reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

Jak powiesz,że się staracie o ciążę to zapyta ile, dla lekarza to minimum rok regularnego przytulania (3/4 razy w tygodniu).
3/4 razy w tygodniu. I tak pieprzą bez sensu ci lekarze. Rok takiego starania można brać pod uwagę jak się nie chodzi na monitoring i nic, bo wiadomo, nie wiadomo kiedy owu. Ale mi np lekarz mówił żeby się wstrzymywać do owu. Potem. Jest maraton, a po owu nie, by nie było plamień jak u mnie. I przytulanki wychodzą raptem 5-6 razy w cyklu. A oni pieprzą tak wszystkim jak leci ......

reklama
3/4 razy w tygodniu. I tak pieprzą bez sensu ci lekarze. Rok takiego starania można brać pod uwagę jak się nie chodzi na monitoring i nic, bo wiadomo, nie wiadomo kiedy owu. Ale mi np lekarz mówił żeby się wstrzymywać do owu. Potem. Jest maraton, a po owu nie, by nie było plamień jak u mnie. I przytulanki wychodzą raptem 5-6 razy w cyklu. A oni pieprzą tak wszystkim jak leci ......
Wstrzymać się od współżycia aż do owu to plemniki są stare więc może nie dojść do zapłodnienia. Można się wstrzymać owszem ale 3 dni przed owu się nie kochać i dopiero w owu. Sex ma być też dla przyjemności nie tylko do "produkcji". Ja sobie nie wyobrażam żeby z mężem współżyc tylko np 5 razy w całym cyklu to jest moim zdaniem przesada.

Wstrzymać się od współżycia aż do owu to plemniki są stare więc może nie dojść do zapłodnienia. Można się wstrzymać owszem ale 3 dni przed owu się nie kochać i dopiero w owu. Sex ma być też dla przyjemności nie tylko do "produkcji". Ja sobie nie wyobrażam żeby z mężem współżyc tylko np 5 razy w całym cyklu to jest moim zdaniem przesada.
Jakbyś jedynie dwa tygodnie w miesiącu nie miała okresu to inaczej byśmy rozmawiały. Też tka robimy że po okresie z raz dwa ale potem czekamy do owulacji. A dwa dni po owulacji zaczynam plamić. Plamie tydzień czasu do okresu. Potem okres mam 9 dni, okres się kończy, 1,5 tygodnia na czysto i znowu plamienie.

Jakbyś jedynie dwa tygodnie w miesiącu nie miała okresu to inaczej byśmy rozmawiały. Też tka robimy że po okresie z raz dwa ale potem czekamy do owulacji. A dwa dni po owulacji zaczynam plamić. Plamie tydzień czasu do okresu. Potem okres mam 9 dni, okres się kończy, 1,5 tygodnia na czysto i znowu plamienie.

Też miewałam takie plamienia.

Luteina wszystko unormowała i wyrównała mi cykle.

Poszłabym na Twoim miejscu do gina, bo to zdecydowanie długo się wlecze...

Też miewałam takie plamienia.

Luteina wszystko unormowała i wyrównała mi cykle.

Poszłabym na Twoim miejscu do gina, bo to zdecydowanie długo się wlecze...
Ile razy mam powtarzać że ja jestem u ginekologa 3 razy w cyklu :)Już siódmy mnie leczy i ostatni bo następnym krokiem klinika w wakacje. Zjadłam już tone luteiny i dupka. Nikt nie wie skąd to. Hormony ok i fizycznie ok

Ile razy mam powtarzać że ja jestem u ginekologa 3 razy w cyklu :)Już siódmy mnie leczy i ostatni bo następnym krokiem klinika w wakacje. Zjadłam już tone luteiny i dupka. Nikt nie wie skąd to. Hormony ok i fizycznie ok

O kurcze... to dziwne faktycznie. Przecież jakaś przyczyna musi być. Może krzepliwość sobie sprawdź.

Nie śledzę postów każdego użytkownika ;) i nie notuje ich do notesu by je wszystkie pamiętać.

U mnie z kolei wariują miesiączki, także dziwaczne te nasze macice. Jak widać skąplkowana machina.

O kurcze... to dziwne faktycznie. Przecież jakaś przyczyna musi być. Może krzepliwość sobie sprawdź.

Nie śledzę postów każdego użytkownika ;) i nie notuje ich do notesu by je wszystkie pamiętać.

U mnie z kolei wariują miesiączki, także dziwaczne te nasze macice. Jak widać skąplkowana machina.
Robiłam badania na krzepiwosc wiele razy. Wszystko ok. I mi każdy lekarz mowi, ZE NIE WIE CO MI JEST. To są cuda

To jest strasznie uciążliwe. Też latałam ciągle z wkładką, bo wieczne plamienia i plamienia.

Dziwne to wszystko jakieś...

reklama
Cześć,
Właśnie wróciłam z soru. Oprócz opryskliwych bab przyjmujących i czekania wyszlp najgorsze. (Dalej leci że mnie krew mpcno).. Lekarz stwierdził na usg że zamiast 8tc wygląda na 6tc do tego brak bicia serduszka i zagniezdzil się blisko krawędzi przy szyjce zamiast bardzieu na środku.. prawdopodobnie w ciągu paru dni poronie sama. W środę mam usg i jeśli sytuacja się nie zmieni to leki..

Do góry