reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

To serduszkujcie [emoji177]
Dziewczyny jak sądzicie? Czy jest sens nakręcać się na płodne dni? Tzn w moim przypadku, po tym jak mi lekarz powiedział, że owu wrócić powinna po 3 cyklach i braniu dupka od 15 do 25dc, czy jest możliwe że wróci wcześniej?
Mam takie złudne nadzieję... Wczoraj pojawił się u mnie płodny śluz [emoji848] wiem, że to żaden syndrom itd, ale zachodzę w głowę, czy celować w te płodne, skoro nie miałam w tamtych cyklach owu.. W teorii powinnam mieć 12go, w praktyce pewnie wcale [emoji17] ale ten śluz już dziś... Co taką nowością jest ze jest i go widzę [emoji849] [emoji44]
Ovarin od kwietnia, dupek dopiero 1cykl,ale mnóstwo naturalnych wspomagaczy wprowadziłam ehh

reklama
Będę trzymała kciuki 😀
U mnie dzisiaj smutki 🙁
Kompletnie nie czułam się na ciąże, ale jednak @ to był cios. Jedyne co dobre, że przyszła 3 dni wcześniej.
Ja z moim mialam to samo, tyle ze przuszedl później a kompletnie nie czułam ze będzie. 1 raz w życiu tak miałam i zauważyłam dwie kresko tylko jedna slaba, ale no nic

Mam nadzieję ze w lipcu zobacze dwie kreseczki piekne i tłuste :) 😁

Pytanie do dziewczyn które brały Lamette/Aromek. W którym dniu cyklu miałyście owulację? Jak wam rosły pęcherzyki??

W zeszły czwartek byłam u giną, widać było pęcherzyk (4.4).!Następna wizyta 18.06. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej cholernie boję czy będzie serduszko. Dzisiaj zrobiłam 3 betę po tygodniu, tak żeby sprawdzić czy rośnie prawidłowo, bo wszystkie objawy minęły. Dzięki za pamięć [emoji7]

W zeszły czwartek byłam u giną, widać było pęcherzyk (4.4).!Następna wizyta 18.06. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej cholernie boję czy będzie serduszko. Dzisiaj zrobiłam 3 betę po tygodniu, tak żeby sprawdzić czy rośnie prawidłowo, bo wszystkie objawy minęły. Dzięki za pamięć [emoji7]
Będzie wszystko dobrze! :) trzymam kciuki 😁😁może będziesz ta szczęściara co ciążę zniesie bardzo lekko :p

Dziewczyny jak sądzicie? Czy jest sens nakręcać się na płodne dni? Tzn w moim przypadku, po tym jak mi lekarz powiedział, że owu wrócić powinna po 3 cyklach i braniu dupka od 15 do 25dc, czy jest możliwe że wróci wcześniej?
Mam takie złudne nadzieję... Wczoraj pojawił się u mnie płodny śluz 🤔 wiem, że to żaden syndrom itd, ale zachodzę w głowę, czy celować w te płodne, skoro nie miałam w tamtych cyklach owu.. W teorii powinnam mieć 12go, w praktyce pewnie wcale 😔 ale ten śluz już dziś... Co taką nowością jest ze jest i go widzę 🙄 😲
Ovarin od kwietnia, dupek dopiero 1cykl,ale mnóstwo naturalnych wspomagaczy wprowadziłam ehh
Nie zaszkodzi spróbować :) warto zaufać swojej intuicji :)

Hej Laski. Ja dzisiaj byłam na kontroli po poronieniu. Wszystko ok, macica oczyszczona, szyjka ładna. Na okres na razie się nie zapowiada. Owulacji też nie widać. Lekarka kazała czekać do 8 tyg na okres, jak nie przyjdzie to wywołujemy. W między czasie mam zrobić różne badania, wracam do metforminy którą będę w ciąży dalej stosować, mam brać też ovarin.
Powiedziała że super że tak szybko na stymulacji zaszłam w ciążę, nie powinno być problemu z kolejną.
Ona wychodzi z założenia że lepiej przebadać kilka rzeczy niż starać się w ciemno drugi raz. Owszem można by tak zrobić ale jednak wolimy uniknąć powtórki z poronienia. I to chyba tyle na dzień dzisiejszy :)
Jestem zadowolona z wizyty, w końcu jakiś lekarz wysłuchał mnie od początku do końca, bez przerywania i wcinania się w słowa. Na usg wszystko opowiadała, na fotelu delikatnie. Mam nadzieję że tym razem zakończenie będzie pozytywne.

reklama
Hej Laski. Ja dzisiaj byłam na kontroli po poronieniu. Wszystko ok, macica oczyszczona, szyjka ładna. Na okres na razie się nie zapowiada. Owulacji też nie widać. Lekarka kazała czekać do 8 tyg na okres, jak nie przyjdzie to wywołujemy. W między czasie mam zrobić różne badania, wracam do metforminy którą będę w ciąży dalej stosować, mam brać też ovarin.
Powiedziała że super że tak szybko na stymulacji zaszłam w ciążę, nie powinno być problemu z kolejną.
Ona wychodzi z założenia że lepiej przebadać kilka rzeczy niż starać się w ciemno drugi raz. Owszem można by tak zrobić ale jednak wolimy uniknąć powtórki z poronienia. I to chyba tyle na dzień dzisiejszy :)
Jestem zadowolona z wizyty, w końcu jakiś lekarz wysłuchał mnie od początku do końca, bez przerywania i wcinania się w słowa. Na usg wszystko opowiadała, na fotelu delikatnie. Mam nadzieję że tym razem zakończenie będzie pozytywne.
Uff to kamień z serca, że wszystko dobrze! Oby Franca szybko przyszła ✊fajnie, że trafiłaś na takiego lekarza. W jakiej miejscowości chodzisz?

Do góry