba ze będzie pregna to wezmę pregne sobie.
Narazie z tym kwasem foliowym zmetylowanym kombinować nie będę i będę brała zwykły

Do góry