Skoro jest takie super to dlaczego popełniają takie błędy, nigdy nie polecę już testu który kosztuje sporo ,chyba że dla kogoś 2500 to mało.
Zespol delecji 13q,praktycznie bez szans na życie/przeżycie. Przerażają mnie takie myślenie, czyli sama przyznajesz że Sanco nie wszystko bada , niska przepuszczalność błędu?,jednak nie taka niska jak by się zdawało. Powiedz co to znaczy czesciowa trisomia a później inne wyniki delecji 13q?,jeśli wg Ciebie to maly błąd w badaniu to nie wiem jaki by był duży. Faktem jest, że jako diagnostyka uzupełniająca jest może dobra ale na litość, jeżeli jednego dnia zdażają się 2 błędy, to śmiem twierdzić, że prawie każdego dnia ten błąd popełniają. Genomed to dla mnie firma bez pokrycia jak już wspomniałam lekarz zauważył nieprawidłowości płci gdyby nie on nadal tkwilabym w przekonaniu ,że może mloda ma taką urodę tym bardziej ,że sama mam chore serce.Jezeli już widać wadę na usg to tylko amniopunkcja , Sanco to sciema, bez pokrycia (oczywiście wyrażam swoje zdanie ,nie musisz się z nim zgadzać).2500 tysiąca to wg mnie bardzo dużo-na badanie które dało mi tylko pewien obraz -finalnie bez pokrycia.Amniopunkcja + mikromacierz wydatek prawie ten sam a pewność praktycznor 100 %.