reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Mam nadzieję że do końca roku będę w ciąży juz. Inaczej czeka mnie drożność i wizyty w trakcie cyklu czyli wszystko pod dyktando lekarza, kiedy i jak.
A to będzie stres
Mnie też to czeka. Narazie na luzie. Zobaczymy co powiedzą w klinice w środę. Też mam taką nadzieję że uda mi się zajść w ciążę do końca roku ale ostatecznie daje sobie czas jeszcze 1.5 roku jeśli się nie uda lub zajde a stracę to odpuszczam. Najwidoczniej nie będzie mi pisane zebym została mama.

reklama
Mnie też to czeka. Narazie na luzie. Zobaczymy co powiedzą w klinice w środę. Też mam taką nadzieję że uda mi się zajść w ciążę do końca roku ale ostatecznie daje sobie czas jeszcze 1.5 roku jeśli się nie uda lub zajde a stracę to odpuszczam. Najwidoczniej nie będzie mi pisane zebym została mama.
Mam nadzieję że uda Ci się jak najszybciej :)
Trzymam kciuki :)

Czyli prenatal uno gorszy niz pregna star?
Jak ktoś ma tarczyce.
Na ostatniej wizycie u gin mówiłam ze zaczęłam brac te tab i mówi ze okej, ze nic nie szkodzi
Jak nie miałam wykrytych mutacji to mój endokrynolog przy niedoczynnosci tarczycy zalecił pregne, jeżeli dobrze pamietam to powodem była większa zawartość jodu w tym suplemencie.

Oooo @Piernik98
Opowiadaj czy przeszły ci mdłości, bo o ile pamiętam to ciebie tak męczyły 🙊 i jak tam się czujecie?
Ooo tak męczyly i mdlosci i wymioty dramat. No tydzien temu wylądowalam w nocy na sorze tak sie zle czulam okazalo sie ze straszna anemia i niski potas...a ja w dzien sobie kawke strzeliłam pierwszy raz chyba od ponad miesiaca i po niej tak masakrycznie sie poczulam przez te wyniki...a nie przypuszczalam ze takie nawet mam bo 4 tyg wczesniej byly rewelacyjne. Takze ogolnie czuje sie juz w miare tylko jeszcze oslabiona ale biore juz zelazo 😁 w poniedzialek zaczynamy 18 tydzien małą poczulam piersszy raz w 14+1 a teraz to już pół dnia mi tam szaleje 😂🤣

Ooo tak męczyly i mdlosci i wymioty dramat. No tydzien temu wylądowalam w nocy na sorze tak sie zle czulam okazalo sie ze straszna anemia i niski potas...a ja w dzien sobie kawke strzeliłam pierwszy raz chyba od ponad miesiaca i po niej tak masakrycznie sie poczulam przez te wyniki...a nie przypuszczalam ze takie nawet mam bo 4 tyg wczesniej byly rewelacyjne. Takze ogolnie czuje sie juz w miare tylko jeszcze oslabiona ale biore juz zelazo 😁 w poniedzialek zaczynamy 18 tydzien małą poczulam piersszy raz w 14+1 a teraz to już pół dnia mi tam szaleje 😂🤣
To będzie dziewczynka??? Gratuluję!!!! 😍 ♥️ 😍 🐻Rośnijcie obie zdrowo! :) żelazo i potas spada bardzo co jakiś czas nawet dziewczyna które w ciąży nie sa. A ze ty nosisz pod sercem bobasa to wszystkie minerały lecą z Ciebie. Dla bezpieczeństwa swojego rob sobie co dwa miesiące morfologie :)
A ile ty sie o bobo starałaś?

reklama
Właśnie sobie zamówiłam, olej z wiesiołka w tab, omega 3 bo już sie kończy i w poniedziałek skocze do apteki po prenatal uno bo też już kilka sztuk tabletek mi zostało. Chyba ze będzie pregna to wezmę pregne sobie.
Narazie z tym kwasem foliowym zmetylowanym kombinować nie będę i będę brała zwykły

Do góry