reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Wyniki amnio można przyspieszyć płacą dodatkowo za tzw. fisha, jest to metoda którą bada się podstawowe trisomie i wynik jest już do tygodnia czasu, na wynik końcowy czeka się standardowo 3-4 tyg., ale przynajmniej wiadomo czy występują te podstawowe wady chromosomalne.

an28
a to usg genetyczne robiłaś u jakiegoś dobrego lekarza? może spróbuj je powtórzyć u kogoś innego.

reklama
Hej dziewczyny! Jestem w szpitalu i jutro mam z samego rana amniopunkcję, trzymajcie kciuki oby wszystko było ok. Tobie kora też życzę powodzenia jutro. Pozdrawiam

Dziewczyny.
Zycze Wam by wasze dzieciaczki byly zdrowe!Ja jutro ide na 9:30 na amniopunkcje-brrr.
Dzis mialam wizyte z polozna-takie tam,co wolno jesc,czego nie itd i omowienie wynikow krwi.Wszystkie sa dobre-choc jedna wiadomosc dobra!ha,ha.
Jestem z Wami dziewczyny i wiem co przezywacie.Nie zapomnijcie o modlitwie!kora.

lapis lazuli
Dziecko siegalo raczka do igly-szok!Ja bym umarla ze strachu...
A jakie to byly Twoje wyniki????Bo moje to nt-4mm a z krwi 1:30.Lekarz w szpitalu mowil duze ryzyko zd a lekarz prywatny przelozyl to na % i powiedzial,ze 97% zdrowe dziecko a 3% chore.Ta wersja bardziej mi odpowiada.Im blizej amniopunkcji tym bardziej sie boje:poronienia,samego zabiegu no i wyniku!!!!!!!!!!!!!!!!!kora.
no ja już nie pamiętam jaki wynik miałam ale spory, musiałabym sprawdzać,zresztą nie dziwię się jak weźmie sie pod uwagę że caly tułów potem był obrzęknięty.
Trzymam za Was kciuki, i nie dajcie się czarnym myślom czekając na wyniki choć wiem że to najgorszy czas. Wszystko też zalezy od lekarza, pierwszy był taki że non stop płakałam-jeszcze zanim amnio miałam, tak mi wszystko przedstawił, nie gadałam z nikim nawet, tylko płakałam, a kolejny lekarz był cudowny-dzięki niemu nie zwariowałam nawet czekając na wyniki te z długiej hodowli.
Trzymajcie się jutro:tak:

mama.3 życze ci powodzenia i mam nadzieje ze bedzie wszytsko oki u ciebie i u Kory u wszytskich co maja to samo teraz co przechodza i czytaja

Jesteśmy z wami i ja też bede czekac na amnio wiec prosze o pelna inforamcje co jesc przed co nie i co w trakcie i w ogole odczucia dzieki przyda mi sie to na pewno

pozdrawiam
modle sie za was

an82
Mi dzis polozna mowila co jesc a czego nie ale w ciazy-nie przed amniopunkcja!
Jutro napisze po wszystkim co i jak zebys wiedziala.Caluje was dziewczyny.

reklama
Hej dziewczyny! Jestem po zabiegu, nie było wcale tak strasznie:) Lekarz musiał się wkłuć dwa razy, za pierwszym trafił w pępowinę i się nie udało, a za drugim wszystko poszło bez problemu. Zabieg nic nie boli, igła jest bardzo cienka!!! i trwa krótko wszystko też zależy jak się dzidziuś ułoży. Jest tylko stresujący, najlepiej zamknąć oczy i myśleć że wszystko będzie ok. Po amnio nie czuje żadnych buli, skurczów nic niepokojącego, doktor powiedział że powinno być wszystko dobrze. Mam zalecenia leżeć i nie nadwyrężać mięśni brzucha. Jutro wychodzę ze szpitala po kontrolnym USG
Strasznie się cieszę że mam to za sobą i dziękuje za wsparcie dziewczyny, to naprawdę pomaga, teraz tylko wyniki...

Do góry